Здравейте, от доста време събирам пари за дрон, и най-после имам приблизително 1 000лв, бихте ли ми препоръчали дронове до 1000лв или малко над? Искам когато съм на планина да си го пускам и да снимам цялата красота, която не мога да видя от ниско Ще се радвам да ми препоръчате откъде и какъв дрон Благодаря!
Миналата есен закупихме един DJI Phantom 4 с резервна батерия и зарядно за кола от магазина на Copter.bg в Пловдив. Машинката се справя отлично с поставяните ѝ задачи и не е създавала особени неудобства досега. Цената ѝ в момента (2300 лв с ДДС) е значително по-висока от споменатата от вас, но бих казал че си заслужава парите, особено ако бъде използвана и за работа, освен за удоволствие. Ето едно видео, заснето при един от първите полети на този дрон:
Бих ви посъветвал при избора да обръщате внимание на следните параметри:
-- максимална продължителност на полета с напълно заредена батерия;
-- необходимо време за пълно зареждане на батерия;
-- възможност за замяна на изтощена батерия с резервна;
-- тегло и размери (особено в случай, че ще го ползвате на трудно достъпни и отдалечени от път/превоз места);
-- разделителна способност на камерата;
-- параметри на оптиката;
-- възможност за насочване на камерата независимо от ориентацията на дрона;
-- възможност за смяна на камера/оптика;
-- ефективност на стабилизацията на камерата.
Имайте предвид също, че по принцип управляването на дрона е най-добре да се прави от устройство с голям екран (например таблет), така че човек да вижда повече детайли в реално време от това, което дрона снима. Софтуера на различните марки/модели дронове понякога не е еднакво добър за различните OS (Android, iOS и т.н.), тъй че и това би могло да бъде съществен критерий при избора.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Мой бивш колега си купуваше модули от ибей и си сглобяваше сам дронове. Твърдеше, че му излиза доста по-евтино.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пет Юни 08, 2018 11:39 am
monsita
Това, което си намислил е много хубаво! Мога да ти кажа от къде един мой приятел си взе дрон, но неговият е за над 2 хиляди лева и е много доволен.. Разгледай ги тук https://dice.bg/ , но мисля, че ще се наложи да посъбереш още парички..
Пет Юни 08, 2018 2:41 pm
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
_________________ И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Сър Т.Пратчет
Пон Юни 18, 2018 11:33 am
lidmn
Много практично решение за вкъщи са модерните плъзгащи врати. Особено, ако човек не разполага с голямо и просторно жилище, като мен. Всички врати ги поръчах такива и сега имам много повече пространство. Отделно, че изглеждат доста ефектно и интересно. Леко се отварят и затварят, много съм доволна и не съжалявам за решението си.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети