|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
djambarski
|
|
Дрон |
|
Здравейте, от доста време събирам пари за дрон, и най-после имам приблизително 1 000лв, бихте ли ми препоръчали дронове до 1000лв или малко над? Искам когато съм на планина да си го пускам и да снимам цялата красота, която не мога да видя от ниско Ще се радвам да ми препоръчате откъде и какъв дрон Благодаря!
|
|
|
Чет Юни 07, 2018 12:24 pm |
|
 |
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5885 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
|
Миналата есен закупихме един DJI Phantom 4 с резервна батерия и зарядно за кола от магазина на Copter.bg в Пловдив. Машинката се справя отлично с поставяните ѝ задачи и не е създавала особени неудобства досега. Цената ѝ в момента (2300 лв с ДДС) е значително по-висока от споменатата от вас, но бих казал че си заслужава парите, особено ако бъде използвана и за работа, освен за удоволствие. Ето едно видео, заснето при един от първите полети на този дрон:
https://youtu.be/UxKQRBkTF6c
Бих ви посъветвал при избора да обръщате внимание на следните параметри:
-- максимална продължителност на полета с напълно заредена батерия;
-- необходимо време за пълно зареждане на батерия;
-- възможност за замяна на изтощена батерия с резервна;
-- тегло и размери (особено в случай, че ще го ползвате на трудно достъпни и отдалечени от път/превоз места);
-- разделителна способност на камерата;
-- параметри на оптиката;
-- възможност за насочване на камерата независимо от ориентацията на дрона;
-- възможност за смяна на камера/оптика;
-- ефективност на стабилизацията на камерата.
Имайте предвид също, че по принцип управляването на дрона е най-добре да се прави от устройство с голям екран (например таблет), така че човек да вижда повече детайли в реално време от това, което дрона снима. Софтуера на различните марки/модели дронове понякога не е еднакво добър за различните OS (Android, iOS и т.н.), тъй че и това би могло да бъде съществен критерий при избора.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado |
|
|
Чет Юни 07, 2018 2:11 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
Мой бивш колега си купуваше модули от ибей и си сглобяваше сам дронове. Твърдеше, че му излиза доста по-евтино.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Пет Юни 08, 2018 11:39 am |
 |
 |
monsita
|
|
|
|
Това, което си намислил е много хубаво! Мога да ти кажа от къде един мой приятел си взе дрон, но неговият е за над 2 хиляди лева и е много доволен.. Разгледай ги тук https://dice.bg/ , но мисля, че ще се наложи да посъбереш още парички..
|
|
|
Пет Юни 08, 2018 2:41 pm |
|
 |
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново |
|
|
Пон Юни 18, 2018 11:33 am |
|
 |
lidmn
|
|
|
|
Много практично решение за вкъщи са модерните плъзгащи врати. Особено, ако човек не разполага с голямо и просторно жилище, като мен. Всички врати ги поръчах такива и сега имам много повече пространство. Отделно, че изглеждат доста ефектно и интересно. Леко се отварят и затварят, много съм доволна и не съжалявам за решението си.
|
|
|
Чет Фев 28, 2019 2:34 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|