ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 224, 225, 226  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Автор Съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Да вземем да опънем една нарочна важна тема-статистика на инцидентите, подредени по планини, сезони и кратко резюме?
Винаги ми е липсвала такава в стария, а и новия сайт на ПСС.

Пазя лека надежда, че прочитане на статистиката може да вразуми някой тръгнал със съмнителни самоубийствени намерения ...

Сря Дек 14, 2016 5:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
mom4i

За съжаление, много от инцидентите не се огласяват, има дори акции на ПСС, за които не се споменава нищо.

А би трябвало да се съобщават, без имена и пикантни подробности, какво се е случило и един сух анализ, от ПСС (та да не се засегне някой...).

Но те дорри директор си нямат, никой не иска да поеме отговорността, а и леко се величаят.

Самоубийците няма как да ги спрем, а и дали трябва? Естествения подбор не е спира и за миг. Но на някои пишман туристи със сигурност ще помогне да не правят глупости.
Сря Дек 14, 2016 6:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

А, това ми напомня една чуденка.
Приятел ми спомена, че преди месец са намерили полу-мумифицирана чехкиня свита при пещерата на Джамджиевите скали, под Вихрен. Да си чувал нещо подобно, така и не видях да се спомнава за това из нета?

Сря Дек 14, 2016 7:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
mom4i

Да, чух го това, апокрифна информация, в нета и инф. агенции нищо.

Не са го разгласили.

Този дето го търсят на Балкана, е класически случай, тъжна работа... Статистиката не би му помогнала. По-долу цитат от ФБ.

"то в момента има около 30 санта...лошото е че виелицата го разнесе на преспи...пък нямам нито котки нито снегохотки...в най лошият случей ще си взема едни смотани котки от Лидъл за 8 кинта щот не ми се дават 200 за истински..."

"И аз имам такива, вършат работа за в града"

"те за тука стават...за горе не е сигурно...такава екстремна програма съм намислил с нощувка под Купена и на Триглав на палатка че просто няма как вс да ми е наред...нама как да дам 5 бона за алпийска екипировка...с квот има...важно е желание да има... Smile"
Сря Дек 14, 2016 7:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Мнение За медиите и етикетите Отговорете с цитат
Този го нарекоха екстремист, предния беше пияница.

Сря Дек 14, 2016 8:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alexvan

Местожителство: България

А с този какво се случи?
http://dnes.dir.bg/news/pirin-mvr-cheshki-turist-irzhi-vana-23132735
Сря Дек 14, 2016 9:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

mom4i възможно ли е този разговор да е измислен?
Аз не бих се доверил на марица и блиц, като източници. Когато падна едната кула на в.Ботев марица писа, че парчета от нея са паднали в центъра на Пловдив заради ураганния вятър.

Сря Дек 14, 2016 9:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mom4i

Пацко, Мирослав е пиел, което се потвърди и доказа. Никъде не видях някой да го нарича пияница, освен може би в някакви коментари, за които както знаеш, медиите не носят отговорност.

Въпросния Тодор сам се има за екстремист, така го представят и близките му...

Отвратителни са медиите, да, некомпетентни и непрофесионални, но етикети не си позволяват да слагат, поне според мен.

Дидоген, пусни името на Тодор във фейса, профилът му веднага излиза, това е от дискусия под последната му профилна снимка. Аз си го извадих, за статистиката... Не знам, що се връзвам толкова на нещастия в планината, но определено ми действат. И толкова скоро след последния случай, който беше толкова безумен (случайно попаднах на познати на Мирослав...).

Иначе помня онази публикация Smile По-скоро беше неграмотно написана, отколкото журналиста да си е мислил, че вятърът е отвял парчетата в Пловдив...
Сря Дек 14, 2016 10:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

alexvan написа:
А с този какво се случи?
http://dnes.dir.bg/news/pirin-mvr-cheshki-turist-irzhi-vana-23132735

Няма повече инфо за Иржи Вана, не е намерен, нито е съобщено да се е прибрал благополучно.
Коментарът за Митко, хижаря на Попови ливади е верен. Наскоро говорих с него за този случай.

П.П.
mom4i написа:

Въпросния Тодор сам се има за екстремист, така го представят и близките му...
...
Дидоген, пусни името на Тодор във фейса, профилът му веднага излиза, това е от дискусия под последната му профилна снимка. Аз си го извадих, за статистиката... Не знам, що се връзвам толкова на нещастия в планината, но определено ми действат. И толкова скоро след последния случай, който беше толкова безумен (случайно попаднах на познати на Мирослав...).
...

Помислих, че се шегуваш, истина излезе Sad

Сря Дек 14, 2016 10:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

В тази таблица е обобщено известното до този момент за изчезването на Jiří Váňa:

Следите му се губят нейде около з. Тевно езеро или на път оттам към х. Вихрен. Споменати са двама спътници. Странно е мълчанието на тези спътници, макар и по принцип да е възможно на тях да не им е известно, че Jiří Váňa е изчезнал. Забелязва се и известно разминаване между сведенията от полицията и от издирвалите го две групи доброволци. Последните изглеждат сякаш по-логични.
Сря Дек 14, 2016 10:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

След прочетеното у фейса предполагам, че е подготвен за планината през август. Crying or Very sad

Сря Дек 14, 2016 10:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Стара планина и тази година си прибра данъка.

Чет Дек 15, 2016 10:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
EXIIIT

Местожителство: Плевен

още не е ...............ще има и ДДС
Чет Дек 15, 2016 11:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Разговор в фейсбук по време на "надъхването" му за екстремния преход:

Тодор Владимиров: "две седмици чакам да натрупа сняг и максималните температури да паднат на -10...то кат няма елемент на риск за живота не е интересно...
1 · 2 декември в 09:21
Petya DiYon
Petya DiYon Защо пък трябва да е толкова студено?
2 декември в 09:22
Тодор Владимиров
Тодор Владимиров е щот това му е тръпката зимно време...да гледаш зимни студени пейзажи...теорията на Хербригер за огъня и леда... Smile"

Планината не прощава на хора с прекалено самочувствие и его. Не че останалите сме застраховани от инциденти, но все пак с респект към Планината и съобразяване с условията и собствените ни възможности във всеки един момент.
Чет Дек 15, 2016 11:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mom4i

Планината няма нищо общо и в двата последни случая, те хората сами са си го търсили и намерили.

Все едно да кажем, че колите и пътищата са виновни...
Чет Дек 15, 2016 11:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 224, 225, 226  Следваща
Страница 56 от 226

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.