Да вземем да опънем една нарочна важна тема-статистика на инцидентите, подредени по планини, сезони и кратко резюме?
Винаги ми е липсвала такава в стария, а и новия сайт на ПСС.
Пазя лека надежда, че прочитане на статистиката може да вразуми някой тръгнал със съмнителни самоубийствени намерения ...
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Дек 14, 2016 5:48 pm
mom4i
За съжаление, много от инцидентите не се огласяват, има дори акции на ПСС, за които не се споменава нищо.
А би трябвало да се съобщават, без имена и пикантни подробности, какво се е случило и един сух анализ, от ПСС (та да не се засегне някой...).
Но те дорри директор си нямат, никой не иска да поеме отговорността, а и леко се величаят.
Самоубийците няма как да ги спрем, а и дали трябва? Естествения подбор не е спира и за миг. Но на някои пишман туристи със сигурност ще помогне да не правят глупости.
Сря Дек 14, 2016 6:08 pm
dido
А, това ми напомня една чуденка.
Приятел ми спомена, че преди месец са намерили полу-мумифицирана чехкиня свита при пещерата на Джамджиевите скали, под Вихрен. Да си чувал нещо подобно, така и не видях да се спомнава за това из нета?
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Дек 14, 2016 7:26 pm
mom4i
Да, чух го това, апокрифна информация, в нета и инф. агенции нищо.
Не са го разгласили.
Този дето го търсят на Балкана, е класически случай, тъжна работа... Статистиката не би му помогнала. По-долу цитат от ФБ.
"то в момента има около 30 санта...лошото е че виелицата го разнесе на преспи...пък нямам нито котки нито снегохотки...в най лошият случей ще си взема едни смотани котки от Лидъл за 8 кинта щот не ми се дават 200 за истински..."
"И аз имам такива, вършат работа за в града"
"те за тука стават...за горе не е сигурно...такава екстремна програма съм намислил с нощувка под Купена и на Триглав на палатка че просто няма как вс да ми е наред...нама как да дам 5 бона за алпийска екипировка...с квот има...важно е желание да има... "
Сря Дек 14, 2016 7:53 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1288 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
За медиите и етикетите
Този го нарекоха екстремист, предния беше пияница.
mom4i възможно ли е този разговор да е измислен?
Аз не бих се доверил на марица и блиц, като източници. Когато падна едната кула на в.Ботев марица писа, че парчета от нея са паднали в центъра на Пловдив заради ураганния вятър.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Сря Дек 14, 2016 9:29 pm
mom4i
Пацко, Мирослав е пиел, което се потвърди и доказа. Никъде не видях някой да го нарича пияница, освен може би в някакви коментари, за които както знаеш, медиите не носят отговорност.
Въпросния Тодор сам се има за екстремист, така го представят и близките му...
Отвратителни са медиите, да, некомпетентни и непрофесионални, но етикети не си позволяват да слагат, поне според мен.
Дидоген, пусни името на Тодор във фейса, профилът му веднага излиза, това е от дискусия под последната му профилна снимка. Аз си го извадих, за статистиката... Не знам, що се връзвам толкова на нещастия в планината, но определено ми действат. И толкова скоро след последния случай, който беше толкова безумен (случайно попаднах на познати на Мирослав...).
Иначе помня онази публикация По-скоро беше неграмотно написана, отколкото журналиста да си е мислил, че вятърът е отвял парчетата в Пловдив...
Няма повече инфо за Иржи Вана, не е намерен, нито е съобщено да се е прибрал благополучно.
Коментарът за Митко, хижаря на Попови ливади е верен. Наскоро говорих с него за този случай.
П.П.
mom4i написа:
Въпросния Тодор сам се има за екстремист, така го представят и близките му...
...
Дидоген, пусни името на Тодор във фейса, профилът му веднага излиза, това е от дискусия под последната му профилна снимка. Аз си го извадих, за статистиката... Не знам, що се връзвам толкова на нещастия в планината, но определено ми действат. И толкова скоро след последния случай, който беше толкова безумен (случайно попаднах на познати на Мирослав...).
...
В тази таблица е обобщено известното до този момент за изчезването на Jiří Váňa:
Следите му се губят нейде около з. Тевно езеро или на път оттам към х. Вихрен. Споменати са двама спътници. Странно е мълчанието на тези спътници, макар и по принцип да е възможно на тях да не им е известно, че Jiří Váňa е изчезнал. Забелязва се и известно разминаване между сведенията от полицията и от издирвалите го две групи доброволци. Последните изглеждат сякаш по-логични.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Чет Дек 15, 2016 10:50 am
EXIIIT
още не е ...............ще има и ДДС
Чет Дек 15, 2016 11:22 am
Plamen К
Разговор в фейсбук по време на "надъхването" му за екстремния преход:
Тодор Владимиров: "две седмици чакам да натрупа сняг и максималните температури да паднат на -10...то кат няма елемент на риск за живота не е интересно...
1 · 2 декември в 09:21
Petya DiYon
Petya DiYon Защо пък трябва да е толкова студено?
2 декември в 09:22
Тодор Владимиров
Тодор Владимиров е щот това му е тръпката зимно време...да гледаш зимни студени пейзажи...теорията на Хербригер за огъня и леда... "
Планината не прощава на хора с прекалено самочувствие и его. Не че останалите сме застраховани от инциденти, но все пак с респект към Планината и съобразяване с условията и собствените ни възможности във всеки един момент.
Чет Дек 15, 2016 11:50 am
mom4i
Планината няма нищо общо и в двата последни случая, те хората сами са си го търсили и намерили.
Все едно да кажем, че колите и пътищата са виновни...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети