il4o_voivoda страхотни места, са тез Зли потоци и билото . Ти май на майтап питаше как се слиза от Башлийски шокар към езерото под него, като виждам какви ридове тук и на Стражите със Стефан и дамите.
Сря Сеп 21, 2016 4:08 am
il4o_voivoda
С блогодарност!
За Белия улей, който си е физическо ,а и психическо изпитание - голяма денивилация ,нестабилни сипеи, хлъзгави скали, опасност от падащи камъни /преди години бях там, когато летяха големи каменни късове и кънтяха километър-два надолу като в преизподнята/, немаркиран маршрут и пр., специално благодаря на Стефан. Той, първо бързо намери подхода към него, докрай кавалерства на дамите / ние двамата 30-40 години по-възрастни, се отцепихме, със свое си темпо и свити сърца за времето/ после парила всякакви опити за промяна - Улея беше една трета от пътя, следваха траверс на няколко върха от Мальовишкото било и слизане в тъмното към Сухото езеро с пътечка незнайно къде. Докрай се оглеждаше някой да не изпадне разглобен от премногото устрем, засне и отбеляза всичко подробно. В 2.30 полегнахме морни насред полянката, където чалгата и други нещица се лееха в изобилие. А ние с поглед в срамежливата луна-мома измежду диплите на облаците възвръщахме сили и мечтания.
Сря Сеп 21, 2016 11:54 pm
lz1fw
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Сеп 26, 2016 11:18 am
suunto
На 23 и 24 септември за първи път бях в Стара планина. Маршрутът:
1. Клисура - хижа Ехо
2. хижа Ехо - Беклемето
Ето скромно няколко снимки:
Вто Сеп 27, 2016 9:56 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1288 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Where is gara Bov?
В сряда след работа, влакът тъкмо да тръгне за Лакатник и контактната мрежа думна. Чаканеееее на гарата БеДеЖеееее!!! Пътниците от три влака се събраха в един... Тея с колелетата как ги мразя във влака, ма били си платили, ма не ме интересува! В четвъртък едни 80 км от Миланово до Своге по асфалта, Лесков дол, нагоре по овчарски пътеки и след голямо бутане бяхме особено щастливи да зърнем бяло-червено-бяло. 2-3 км по Пътеката за Морето и уж през Кръстец (това никога няма да се разбере, кое е точно), та в Батулия. Още няколко бири там и Реброво и влака за София (тоз път навреме).
Под Високата чукла хванахме надолу към Кръстец, ама се омотахме, няма такава плетеница от пътища! Поне видяхме къде излиза оригиналния път от Лесков дол на Пътеката.
Местните да не се слушат за посоката и пътя!!!
"не натама, не натам, а натам, по пъто право и ше стигнете!" - от три източника на три различни места и все не сработи!
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1288 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Витоша 2Х50
Вчера сутрин тръгнахме с Роската с колелата от дома в Младост. Включиха се още двамина. На Боснек дойде съпорта с чували, шалтета и палатки и (бирки 2-3...) Днес го доизвъртяхме. Не е лошо, даже съм приятно изненадан, ама за един ден в състезателно темпо, (еле па и да съм платил) ми иде в повече. Инак, дори с тези 5-6 км в Плана планина дет са добавили преди Железница не им излиза сметката на Витоша 100, до 88 май са ги докарали. Ние успяхме на 107 да заковем в Младост от старта до финала.
Абе Дизелчето да му мисли тея дни кат тръгне да прави национален рекорд. Камъните покрай Студена, а и преди Смильо са ужасни!
Re: Where is gara Bov?
.....................
Нед Окт 02, 2016 10:38 pm
Петър
Where is gara Rebrovo?
В потвърждение на П.Пасков закъсненията/в повечето случай изходящи/ по направление на дефилето от много време са по-скоро правило отколкото изключение. Едно час и половина закъснение от гара София ме лиши от възможността да походя по част от маршрута К-Е. Наложи се трансформация: "Реброво-Владо Тричков". Получи се съчетание на приятното и полезното, доволен съм.Хубаво време, обзорни панорами и събрана информация за BGM. Все пак не състоялият се маршрут го огледах отдалече, до следващия път.
<- клик!
Пон Окт 03, 2016 12:48 pm
ldmlz
Този уикенд времето беше хубаво за дълъг маршрут и в съботата направихме х.Вихрен - Кутело - з.Кончето - Баюви дупки - Албутин - х.Загаза - Влахински езера - х.Вихрен с ходене и тук там подтичване.
До Албутин маркировката не е проблем, оттам до голямото Влахинско езеро се следи трудно, без гпс ще е голямо мотане и изгубването е почти сигурно. От хижа Загаза до овчарниците минахме по по-краткия път, който започва от моста до хижата, след което се качва стръмен склон в гората, маркировката е синя (не съм сигурен дали и по дългия вариант не е същия цвят).
За последно се мотах отново край Леденика и силно препоръчвам на всеки гост на пещерата, да направи и кръгчето "Планинарство за начинаещи"! Една 7,5 километрова чиста пътека, без никаква трудност, подходяща и за малки деца и за наднормени тела. Ще си изкарате много приятни два часа. Трака го има в мрежата, но маршрута е така организиран, че от всеки маркер има видимост към следващият. Ако няма мъгла.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети