ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
ИЗБОР НА ПАЛАТКА
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 47, 48, 49  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
ИЗБОР НА ПАЛАТКА
Автор Съобщение
snm

Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Актуален модел на Naturehike с безплатна доставка от Китай в еBay: http://www.ebay.com/itm/Naturehike-2-Person-20D-Silicone-Fabric-Ultralight-Waterproof-Camping-Tent/231729193873?_trksid=p2047675.c100010.m2109&_trkparms=aid%3D555012%26algo%3DPW.MBE%26ao%3D2%26asc%3D35624%26meid%3Dd2360ea447a84d9fb023aa86ca60ee35%26pid%3D100010%26rk%3D9%26rkt%3D21%26sd%3D331689072411
Горния слой е силиконизиран. Конструкцията наподобява MSR Hubba Hubba и Big Agnes Copper Spur UL2.
Чет Апр 14, 2016 11:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
neillmakoli

Местожителство: Sofia

Има интересни олекотени модели, но въпроса е дали толкова тежат колкото пише Idea
Чет Апр 14, 2016 9:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stanev

Като идва от Китай, как действате с доставката и митниците?

Пет Апр 15, 2016 12:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
snm

Местожителство: Пловдив

Stanev, Доставчиците от Китай обявяват ниска стойност на пратките ($4-$10). Пратки с ниски обявени стойности не се обмитяват в България.
Ако пратката е с куриер (DHL) вероятността да се стигне до обмитяване е ниска. Пратката се доставя на получателя срещу подпис и с това процедурата приключва.
Ако пратката е пощенска, се обработва във входяща митница в София и по тяхна преценка се насочва:
- за доставка без обмитяване в местния пощенски клон на получателя.
- за обмитяване към най-близкия до получателя пощенски клон с митническо бюро. В този случай получателя е поканен да се яви и предостави документи (фактура, платежни документи, описание и т.н.т. ) Следва разговор с митничар на място за уточняване на митническата облагаема стойност, който може да завърши без обмитяване или с процедура по обмитяване [плащане на мито (12% за палатки; 3.7% за раници и т.н.) и 20%ДДС + загуба на няколко часа ]

Ако нещо ти хареса, опитай да го намериш с безплатна (или ниска цена ) доставка с куриер. Става бързо и без главоболия (обмитяване).
Пет Апр 15, 2016 2:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Относно митата от трети страни - http://info.mitnica.com/index.php?p=oblekchenia

Пет Апр 15, 2016 11:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Esper

Местожителство: Перник

Трим вече са налични в магазина - обадиха ми се преди няколко дни.
Ако някой беше казал, че за нещо ще чакам половин година щях да му се изсмея.
Явно не ми е спешна Smile

Чехите имат интересен едноместен модел тази година - One DSL.
2 кила е, по спецификаций е сравнима с Himlite, каквато бях "поръчал"... Миналата година Very Happy
Има я обаче и в сив цвят за разлкка от Himlite.

На пръв поглед вътрешният слой ми допада повече.
Не е направен изцяло от ефирна мрежичка както на Himlite и Delta D.

Ще я погледна в магазина доколкото е възмижно и ще преценя на място дали да не взема точно едноместната.

Чет Апр 21, 2016 10:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
muvo

Няма да е добър избор сивата DSL One - платът е много по-тежък и прави палатката 2.6кг, а все пак е едноместна
Чет Апр 21, 2016 11:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Esper

One DSL според сайта на Трим се продава в два цвята - оранжев и сив.
И двата вида трябва да тежат 1.95 кг.

Има и друг модел - One, който е само в пясъчен цвят (каквото и да означава това) и той е вече почти 3 кила (2.6).
Е, по-евтина е със 100 евра почти но наистина е нелепо тежка за едноместна палатка.

Иначе вътрешният слой и на двете, поне на снимки изглеждат еднакви.

Всъщност вероятно по-плътният вътрешен слой прави едноместната One серия по-тежка от двуместната Himlite:

Himlite DSL: 1.65 кг.
One DSL: 1.95 кг.

Това са цифри от сайта на Трим, аз не съм мерил и пипал нито една все още.
Ако размера в опакован вид е в полза на едноместната, вероятно ще предпочета нея.
Тия 300 грама разлика са пренебрежими... Почти.
Друг е въпроса какво има налично в магазина.... Или ще е останало докато се наканя да отида!
Чет Апр 21, 2016 6:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
muvo

Прав си, гледах набързо през една стара Нокия и не съм догледал.
One DSL е по-тежка от Himlite и заради конструкцията на рейката + по-плътния до средата вътрешен слой, може да ги докара 300 грама, въпреки по-малкия размер като площ на платнището.
Жалко, че не са сложили снимка да се види и сивата версия.
Като размер няма как да очакваш One DSL да е по-компактна от Himlite.
One DSL e 14x45 (около 6.9 литра), Himlite e 13x39 (5.1 литра). Понякога обаче по-дългите рейки са по-удобни за закрепване на палатката (ако не е в раницата).
Обаче е твърде тясна като "жилищна" площ и просто не си заслужава, а на всичкото отгоре тежи 300 грама повече. Да беше обратното, да направиш компромис.
Няма да са я купили, отиди, разпъни я, ако ти позволят, влез в нея и ако не ти се стори твърде клаустрофобична, си я вземи Smile
Но за мен си е грехота да се мъчиш да мъкнеш скъпа, не много лека и некомпактна палатка за сам човек и дори и на теб сам ще си ти е тясно вътре, от опит ти го казвам, комфорта на по-широчкото е незаменим когато си уморен. А и трудно ще я продадеш после, по-малко се търсят едноместните, особено пък и 2 кг тегло.
Чет Апр 21, 2016 7:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Esper

Благодаря за мнението.
300 грама повече ама е с 100 и кусур еврееца по-евтина...
Литрите не знам от къде ги видя но ако One e обемна със сигурност ще остане Himlite.
Ще ходя другата седмица някъде в нагъзина, в зависимост от търговеца ще поогледам и ще реша.
Аз до момента съм ползвал стари палатки, сравнително рядко, над 3 кила със сигурност и нямам много база за сравнение.
Всичко ще ми се вижда "кореком" !
А за One серията обяснимно няма все още отзиви и ревюта - все пак чехите са я пуснали едва преди няколко месеца.
Вероятно ще заложа на Himlite.
Чет Апр 21, 2016 9:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
muvo

И още една много прилична чешка палатка - двуместна, двуслойна, самоподдържаща се конструкция, двойно силиконизиран горен слой 5000мм воден стълб (8000 на дъното), плътен вътрешен слой плюс мрежа, алуминиеви рейки, оптимизирано тегло 1.8 кг., 42смx14см сгъната, 2 много приятни нюанса на зеленото като избор за цвят и най-важното - 40% по-евтина от Himlite DSL (поне според цените в Чехия - около 200 евро). Trimm бие по тегло, компактност, качеството и дизайна на рейката, по-широка е отвътре като площ, но това Husky е добра алтернатива, особено за сам човек:

http://www.huskycz.cz/stan-ultralight-sawaj-ultra-2-zelena
Нед Апр 24, 2016 12:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Esper

Интересна е но я намирам масово за 250 евро което я доближава доста до миналогодишната цена на химмлайт-а.
Освен това ми се иска да си спестя провирането на рейките във вътрешният слой - сегашните ми са така и искам да пробвам нещо различно.
Почти съм го решил за трим-а, само да стигна до магазина!
А още от сега знам и какво ще последва...
Още една, нещо като Vango Soul за непретенциозен и евтин вариант, когато критерийте са съвсем базови.
Теглото също.
Дори в декатлон може да се погледне за дублаж и подмяна на сегашната, която е в период на полу-разпад.
Ако трима изкара 1/4 от годините и ще бъде чудесно.
Не знам марката и но баща ми я купува някъде през... '90-те, френска.
Трябва да има поне няколко КЕ с него и да се говори за брой разпъвания е нелепо Very Happy

П.С: Намерх тук няколко фотки на ветерана, това ще да се последните му изяви.
Няма бранд, някъде на външният слой е пък до него май не го разпъвах.
Направо не знам как съм я ползвал без бранд, и то в европата Laughing
Ако модерните натрупат поне част от историята му ще е добре - майната и на цената.

http://www.doomshell.net/gall/main.php?g2_itemId=14309&g2_imageViewsIndex=1
http://www.doomshell.net/gall/main.php?g2_itemId=15590&g2_imageViewsIndex=1
Нед Апр 24, 2016 1:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Esper

Хайде хаирлия да е - днес най-сетне намерих време да отскоча до магазина.
Нещо ми бягат 100 грама но ще го преживея.
Особено след като хванах с другата ръка старата.
Като времето позволи ще направя и полеви тест... Може би другият месец Laughing

Чет Май 05, 2016 8:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
muvo

Честито и много незабравими спомени с тоя Трим!
Реално външния сак не ти трябва, има си вътре един оранжев, който е достатъчен, мери я само с него и ще си намериш 100-те грама.
А ако си смениш въженцата, ще свалиш още 50-80 грама.
Успех!
Чет Май 05, 2016 9:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Esper

Благодаря!
Падна на 1654 грама без сака, наистина Rolling Eyes
Въжетата не зная с какви да ги сменя но пътуват от хамазон 12 броя титаниеви клина с които ще паднат още 80 грама.
Стоковите са 100 грама а аз имам навика да ги губя.
От този навик няма да е зле да се отуча, че тия са с пари и не не може да си ги огъвам от електроди като се прибера.
Чет Май 05, 2016 11:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 47, 48, 49  Следваща
Страница 42 от 49

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.