Сайт за Ком-Емине
Здравейте планинари!
От известно време ми се върти една идея в главата да направя един специализиран сайт само за Ком-Емине. Регистрирах вече домейн и почнах да обмислям какво точно да включа. Искам да се обърна към вас за съдействие по този повод. Ако някои разполага с информация, съвети и идеии, които счита, че биха били полезни за другите читатели ще се радвам да ги споделите с мен, за да направим едно наистина полезно ръководство за Пътеката.
За информация, съвети и идеи прочети раздела за Ком-Емине и посети следващата ни среща, на последната получих толкова много инфо, че още не мога да го осмисля
Ако те интересува нещо конкретно - питай, много хора в този форум имат солидни познания за Пътеката
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Съб Окт 17, 2015 5:27 pm
kom
Попадал съм на много ценна информация за Ком-Емине във форума. Мисля че, в темата която ми прати има наистина важни неща, които мога да използвам. Нужно ми е обаче и разрешение от авторите, за да мога да използвам информацията. Все пак това си е техен авторски труд.
Всичко, което съм публикувал във форума може да се ползва!То затова съм го писал Темата за Водата, действително аз я стартирах. Направих го след като минах по пътеката в сухата 2012 г. Тогава за пръв път ми се случи - да си пожелая: ракията, дето я нося вода да стане.
Иво /zcezbpm/ ползва данните ми докато ходеше по маршрута и в последствие ги обогати: с допълнителни водоизточници, отстраняване на неточности и ги набра в .gpx формат, за да може всеки лесно да си ги ползва с Гармин-а. Всъщност, той все още ми дължи няколко обещани бири ... ама това си е между нас. Дано се виждаме по планините, че гледам тук нещо се е проявил и са го баннали.
Пон Окт 19, 2015 8:30 am
kom
mikesli написа:
Всичко, което съм публикувал във форума може да се ползва!То затова съм го писал Темата за Водата, действително аз я стартирах. Направих го след като минах по пътеката в сухата 2012 г. Тогава за пръв път ми се случи - да си пожелая: ракията, дето я нося вода да стане.
Иво /zcezbpm/ ползва данните ми докато ходеше по маршрута и в последствие ги обогати: с допълнителни водоизточници, отстраняване на неточности и ги набра в .gpx формат, за да може всеки лесно да си ги ползва с Гармин-а. Всъщност, той все още ми дължи няколко обещани бири ... ама това си е между нас. Дано се виждаме по планините, че гледам тук нещо се е проявил и са го баннали.
По принцип каквато информация има в този форум за КЕ е плод на колективни усилия. Например Митко е използвал за основа трака на Тито, бяха споделили информация Мечо, Оги, Петър, Христо, Тошко, Планинар, Фена, Момчилов... не ми се преглежда сега темата, сигурно има и още. Така е и с другите теми. Така че от гледна точка на авторското право може би ще е по-лесно да се пише като източник Планинарския форум (planina.e-psylon.net), а не отделни хора. Доколкото познавам споменатите по-горе хора, едва ли ще имат нещо против.
Ком, информацията за водата не знам как смяташ да я използваш, но имай предвид, че не трябва да разчиташ на сведения само от едно минаване по определено време и от един източник. Например пресъхналата чешма при Сини рид, всъщност не е пресъхнала, а я спират от каптажа, който е малко над нея. Пускат я когато минава добитъка за да пие. Догодина може пак да си тече постоянно. 200 метра по-надолу има друга чешма, която тече постоянно и е отбелязана в BG Mountains. На място има и табелка към нея. Т.е. не е нужно да се влиза в селото.
Изобщо в момента най-актуалната информация ми се струва, че е в BG Mountains, особено в най-източната част, включително и последната отсечка след Поморийски проход, където са нанесени точно маркировките в района (състояние към края на август).
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети