|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
kom
|
Сайт за Ком-Емине |
|
Здравейте планинари!
От известно време ми се върти една идея в главата да направя един специализиран сайт само за Ком-Емине. Регистрирах вече домейн и почнах да обмислям какво точно да включа. Искам да се обърна към вас за съдействие по този повод. Ако някои разполага с информация, съвети и идеии, които счита, че биха били полезни за другите читатели ще се радвам да ги споделите с мен, за да направим едно наистина полезно ръководство за Пътеката.
Благодаря Ви предварително!
_________________ Любимият ми връх Ком |
|
|
Съб Окт 17, 2015 4:33 pm |
|
 |
Mariana1000
|
|
|
Здравей, kom,
идеята не е нова, даже е обсъждана вече във форума, ако не си попадал на тази тема, ето тук можеш да я прегледаш:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=8465
За информация, съвети и идеи прочети раздела за Ком-Емине и посети следващата ни среща, на последната получих толкова много инфо, че още не мога да го осмисля
Ако те интересува нещо конкретно - питай, много хора в този форум имат солидни познания за Пътеката 
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Съб Окт 17, 2015 5:27 pm |
|
 |
kom
|
|
|
Попадал съм на много ценна информация за Ком-Емине във форума. Мисля че, в темата която ми прати има наистина важни неща, които мога да използвам. Нужно ми е обаче и разрешение от авторите, за да мога да използвам информацията. Все пак това си е техен авторски труд.
|
|
Съб Окт 17, 2015 5:36 pm |
|
 |
kom
|
|
|
Благодарности на zcezbpm, че ми предостави информация за водоизточниците по маршрута!
|
|
Нед Окт 18, 2015 7:56 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
 |
 |
Благодарности на zcezbpm, че ми предостави информация за водоизточниците по маршрута! |
Поздрави за начинанието.
Да отбележа - данните ги систематизира Митко от Сливен (mikesli) - можеш да проследиш процеса от това мнение нататък в темата:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=50722#50722 .
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Пон Окт 19, 2015 12:05 am |
 |
 |
mikesli
|
|
|
Всичко, което съм публикувал във форума може да се ползва!То затова съм го писал Темата за Водата, действително аз я стартирах. Направих го след като минах по пътеката в сухата 2012 г. Тогава за пръв път ми се случи - да си пожелая: ракията, дето я нося вода да стане.
Иво /zcezbpm/ ползва данните ми докато ходеше по маршрута и в последствие ги обогати: с допълнителни водоизточници, отстраняване на неточности и ги набра в .gpx формат, за да може всеки лесно да си ги ползва с Гармин-а. Всъщност, той все още ми дължи няколко обещани бири ... ама това си е между нас. Дано се виждаме по планините, че гледам тук нещо се е проявил и са го баннали.
|
|
|
Пон Окт 19, 2015 8:30 am |
|
 |
kom
|
|
|
 |
 |
Всичко, което съм публикувал във форума може да се ползва!То затова съм го писал Темата за Водата, действително аз я стартирах. Направих го след като минах по пътеката в сухата 2012 г. Тогава за пръв път ми се случи - да си пожелая: ракията, дето я нося вода да стане.
Иво /zcezbpm/ ползва данните ми докато ходеше по маршрута и в последствие ги обогати: с допълнителни водоизточници, отстраняване на неточности и ги набра в .gpx формат, за да може всеки лесно да си ги ползва с Гармин-а. Всъщност, той все още ми дължи няколко обещани бири ... ама това си е между нас. Дано се виждаме по планините, че гледам тук нещо се е проявил и са го баннали. |
Благодаря mikesli!
|
|
Пон Окт 19, 2015 9:00 am |
|
 |
Mariana1000
|
|
|
По принцип каквато информация има в този форум за КЕ е плод на колективни усилия. Например Митко е използвал за основа трака на Тито, бяха споделили информация Мечо, Оги, Петър, Христо, Тошко, Планинар, Фена, Момчилов... не ми се преглежда сега темата, сигурно има и още. Така е и с другите теми. Така че от гледна точка на авторското право може би ще е по-лесно да се пише като източник Планинарския форум (planina.e-psylon.net), а не отделни хора. Доколкото познавам споменатите по-горе хора, едва ли ще имат нещо против.
Ком, информацията за водата не знам как смяташ да я използваш, но имай предвид, че не трябва да разчиташ на сведения само от едно минаване по определено време и от един източник. Например пресъхналата чешма при Сини рид, всъщност не е пресъхнала, а я спират от каптажа, който е малко над нея. Пускат я когато минава добитъка за да пие. Догодина може пак да си тече постоянно. 200 метра по-надолу има друга чешма, която тече постоянно и е отбелязана в BG Mountains. На място има и табелка към нея. Т.е. не е нужно да се влиза в селото.
Изобщо в момента най-актуалната информация ми се струва, че е в BG Mountains, особено в най-източната част, включително и последната отсечка след Поморийски проход, където са нанесени точно маркировките в района (състояние към края на август).
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Пон Окт 19, 2015 4:49 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|