препоръчайте ми туристическо дружество в гр.София
Моля да ми препоръчате туристическо дружество в гр.София,което развива активна дейност в областта на пешеходния туризъм.Обаждах се в ТД "Урвич",защото разбрах,че редовно организират походи в планините,но ми обясниха,че не приемат нови членове Особено като разбраха,че сме семейство с деца съвсем ме отписаха.
Вто Авг 25, 2015 1:08 pm
Ilko
ТУРИСТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ – 1899
Повечето са на възраст, но има и млади, на които много се радват. Календарът на походи, излети и екскурзии им е богат. Бих могъл да съдействам ако е необходимо. ТД "Кремиковци" също са точни.
Благодаря за информацията.ТД"Кремиковци" ми изглежда много интересно,особено след като разбрах,че негов член е бил и Христо Проданов.ТД"Алеко Константинов 1899" също ми допадна.На мен не ми пречи,че там са повече възрастни хора.И без това ние сме с малки деца,които още не издържат на бързо темпо и големи преходи.
Сря Авг 26, 2015 10:58 am
ormusus
Току що говорих по телефона с председателя на ТД "Урвич" относно това дали приемат нови членове, / и аз имам същия проблем, просто в София има много туристически дружества но явно повечето са фиктивни и не отговарят на телефоните си / . Та човека ми обясни, че на общо събрание дружеството е решило тази година да не приемат нови членове, като мотивите са:
1-во дружеството надхвърля 90 членове.
2-ро от други Софийски дружества идвали хора при тях и по този начин останалите дружества оставали без членска маса.
Мисля, че аргументите им са горе-долу приемливи, но също мисля, че зад това стои доста по прозаична истина, просто всяко дружество разполага с някаква помощ от БТС и ползва наем от определена хижа/и и така колкото по-малко членове толкова по добре защото парите ще отидат при по-малко.
И така човека ме посъветва, ако имам група хора запалени по пешеходния туризъм /а аз нямам / да се организираме и влезнем в някое фиктивно дружество и го направим активно. Също така предложи помощ и подкрепа в евентуалното начинание.
Между другото идеята не е лоша и ако има хора от София желаещи да се организираме в туристическо дружество защо да не го направим. Има предимства да членуваш в такава организация, по-евтино спане, мисля по-евтин лифт и т.н.т.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети