Автор |
Съобщение |
Весела Петрова
|
препоръчайте ми туристическо дружество в гр.София |
|
Моля да ми препоръчате туристическо дружество в гр.София,което развива активна дейност в областта на пешеходния туризъм.Обаждах се в ТД "Урвич",защото разбрах,че редовно организират походи в планините,но ми обясниха,че не приемат нови членове Особено като разбраха,че сме семейство с деца съвсем ме отписаха. 
|
|
|
Вто Авг 25, 2015 1:08 pm |
|
 |
Ilko
|
|
|
Ужас, що за дружество е това... 
|
|
|
Вто Авг 25, 2015 1:22 pm |
|
 |
Dimo Kolev
|
|
|
Кремиковци - засичал съм ги няколко пъти из Балкана.
|
|
|
Вто Авг 25, 2015 3:02 pm |
|
 |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
ТУРИСТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ – 1899
Повечето са на възраст, но има и млади, на които много се радват. Календарът на походи, излети и екскурзии им е богат. Бих могъл да съдействам ако е необходимо. ТД "Кремиковци" също са точни.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Вто Авг 25, 2015 9:48 pm |
 |
 |
Весела Петрова
|
|
|
Благодаря за информацията.ТД"Кремиковци" ми изглежда много интересно,особено след като разбрах,че негов член е бил и Христо Проданов. ТД"Алеко Константинов 1899" също ми допадна.На мен не ми пречи,че там са повече възрастни хора.И без това ние сме с малки деца,които още не издържат на бързо темпо и големи преходи.
|
|
|
Сря Авг 26, 2015 10:58 am |
|
 |
ormusus
|
|
|
Току що говорих по телефона с председателя на ТД "Урвич" относно това дали приемат нови членове, / и аз имам същия проблем, просто в София има много туристически дружества но явно повечето са фиктивни и не отговарят на телефоните си / . Та човека ми обясни, че на общо събрание дружеството е решило тази година да не приемат нови членове, като мотивите са:
1-во дружеството надхвърля 90 членове.
2-ро от други Софийски дружества идвали хора при тях и по този начин останалите дружества оставали без членска маса.
Мисля, че аргументите им са горе-долу приемливи, но също мисля, че зад това стои доста по прозаична истина, просто всяко дружество разполага с някаква помощ от БТС и ползва наем от определена хижа/и и така колкото по-малко членове толкова по добре защото парите ще отидат при по-малко.
И така човека ме посъветва, ако имам група хора запалени по пешеходния туризъм /а аз нямам / да се организираме и влезнем в някое фиктивно дружество и го направим активно. Също така предложи помощ и подкрепа в евентуалното начинание.
Между другото идеята не е лоша и ако има хора от София желаещи да се организираме в туристическо дружество защо да не го направим. Има предимства да членуваш в такава организация, по-евтино спане, мисля по-евтин лифт и т.н.т.
_________________ ................. |
|
|
Сря Авг 26, 2015 11:09 am |
|
 |
Stella's
|
|
|
|
Здравейте, виждам че темата е отпреди десет години и се колебаех дали да пиша в нея или да пусна нова, но първо пробвам по този начин. Въпросът ми е можете ли да ми препоръчате активно и приемащи членове туристическо дружество за предпочитане в София. Търся го предимно за дъщеря ми. Тя от малка е научена да ходи по планини, но за съжаление поради ред причини от известно време няма как да правим походите си заедно. Планината е липсва, а сред своите приятели няма такива които да имат желание да се занимават с туризъм. Ще е бонус ако в препоръчано дружество има и млади хора (тя е на 20), но това не е от водещо значение. Благодаря предварително!
|
|
|
Чет Апр 24, 2025 1:35 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
Здравейте, виждам че темата е отпреди десет години и се колебаех дали да пиша в нея или да пусна нова, но първо пробвам по този начин. Въпросът ми е можете ли да ми препоръчате активно и приемащи членове туристическо дружество за предпочитане в София. Търся го предимно за дъщеря ми. Тя от малка е научена да ходи по планини, но за съжаление поради ред причини от известно време няма как да правим походите си заедно. Планината е липсва, а сред своите приятели няма такива които да имат желание да се занимават с туризъм. Ще е бонус ако в препоръчано дружество има и млади хора (тя е на 20), но това не е от водещо значение. Благодаря предварително! |
Има много "туристически" дружества, кое от кое развиват симулативна дейност. Има някои които са направени от по-млади хора и уж развиват някаква дейност, но поради това че като се запозная с някой, се оказва че целта на тази дейност минава покрай и малко други по- различни неща. Затова че аз не бих препоръчал.
Най-добре е да проучите вие какви са възможностите .. 
|
|
|
Чет Апр 24, 2025 7:51 pm |
|
 |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3413 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Може малко странно да прозвучи, но препоръчвам туристическата група „Лунатични разходки“.
Може да се запише във фейсбук групата – https://www.facebook.com/groups/1617046035218378/.
Да разгледа събитията, които се организират, и ако ѝ хареса някое събитие – да се престраши да отиде на него.
В тази група може да си намери приятели, с които след това да ходи в планината. Нищо не пречи да опита. Успех!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Чет Апр 24, 2025 8:31 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
Интересно, за това дружество съм чувал само хубави работи, но си мислех че по-скоро е клуб, а не толкова дружество ..
|
|
|
Чет Апр 24, 2025 10:00 pm |
|
 |
vaskoo
|
|
|
КПДМ
 |
 |
Интересно, за това дружество съм чувал само хубави работи ... |
За повече подробности - форумната търсачка
Сега по-сериозно на питането - потенциал има в групите във фейса, както е насочил и Стефан.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Чет Апр 24, 2025 11:38 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
Тая работа с туристическите дружества умря доста отдавна, още в средата или края на 90-те.
Дългата практика показва, че разправията да се съберат накуп много различни хора с една цел има склонност да отравя походите.
Затова моите приятели, тези от форума или отвън, свикнахме да се дез-организираме по една кола хора макс.
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Пет Апр 25, 2025 3:33 pm |
 |
 |
|