Автор |
Съобщение |
outfaced
|
|
MTB Алпи - Vinschgau |
|
Това не знам дали е за тука или за велотуризма, ама ще ме прощавате ако не съм умерил ...
Да споделя гледки малко от 8те дена каране в областта Vinschgau - южен Тирол. Италия се води, но всичко живо говори немски. Отделно че ние постоянно прескачахме границите с Австрия и Швейцария. Района мощно се развива като байк център за всякакъв вид колоездене. Един от малкото светли примери как пътеките могат да се поделят между байкъри и туристи въпреки че и от двете има по много.
В началото и в края има малко лирични отклонения в Загреб и Любляна.
инджой
https://flic.kr/s/aHskhSTVkv
|
|
|
Пон Авг 24, 2015 9:37 am |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4324 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Леле, леле - лудница.
Пир за нашите очи и много адреналин в кръвта за вас предполагам.
Не може да не си описал някъде по-подробно - транспорт, лифтове, карти, нощувки, тотал на масрафа, ала-бала.
Бреее, че зарибяващо...
пп - като че ли е по-добре темата да е в раздела за велотуризъм - в настоящия ще изпадне в забвение на фона на многото теми с пешеходен туризъм по планини извън България.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Авг 24, 2015 10:35 am |
|
 |
t.hristov
|
|
|
|
Браво, все повече такива преживявания Ви пожелавам, може ли да споделите някой цени на нощувки, лифт карти, храна, транспорт и др. 
|
|
|
Пон Авг 24, 2015 12:40 pm |
|
 |
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 653 Местожителство: Стара Загора-София |
|
|
Пон Авг 24, 2015 2:09 pm |
|
 |
Petya
|
|
|
WOW!
Много красота сте поели!
Още много пътешествия и снимки да показвате! 
|
|
|
Пон Авг 24, 2015 3:52 pm |
|
 |
Станислав
|
|
|
|
Ашколсун! Невероятна природа и много хубави снимки, сполай му на Господ за творението!
На още по-хубави планински места да отидеш и още по-хубави снимки да ни покажеш. Тук им е мястото.
|
|
|
Пон Авг 24, 2015 6:45 pm |
|
 |
Ilko
|
|
Пон Авг 24, 2015 9:45 pm |
|
 |
alexvan
|
|
|
Как беше на Стелвио?
|
|
|
Пон Авг 24, 2015 11:07 pm |
|
 |
outfaced
|
|
|
|
Писал съм разни хави във фейсбука ... http://www.facebook.com/outfaced ... мисля, че са пъблик и всеки ги вижда.
Но като цяло няма кой знае колко за разправяне около "схемата" понеже такава няма Там всичко е ясно, удобно и направено бързо да се ориентираш - карти, табели, услужливи хотелиери ... информация да искаш. Има и 3-4 сайта с описания на маршрути и free GPS тракове. Но и грам да не си се подготвил на място пак ще се оправиш. Всички лифтове качват колела, макар че всеки по различен начин и на различна цена.
Опции за престой също колкот щеш - от готини къмпинги през пансиони (демек нещо средно между къща за гости и хотел) до специални bike-хотели с всякакви екстри за байкъри в тях (шатъл, водачи).
Ние бяхме в един пансион и останахме съвсем доволни. С предварително букване + разни бонуси от буукинг.ком легна по около 30€ на вечер за човек, което за там си е възможно най евтиното за хотел.
Друга опция ако е за повече хора да се наеме къща. Тогава е най добре.
Самия район не е някакъв мега скъпарски курортен тип ... нормални магазини, на нормални цени като навсякъде в Австрия или Германия.
Стелвио го лазихме 3 пъти нагоре - забавно Разминаваш се с какво ли не. Само каруци нямаше там. Уикенда е пълна лудница. Имахме късмета единия ден да го караме почти без трафик, понеже заради една буря бяха затворили пътя след прохода към Бормио.
|
|
|
Вто Авг 25, 2015 10:12 am |
|
 |
|