Това не знам дали е за тука или за велотуризма, ама ще ме прощавате ако не съм умерил ...
Да споделя гледки малко от 8те дена каране в областта Vinschgau - южен Тирол. Италия се води, но всичко живо говори немски. Отделно че ние постоянно прескачахме границите с Австрия и Швейцария. Района мощно се развива като байк център за всякакъв вид колоездене. Един от малкото светли примери как пътеките могат да се поделят между байкъри и туристи въпреки че и от двете има по много.
Леле, леле - лудница.
Пир за нашите очи и много адреналин в кръвта за вас предполагам.
Не може да не си описал някъде по-подробно - транспорт, лифтове, карти, нощувки, тотал на масрафа, ала-бала.
Бреее, че зарибяващо...
пп - като че ли е по-добре темата да е в раздела за велотуризъм - в настоящия ще изпадне в забвение на фона на многото теми с пешеходен туризъм по планини извън България.
WOW!
Много красота сте поели!
Още много пътешествия и снимки да показвате!
Пон Авг 24, 2015 3:52 pm
Станислав
Ашколсун! Невероятна природа и много хубави снимки, сполай му на Господ за творението!
На още по-хубави планински места да отидеш и още по-хубави снимки да ни покажеш. Тук им е мястото.
Пон Авг 24, 2015 6:45 pm
Ilko
Браво, баце
Пон Авг 24, 2015 9:45 pm
alexvan
Как беше на Стелвио?
Пон Авг 24, 2015 11:07 pm
outfaced
Писал съм разни хави във фейсбука ... http://www.facebook.com/outfaced ... мисля, че са пъблик и всеки ги вижда.
Но като цяло няма кой знае колко за разправяне около "схемата" понеже такава няма Там всичко е ясно, удобно и направено бързо да се ориентираш - карти, табели, услужливи хотелиери ... информация да искаш. Има и 3-4 сайта с описания на маршрути и free GPS тракове. Но и грам да не си се подготвил на място пак ще се оправиш. Всички лифтове качват колела, макар че всеки по различен начин и на различна цена.
Опции за престой също колкот щеш - от готини къмпинги през пансиони (демек нещо средно между къща за гости и хотел) до специални bike-хотели с всякакви екстри за байкъри в тях (шатъл, водачи).
Ние бяхме в един пансион и останахме съвсем доволни. С предварително букване + разни бонуси от буукинг.ком легна по около 30€ на вечер за човек, което за там си е възможно най евтиното за хотел.
Друга опция ако е за повече хора да се наеме къща. Тогава е най добре.
Самия район не е някакъв мега скъпарски курортен тип ... нормални магазини, на нормални цени като навсякъде в Австрия или Германия.
Стелвио го лазихме 3 пъти нагоре - забавно Разминаваш се с какво ли не. Само каруци нямаше там. Уикенда е пълна лудница. Имахме късмета единия ден да го караме почти без трафик, понеже заради една буря бяха затворили пътя след прохода към Бормио.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети