Три дни Рила- ЦПШ, х.Вазов,вр. Отовица,Кабул, Пионерска- ЦПШ
Настана време да се ходи и по високото, и без много да му мислим се запътихме към Рила, и като никога имахме и три дни от Петък до Неделя..(4-6 Юли)
Планът беше следния, от ЦПШ през Яворова поляна, по Зелени рид, Раздела и първа нощувка на Вазов.
На Вазов ми стана интересно, че Българите бяхме малцинство сред няколко Белгийци, Германци и четири Французойки които бяха тръгнали сами да кръстосват Рила.
За Вазов няма какво да кажа който е бил на това място знае, че то притежава една собствена енергия която те омагьосва и те кара да искаш отново и отново да се връщаш или поне с мен е така.
Вторият ден разделихме групата и двама от нея минаха от раздела през езерата и до Пионерска където щеше да е втората ни нощувка, а ние с жената решихме да минем през Отовишки и Кабул след който слязохме до Зелени преслап.
Този маршрут беше изцяло нов за нас с изключение на пътя от Раздела до х.Вазов.
Качването по Зелени рид ми хареса и мисля, че е най- малко болезнено за излизане на Раздела от към тази страна на Рила, и без да се ползва лифта на езерата, а и предоставя чудесни гледки.
Маршрута и в двата дни предостави много красиви гледки въпреки, че Петъка беше малко облачно.
За х.Пайнерска мога да кажа, че е много прилична хижа с добри условия и прилични цени но да не случваш на рейса с ученици на 16-17г. на който случихме ние,които просто я обезкостиха за една вечер..
Третия ден се прибрахме по черния път от Пионерска през Вада и ЦПШ, като направихме няколко чудесни попадения на Манатарки с които вечеряхме.
Изненадах се, че Вада я ремонтират с пълни темпове, не бях минавал от там близо 2 години.
Часта която беше полу срутена е изградена на ново като вече е довършена от вън.
Ето и малко снимки, още ненадписани (от Мързел)
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети