ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Три дни Рила- ЦПШ, х.Вазов,вр. Отовица,Кабул, Пионерска- ЦПШ

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Три дни Рила- ЦПШ, х.Вазов,вр. Отовица,Кабул, Пионерска- ЦПШ
Автор Съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Мнение Три дни Рила- ЦПШ, х.Вазов,вр. Отовица,Кабул, Пионерска- ЦПШ Отговорете с цитат
Настана време да се ходи и по високото, и без много да му мислим се запътихме към Рила, и като никога имахме и три дни от Петък до Неделя..(4-6 Юли)
Планът беше следния, от ЦПШ през Яворова поляна, по Зелени рид, Раздела и първа нощувка на Вазов.
На Вазов ми стана интересно, че Българите бяхме малцинство сред няколко Белгийци, Германци и четири Французойки които бяха тръгнали сами да кръстосват Рила.
За Вазов няма какво да кажа който е бил на това място знае, че то притежава една собствена енергия която те омагьосва и те кара да искаш отново и отново да се връщаш или поне с мен е така.
Вторият ден разделихме групата и двама от нея минаха от раздела през езерата и до Пионерска където щеше да е втората ни нощувка, а ние с жената решихме да минем през Отовишки и Кабул след който слязохме до Зелени преслап.
Този маршрут беше изцяло нов за нас с изключение на пътя от Раздела до х.Вазов.
Качването по Зелени рид ми хареса и мисля, че е най- малко болезнено за излизане на Раздела от към тази страна на Рила, и без да се ползва лифта на езерата, а и предоставя чудесни гледки.
Маршрута и в двата дни предостави много красиви гледки въпреки, че Петъка беше малко облачно.
За х.Пайнерска мога да кажа, че е много прилична хижа с добри условия и прилични цени но да не случваш на рейса с ученици на 16-17г. на който случихме ние,които просто я обезкостиха за една вечер..
Третия ден се прибрахме по черния път от Пионерска през Вада и ЦПШ, като направихме няколко чудесни попадения на Манатарки с които вечеряхме.
Изненадах се, че Вада я ремонтират с пълни темпове, не бях минавал от там близо 2 години.
Часта която беше полу срутена е изградена на ново като вече е довършена от вън.
Ето и малко снимки, още ненадписани (от Мързел)
Laughing Laughing Laughing Laughing
http://petza145.snimka.bg/mountain/cpsh-h-vazov-vr-otovica-zeleni-preslap.826451

Сря Юли 09, 2014 9:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Emil

Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
Вече ще те позная като те срещна. Very Happy
Съб Юли 12, 2014 8:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
peca

Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Emil написа:
Вече ще те позная като те срещна. Very Happy

С тази цел оставих и някоя друга снимка на която съм и аз, да се познаваме по- хижите и пътеките Laughing

Нед Юли 13, 2014 11:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.