Съвет за х.Яворов - х.Вихрен - х.Я.Сандански
Здравейте, искам да сондирам мнение за такъв един преход в средата на август?
Ще ходим аз и малкия (на 15 години). Всяка година се качваме на Вихрен или Мусала или някакъв друг дребен преход. Обикновено се движим под разписанието на маршрутите. Мисля да го направим пътьом за два дни.
Та да питам:
1. Може ли да се разчита на маркировката по двата участъка на указания преход? Много ме вълнува втората част или маршрут 3.
2. Във връзка с горното да си нося ли карта, че съм я потурчил и трябва да си купувам друга? А и читави ли са тези червените дето се продават навсякъде, мисля че бяха на домино?
3. Ще трябва ли предварително да запазя места за спане на Яворов и Вихрен? Искам да я караме с по-малко багаж.
4. С обувки ли да я караме или с маратонки? Миналата година качих Вихрен с едни гуменки матстар и краката ми се чувстваха много добре. За разлика от Мусала по-миналата с обувки, които доста време съм ги носил, но въпреки всичко ми направиха пришки. То всяко нещо си има първи път (за пришките от тези обувки де), явно организма с годините и с омързеляването се променя. Имам и долу горе читави сандали, но нещо не ми се ходи по камънак със сандали.
Пон Юли 14, 2014 12:44 pm
dido
Маркировки има, карта и компас също трябват. Червената карта на Домино е ОК.
Може би е добре да се пробваш да запазиш място в хижата (колкото и малоумно да звучи това всъщност )
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Юли 14, 2014 1:04 pm
igurbev
Re: Съвет за х.Яворов - х.Вихрен - х.Я.Сандански
montesuma написа:
С обувки ли да я караме или с маратонки?
Тръгването през тежък терен с нещо по-различно от високи обувки е рисковано. От тук насетне всеки сам си преценява за себе си и поема риска.
Пон Юли 14, 2014 1:14 pm
DimSimeonov
Ако няма място на Вихрен, предполагам на Бъндерица ще има. На Яворов, ако се наложи, може да се качим сутринта и да потеглим.
За маркировките ми е ясно, че принципно има, но как е актуалното им състояние към момента.
Пон Юли 14, 2014 1:16 pm
dido
Виждат се.
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Юли 14, 2014 1:21 pm
DimSimeonov
Мерси за инфото (за маркировките). Ако е лошо времето ще го пропуснем. Ще го сменим с някоя разходка.
За обувките ще се замисля сериозно. Забравил съм да навивам партенки, колкото и налудначаво да звучи това на по-малките, нямаше си гелята даже и с войнишки чепици.
А миналата година, като слязохме от Вихрен, хапнахме на хижата и решихме да се разходим до окото вече и със жената. Там имаше една госпожа с обувки с висок ток. Голяма гледка беше.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети