ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Съвет за х.Яворов - х.Вихрен - х.Я.Сандански

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Съвет за х.Яворов - х.Вихрен - х.Я.Сандански
Автор Съобщение
DimSimeonov

Местожителство: Русе

Мнение Съвет за х.Яворов - х.Вихрен - х.Я.Сандански Отговорете с цитат
Здравейте, искам да сондирам мнение за такъв един преход в средата на август?
Ще ходим аз и малкия (на 15 години). Всяка година се качваме на Вихрен или Мусала или някакъв друг дребен преход. Обикновено се движим под разписанието на маршрутите. Мисля да го направим пътьом за два дни.
Та да питам:
1. Може ли да се разчита на маркировката по двата участъка на указания преход? Много ме вълнува втората част или маршрут 3.
2. Във връзка с горното да си нося ли карта, че съм я потурчил и трябва да си купувам друга? А и читави ли са тези червените дето се продават навсякъде, мисля че бяха на домино?
3. Ще трябва ли предварително да запазя места за спане на Яворов и Вихрен? Искам да я караме с по-малко багаж.
4. С обувки ли да я караме или с маратонки? Миналата година качих Вихрен с едни гуменки матстар и краката ми се чувстваха много добре. За разлика от Мусала по-миналата с обувки, които доста време съм ги носил, но въпреки всичко ми направиха пришки. То всяко нещо си има първи път (за пришките от тези обувки де), явно организма с годините и с омързеляването се променя. Имам и долу горе читави сандали, но нещо не ми се ходи по камънак със сандали.
Пон Юли 14, 2014 12:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Маркировки има, карта и компас също трябват. Червената карта на Домино е ОК.
Може би е добре да се пробваш да запазиш място в хижата (колкото и малоумно да звучи това всъщност ) Very Happy

Пон Юли 14, 2014 1:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Местожителство: София

Мнение Re: Съвет за х.Яворов - х.Вихрен - х.Я.Сандански Отговорете с цитат
montesuma написа:
С обувки ли да я караме или с маратонки?

Тръгването през тежък терен с нещо по-различно от високи обувки е рисковано. От тук насетне всеки сам си преценява за себе си и поема риска.
Пон Юли 14, 2014 1:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DimSimeonov

Ако няма място на Вихрен, предполагам на Бъндерица ще има. На Яворов, ако се наложи, може да се качим сутринта и да потеглим.
За маркировките ми е ясно, че принципно има, но как е актуалното им състояние към момента.
Пон Юли 14, 2014 1:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Виждат се.

Пон Юли 14, 2014 1:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
DimSimeonov

Мерси за инфото (за маркировките). Ако е лошо времето ще го пропуснем. Ще го сменим с някоя разходка.
За обувките ще се замисля сериозно. Забравил съм да навивам партенки, колкото и налудначаво да звучи това на по-малките, нямаше си гелята даже и с войнишки чепици.
А миналата година, като слязохме от Вихрен, хапнахме на хижата и решихме да се разходим до окото вече и със жената. Там имаше една госпожа с обувки с висок ток. Голяма гледка беше.
Пон Юли 14, 2014 1:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.