Здравейте , с приятели възнамеряваме да направим следния преход средата на май някъде , но никога не сме минавали по този маршрут и затова имам следните въпроси:
-Възможно ли е да се направи с една нощувка (х.Иван Вазов) и ако да колко часа ходене се пада за 1 ден (нямаме проблеми с ходенето);
-Как са условията горе , има ли много сняг и нужна ли е зимна екипировка (снегоходки или котки);
-Тъй като възнамеряваме да оставим колата в Говедарци , има ли маршрут от Рилски езера към Говедарци , тъй като на картата , която имам не мога да преценя?
Като цяло за момента това са въпросите ми , надявам се да отговорите на тях , а ако имате някакви други предложения , ще се радвам да ги споделите
Благодаря Ви предварително и Ви желая хубав ден!
От Говедарци до х.Вазов за един ден не можете да идете
Само от х.Мальовица до Вазов са 7-8 часа ако си държите прилично темпо.
Препоръчвам ти следния вариянт:
Оставете колата на ЦПШ от там през хижа Мальовица през върха и към Вазов там нощувате-9;30-10часа
Втория ден се пускате от Вазов през езерата и слизате през х.Ловна, от там през х.Вада и на ЦПШ при колата.
От Ловна до Вада се ходи по черен път по който не можете да се объркате има го на всички карти има и табели- 1 час
От Вада си има маркирана пътека към ЦПШ 1час е пътя при стегнато ходене.
От Вазов до Ловна зависи колко ще се мотаете по езерата ама 4-5 часа трябва да ви стигнат за всичко.
За условията, ако нямате опит с сняг останали преспи и др. си го планувай за началото на Юли.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Сря Май 07, 2014 12:31 pm
diantsvetkov
Благодаря на отзовалите се Всъщност имах предвид да оставим колата точно на ЦПШ и от там нагоре. Казвате, че в този случай е постижимо за един ден да се стигне до х.Вазов ?
Цитат:
Има, нарича се асфалт Smile и е такъв от Говедарци до към хижа Вада
Хартиена карта имам , но я прегледах отгоре отгоре и ми се стори , че от Рилски езера надолу няма маркировка и може би това ме е подвело, но щом има път е възможно да се направи преходът с една и съща изходна и финална точка.
Така като гледам от снимките в темите , които си дал май ще го оставим за лятото , тъй като за момента по-голямата част от групата няма необходимата екипировка и опит при зимни преходи.
Още веднъж благодаря за отговорите
Чет Май 08, 2014 10:39 am
alibotush
По това време по-удачният вариант е през Яворова поляна-Зелени рид-Раздела-Вазов.
Това си е класически зимен маршрут без лавинна опасност.
Като време и трудност е по-лесен за минаване.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети