ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Говедарци-Мальовица-х.Иван Вазов-Рилски езера-??

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Говедарци-Мальовица-х.Иван Вазов-Рилски езера-??
Автор Съобщение
diantsvetkov

Мнение Говедарци-Мальовица-х.Иван Вазов-Рилски езера-?? Отговорете с цитат
Здравейте , с приятели възнамеряваме да направим следния преход средата на май някъде , но никога не сме минавали по този маршрут и затова имам следните въпроси:
-Възможно ли е да се направи с една нощувка (х.Иван Вазов) и ако да колко часа ходене се пада за 1 ден (нямаме проблеми с ходенето);
-Как са условията горе , има ли много сняг и нужна ли е зимна екипировка (снегоходки или котки);
-Тъй като възнамеряваме да оставим колата в Говедарци , има ли маршрут от Рилски езера към Говедарци , тъй като на картата , която имам не мога да преценя?

Като цяло за момента това са въпросите ми , надявам се да отговорите на тях , а ако имате някакви други предложения , ще се радвам да ги споделите Smile
Благодаря Ви предварително и Ви желая хубав ден!
Сря Май 07, 2014 11:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
От Говедарци до х.Вазов за един ден не можете да идете
Само от х.Мальовица до Вазов са 7-8 часа ако си държите прилично темпо.
Препоръчвам ти следния вариянт:
Оставете колата на ЦПШ от там през хижа Мальовица през върха и към Вазов там нощувате-9;30-10часа
Втория ден се пускате от Вазов през езерата и слизате през х.Ловна, от там през х.Вада и на ЦПШ при колата.
От Ловна до Вада се ходи по черен път по който не можете да се объркате има го на всички карти има и табели- 1 час
От Вада си има маркирана пътека към ЦПШ 1час е пътя при стегнато ходене.
От Вазов до Ловна зависи колко ще се мотаете по езерата ама 4-5 часа трябва да ви стигнат за всичко.
За условията, ако нямате опит с сняг останали преспи и др. си го планувай за началото на Юли.

Сря Май 07, 2014 12:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
diantsvetkov

Благодаря на отзовалите се Smile Всъщност имах предвид да оставим колата точно на ЦПШ и от там нагоре. Казвате, че в този случай е постижимо за един ден да се стигне до х.Вазов ?
Цитат:
Има, нарича се асфалт Smile и е такъв от Говедарци до към хижа Вада

Хартиена карта имам , но я прегледах отгоре отгоре и ми се стори , че от Рилски езера надолу няма маркировка и може би това ме е подвело, но щом има път е възможно да се направи преходът с една и съща изходна и финална точка.
Така като гледам от снимките в темите , които си дал май ще го оставим за лятото , тъй като за момента по-голямата част от групата няма необходимата екипировка и опит при зимни преходи.
Още веднъж благодаря за отговорите Smile
Чет Май 08, 2014 10:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alibotush

По това време по-удачният вариант е през Яворова поляна-Зелени рид-Раздела-Вазов.
Това си е класически зимен маршрут без лавинна опасност.
Като време и трудност е по-лесен за минаване.
Чет Май 08, 2014 11:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

За това му написа най-добре за началото на Юли, когато не мислиш много за времето и условията се съсредоточаваш повече в красотите.

Чет Май 08, 2014 9:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.