|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
dobrudjan4e
|
На 400 метра от Черни връх |
|
Понеделник е... аларма звъни в 6:30... не не за работа, за Витоша... Домързява ме и се надигам чак в 8.
Големи мъки докато стигна Хладилника, час и чериридесет минути. Там скачам в 98 и слизам в Драгалевци... 10:30 е :
В гората е красиво и спокойно, не срещнах никой :
Очаквах да газя в сняг, но в неделя народа е утъпкал добре пътеките. Ходенето е много приятно и след 55 минути съм на "бай Кръстьо" :
Пълня вода от чешмичката по пътеката :
Гледам облаците, които се движат твърде бързо за прогнозата то вятър с 20 км/ч. В този момент ми стана ясно, че гледки може и да няма. Вместо директно към Черни, минавам през "Алеко", че времето започна да се влошава. Вече съм на "Алеко", 2 часа след като слязох от автобуса :
Хапвам шкембе с бира... В това време имам 3 варианта :
1. Тръгвам към върха и докъдето стигна, в 15:00 се връщам.
2. Слизам надолу.
3. Чакам в хижата автобусчето за София.
13:30 е ... до автобуса има няколко часа. Не ми се слиза. Избирам най- малоумното. Всъщност добре бе да проверя доколко това време ще ми изцеди силите, имам варианти за бързо спускане, хижата е близо... И тъй тръгнах нагоре. От 40-ти стълб стана тежко ходенето, камъните бяха затрупани, не се ориентирах добре къде е лятната пътека и затъвах на места до кръста. Така изкарах 21 колеца и поглеждайки часовника си казах време е (15 бе крайното ми време за слизане надолу).
На слизане тичах, не по собствено желание . На спускане срещнах една голяма група(спасители мисля бяха половината -8,9 души сумарно). Трудно се разбирахме във виелицата. Те се замислиха дали да не се върнат надолу заедно с мен, в крайна сметка всеки продължи по пътя си. По- надолу срещнах още един другар, тръгнал към върха, махнах му той също. Няма смисъл да спираме, трябва да се надвикваме с вятъра, а и двамата сме добре зачулени. Викам си не си единствен луд... .
На "Алеко" съм в 16 часа. Сумарно 2 часа и половина съм ходил в отвратително време, на качване вятърът се мъчеше всячески да ме върне обратно... Мислех, че автобуса е в 16:20, а той в толкова тръгвал от София. Попълних запасите от витамин Б и в 17:30 бях в автобуса до х-л "Морени".
Няколко фотоса от виелицата :
Добре си изкарах, но трябват добра екипировка и малко психични отклонения.
Тук са всички снимки :
http://picasaweb.google.com/nenchevmail/400#
_________________ Който пие бира не умира! |
|
|
Вто Ное 25, 2008 11:01 am |
 |
 |
Voludar
|
|
|
Вчера четох че е имало много зверски вятър на черни връх..25метра в секунда...и значително е намалило температурата,иначе много хубава разходка си направил,и аз мисля след като ми мине последния изпит да се запътя нагоре 
|
|
|
Вто Ное 25, 2008 11:35 am |
|
 |
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца |
|
Re: На 400 метра от Черни връх |
|
Здрасти.
 |
 |
Добре си изкарах, но трябват добра екипировка и малко психични отклонения. |
Тази екипировка казваш не е достатъчно добра...
|
|
|
Вто Ное 25, 2008 3:15 pm |
|
 |
Kat
|
|
|
|
точно тая е екипировката, Вальо Цеци казва какво е нужно, не коментира своето облекло.
Цецко, според мен, можеше да стигнеш и до върха, ама не трябваше да спираш за манжда на Алеко, на станцията горе има
Пък и без другарче сякаш не е както трябва....
Тоя маршрут е почти същия, който го ходехме с Вангел, миналата година. Страшно приключение, ммда 
Вто Ное 25, 2008 4:04 pm |
 |
 |
Сотиров
|
До Алеко и назад |
|
Здравей! Както гледам, с тая люта шкембе-чорба не е било студено нагоре!
|
|
|
Вто Ное 25, 2008 4:25 pm |
|
 |
dobrudjan4e
|
|
 |
 |
Тази екипировка казваш не е достатъчно добра... |
Ами към нея прибавих и ветро-стопиращата маска, като махнах шапката от баба . На лицето ми беше добре, няма откъде да влезе вятър.
 |
 |
Цецко, според мен, можеше да стигнеш и до върха, ама не трябваше да спираш за манжда на Алеко |
Абе то се оказа, че мога да го стигна и със спирането, бях объркал времето на автобусчето... Нищо де не това бе целта ми, а доколко екипировката ми пази в такива условия. Имах си дедлайн така да се каже, 15:00 наобратно и си го спазих .
 |
 |
Здравей! Както гледам, с тая люта шкембе-чорба не е било студено нагоре! |
Да страхотно зареждане преди баира . Много добра бе в интерес на истината и на връщане повторих същата комбинация, като разбрах че имам много време до транспорта .
Куриозното беше, че краката ми намръзнаха не горе, а долу докато пътувах с 88 от "Хладилника" до "Дружба".
|
|
Вто Ное 25, 2008 5:03 pm |
 |
 |
lilid
|
|
привет, и аз имам обичай в лошо време ...
та по повод "ветро-стопиращата маска" - откъде си я намерил моля да ми кажеш, за да си намеря и аз,
(а иначе - досега се справям с една мноооого голяма поло яка, която си нахлупвам чак на главата и ми крие бузите, но се обледява като се диша)
"Куриозното беше, че краката ми намръзнаха не горе, а долу докато пътувах с 88 от "Хладилника" до "Дружба"" - това хич не е куриозно просто щото докато си горе и си в движение циркулира ти кръвчицата и те грее, пък спреш ли - и то в 88, мръзне си се,
поздрави, 
|
|
|
Вто Ное 25, 2008 5:13 pm |
|
 |
dobrudjan4e
|
|
Вто Ное 25, 2008 5:23 pm |
 |
 |
Сотиров
|
Не се учудвам |
|
 |
 |
Куриозното беше, че краката ми намръзнаха не горе, а долу докато пътувах с 88 от "Хладилника" до "Дружба". |
А ти какво очакваш, като се качваш на "Хладилника"? 
Последната промяна е направена от Сотиров на Сря Ное 26, 2008 1:57 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Вто Ное 25, 2008 5:30 pm |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4325 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Re: Не се учудвам |
|
 |
 |
А ти какво очасваш, като се качваш на "Хладилника"?  |
Ми.....студена бира...той не умира! 
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Вто Ное 25, 2008 5:34 pm |
|
 |
dobrudjan4e
|
Re: Не се учудвам |
|
 |
 |
Ми.....студена бира... |
За това си мислех, докарах го един час пътуване... вечерта, а сутринта с чакането час и четиридесет... Та заслужавах си една бира от "Хладилника" .
|
|
Вто Ное 25, 2008 5:49 pm |
 |
 |
dido
|
|
|
|
Браво градски, аз се чудя що те няма на СТ-то а ти ходиш по Витоша в това време В неделя видимостта беше супер за разлика от виелицата, на която си попаднал ...
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Вто Ное 25, 2008 6:11 pm |
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|