|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4326 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Джано и за ски-ценители. |
|
 |
 |
Митака: здрасти Ристо
Митака: нещо за уикенда премисли ли?
Язе: мараба
Язе: не
Язе: баси - немам настроение у тва пролетно време
Митака: еми ние уж предполседно.. отиваме към Безбожко със ските с брат ми , утре евентуално нещо може да се кажим до Тодорка може би
Язе: къде ше спите?
Митака: или нещо по бъндеришкия циркус
Митака: ми долу в добринище
Язе: я, ма само двамата ли се навихте?
Язе: кога тръгвате утре?
Язе: оди ми се натам, ама ... |
Те така прозаично и със съмнения започна подготовката за два туринг дни в Пирин, втория ден от които направихме ЯААААКОТО спускане от Джано/Джангалица.
Съботата - късно пристигане на х.Гоце Делчев - кал, навалица - абе лудница.
Горе на хижата - бордисти, малко туристи и много наточени младежи по анцунзи и фиешън маратонки.
Апнаааме и газ нагоре към премката под Безбог. С летящ старт стимулиран от глъчката и очакваните гледки от там.
Времето арно, небето пъстро, гледките - на моменти. Снега... априлски.
Качихме се до местността Полежан - поляната южно от в. Безбог. Отзад Ушиците /Стражите/ срамежливо се крият.
По съвет на един гуру отидохме посока в.Мангър тепе /в.Полежан/ до първата безименна кота с идея да спуснем ската с южно изложение към източните подножия на Джангалска порта :sho:
Естествено - греда /пластелин в случая/. Няма такова разочарование. Пестин метра спускане по сняг и никъв кеф. Явно СИЛАТА ме напуска в такива условия.
Някакъв реванш баха пъстрите и променливи гледки и пантенето обратно до хижата със спъскането по прясно обработената горна част на пистата от х.Безбог.
Неделя.
Вадейки си верните изводи от предишния ден и имайки информация за очакваното време него ден взехме решение да се метнеме към в.Джано през Папаз гьол - малко преди Демиркапия по склоновото стъпало към рида Джангалица /свързва върховете Сиврия и Джано/.
Логиката беше да търсим северно ориентирани склонове, неогрявани от пролетното в случая слънце.
Времето предложи невероятни гледки и лепене по коланите поне до склоновото стъпало под Демиркапия.
Гръмнах първата панорама този ден още на превала под Безбог:
изображението е и връзка към същото с огромна резолюция.
Качихме Джано, зехме си дозата гледки:
...подготвихме се за ски-нирваната:
...позирахме да разкрасим пейзажа:
...И :smk:
...пудра...
клипчетата от спускането:
- http://www.youtube.com/watch?v=v6HIGMUPODw&feature=youtu.be
- http://www.youtube.com/watch?v=yqAqIs7nl-Y&feature=youtu.be
... подписахме се:
След творчеството по склона слязохме през кременския циркус с едноименните езера, излязохме на циркусния праг под първото Кременско езеро, после подсичайки в.Сиврия слязохме до р.Ретиже на лов за ... вода :
Излъгахме подранилата пролет. :woow:
Цялата галерия със снимки.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Фев 17, 2014 1:08 pm |
|
 |
Gamina
|
|
|
|
Събра ми очите...
Панорамните снимки действат много демотивиращо на работния процес... че тая "зима" Пирин още не съм го видяла като хората, освен Синаница на нова година.
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Пон Фев 17, 2014 1:29 pm |
 |
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
Събра ми очите...
Панорамните снимки действат много демотивиращо на работния процес... че тая "зима" Пирин още не съм го видяла като хората, освен Синаница на нова година. |
Много добре те разбирам в тоя пек навънка
Явно си видяла панорамите през галерията на зуум.
|
|
Пон Фев 17, 2014 2:35 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
Браво браво Ристе
Виждам бая избуял клека по Пирина тая зима - има-няма метър и половина над снега.
Какъв тоя пластелин бре, виждам понапудрено бая из Пирина. В южната близка околност беше бетонирано на 2000-2200 ...
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Пон Фев 17, 2014 6:11 pm |
 |
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
...
Виждам бая избуял клека по Пирина тая зима - има-няма метър и половина над снега.
Какъв тоя пластелин бре, виждам понапудрено бая из Пирина. В южната близка околност беше бетонирано на 2000-2200 ... |
Качествени опрашители са минали летоска
Къв - не ми се говори. Навремето още кат се учех да карам през ученическите години, щом усетех тая киша, свалях сЧите - и дома.
Слънцето и топлината - враг номер едно на снежната граундсистема 
|
|
Пон Фев 17, 2014 6:17 pm |
|
 |
nacho11
|
|
|
|
много е красиво!
|
|
|
Пон Фев 17, 2014 11:23 pm |
|
 |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пон Фев 17, 2014 11:34 pm |
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|