Митака: здрасти Ристо
Митака: нещо за уикенда премисли ли?
Язе: мараба
Язе: не
Язе: баси - немам настроение у тва пролетно време
Митака: еми ние уж предполседно.. отиваме към Безбожко със ските с брат ми , утре евентуално нещо може да се кажим до Тодорка може би
Язе: къде ше спите?
Митака: или нещо по бъндеришкия циркус
Митака: ми долу в добринище
Язе: я, ма само двамата ли се навихте?
Язе: кога тръгвате утре?
Язе: оди ми се натам, ама ...
Те така прозаично и със съмнения започна подготовката за два туринг дни в Пирин, втория ден от които направихме ЯААААКОТО спускане от Джано/Джангалица.
Горе на хижата - бордисти, малко туристи и много наточени младежи по анцунзи и фиешън маратонки.
Апнаааме и газ нагоре към премката под Безбог. С летящ старт стимулиран от глъчката и очакваните гледки от там.
Времето арно, небето пъстро, гледките - на моменти. Снега... априлски.
Качихме се до местността Полежан - поляната южно от в. Безбог. Отзад Ушиците /Стражите/ срамежливо се крият.
По съвет на един гуру отидохме посока в.Мангър тепе /в.Полежан/ до първата безименна кота с идея да спуснем ската с южно изложение към източните подножия на Джангалска порта :sho:
Естествено - греда /пластелин в случая/. Няма такова разочарование. Пестин метра спускане по сняг и никъв кеф. Явно СИЛАТА ме напуска в такива условия.
Някакъв реванш баха пъстрите и променливи гледки и пантенето обратно до хижата със спъскането по прясно обработената горна част на пистата от х.Безбог.
Неделя.
Вадейки си верните изводи от предишния ден и имайки информация за очакваното време него ден взехме решение да се метнеме към в.Джано през Папаз гьол - малко преди Демиркапия по склоновото стъпало към рида Джангалица /свързва върховете Сиврия и Джано/.
Логиката беше да търсим северно ориентирани склонове, неогрявани от пролетното в случая слънце.
Времето предложи невероятни гледки и лепене по коланите поне до склоновото стъпало под Демиркапия.
Гръмнах първата панорама този ден още на превала под Безбог:
изображението е и връзка към същото с огромна резолюция.
След творчеството по склона слязохме през кременския циркус с едноименните езера, излязохме на циркусния праг под първото Кременско езеро, после подсичайки в.Сиврия слязохме до р.Ретиже на лов за ... вода :
Събра ми очите...
Панорамните снимки действат много демотивиращо на работния процес... че тая "зима" Пирин още не съм го видяла като хората, освен Синаница на нова година.
Събра ми очите...
Панорамните снимки действат много демотивиращо на работния процес... че тая "зима" Пирин още не съм го видяла като хората, освен Синаница на нова година.
Много добре те разбирам в тоя пек навънка
Явно си видяла панорамите през галерията на зуум.
Виждам бая избуял клека по Пирина тая зима - има-няма метър и половина над снега.
Какъв тоя пластелин бре, виждам понапудрено бая из Пирина. В южната близка околност беше бетонирано на 2000-2200 ...
...
Виждам бая избуял клека по Пирина тая зима - има-няма метър и половина над снега.
Какъв тоя пластелин бре, виждам понапудрено бая из Пирина. В южната близка околност беше бетонирано на 2000-2200 ...
Качествени опрашители са минали летоска
Къв - не ми се говори. Навремето още кат се учех да карам през ученическите години, щом усетех тая киша, свалях сЧите - и дома.
Слънцето и топлината - враг номер едно на снежната граундсистема
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети