За ред и подредба не може да се говори при пълна кола с екипировка, въжета и инвентар. За приповдигнато настроение обаче и нагласа за адреналинови инжекции, да. Река Чесна над град Якоруда и плановете за там свършиха останалата работа
В подготовка на установката и самозатягащите възли.
В подножието на водопада.
Красивите водни каскади по река Чесна.
Началото на рапела. Като за пръв рапел с отвесни скали, адреналина беше далеч от критичните нива. Дали не сбърках хобито?!?
Катя след успешен рапел в подножието на водопада. Видимо щастлива от успеха!
Водни падове по река Чесна.
За архива, не мога да се позная в гръб, но съм аз. Стоперите на якето по време на първото спускане се впиваха болезнено от притискащата ги катерачна седалка.
Катя, първи опит, оценка отличен.
Светльо дава наставления!
Като за януари, водопада беше доволно зареден - ние също се заредихме на макс. Емоциите при спускане с рапел са гарантирани с добра подготовга, добре организирани и подсигурени установки, правилно подредени възли..................... Пускане на рапел от скали, стръмни склонове и водопади е едно от най-опасните занимания, въпреки простото на вид изпълнение.
И отново, приказният воал на смразяващата водна къдрица на водопада - Чесненско усое - Якорудски водопад.
Малей, как почна да се адванства народа напоследък! Едни на зимни курсове, други пускат рапели по деретата. Скоро да те е срам да си признаеш, че си прост ходач
Малей, как почна да се адванства народа напоследък! Едни на зимни курсове, други пускат рапели по деретата. Скоро да те е срам да си признаеш, че си прост ходач
Всички знаем, че не е така. Вие каквито преходи ги правите през лятото, че и зимата не давате отбой ......... Просто се надграждам, виждам че има много ограничения, с които се сблъскваме поради липса на екипировка, познания и опит. Желание също не отстъпва. А и ме знаеш - има места, които искам да обходя, а не допускат без подобните му изпълнения, познания, екипировка. Засега тренировки, ако се подготвя достатъчно до лятото ще изпълня моя дългогодишна мечта.
ps: Междувпрочем от последните ти ходения ми изтекоха лигите да гледам изгреви и залези..........
Без майтап и Аз като Иван се чувствам напоследък.
Хората вървят напред и се развиват, а Аз само си ходя даже напоследък само се влача, че ми е зор ходенето по баирите.
Бравос за снимчоците Мартине!
Стига бе, то Ком-Емине стига, че да ми се издигнете в очите, както се определяте "ходещи".
Радвам се, че ти харесват снимките, макар че не станаха, светлина ужасна, избор на гледни точки "мисията пребивощо възможна"
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети