ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
КОЛЕДНО ИЗ БАЛКАНА

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
КОЛЕДНО ИЗ БАЛКАНА
Автор Съобщение
tortomanin

Местожителство: Хасково

Мнение КОЛЕДНО ИЗ БАЛКАНА Отговорете с цитат
Казват, че нормалните хора на Коледа си седят вкъщи... Казват, че нормалните хора, ако са болни, си седят вкъщи.... Аз май не съм нормален. Идеята за празник пред телевизора ме дразни, а ако ми стържат слуха с коледни песни, става още по-зле. Затова изобретих план - Коледа на Амбарица! Имаше и анонс от сопотския лифт. Ама пусти късмет. Няма да се разболее човек навреме... Поради ината си, само направих плановете по-скромни, затова пък, поне първия ден се включиха повече хора.
На 24 декември се излюпвам в шест. Търпя половинката още половин час и в седем сме на път. В Хасково е минус пет, по пътя към Пловдив на места пада до минус осем - мъгла, инверсия и съмнения в начинанието. В Пловдив се качва третият човек и отцепваме към Карлово. Там вече свети слънце, ставаме петима и изчезваме към Калофер. На Паниците Тунджа е почти изчезнала, сипеят е потънал в листа, но нагоре е приказка, както можете да се убедите от снимките.
На Параджика започва голямото плюскане. По принцип не влача огромни количества храна в планината, но не мога да забраня на хората да го правят. А имаше доста, пък и се изяде. На Коледа стават чудеса.
Вечерята е в Пловдив. На другия ден оредяваме. Само двама сме, а може и да е по-добре така. Идеята е за билна разходка, която приключва бързо заради бурен вятър. Температурата е само минус два, но вятърът е такъв, че за 40-50 минути успява да охлади дизел с кубатура 2.5 така, че парното се върна чак в полето. Компенсирахме разочарованието с разходка из Копривщица и корем чорба.
http://tortomanin.snimka.bg/mountain/koledno-iz-balkana.795106
Честита Коледа на всички! Мир , здраве и щастие!
Сря Дек 25, 2013 9:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.