|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
tortomanin
|
КОЛЕДНО ИЗ БАЛКАНА |
|
Казват, че нормалните хора на Коледа си седят вкъщи... Казват, че нормалните хора, ако са болни, си седят вкъщи.... Аз май не съм нормален. Идеята за празник пред телевизора ме дразни, а ако ми стържат слуха с коледни песни, става още по-зле. Затова изобретих план - Коледа на Амбарица! Имаше и анонс от сопотския лифт. Ама пусти късмет. Няма да се разболее човек навреме... Поради ината си, само направих плановете по-скромни, затова пък, поне първия ден се включиха повече хора.
На 24 декември се излюпвам в шест. Търпя половинката още половин час и в седем сме на път. В Хасково е минус пет, по пътя към Пловдив на места пада до минус осем - мъгла, инверсия и съмнения в начинанието. В Пловдив се качва третият човек и отцепваме към Карлово. Там вече свети слънце, ставаме петима и изчезваме към Калофер. На Паниците Тунджа е почти изчезнала, сипеят е потънал в листа, но нагоре е приказка, както можете да се убедите от снимките.
На Параджика започва голямото плюскане. По принцип не влача огромни количества храна в планината, но не мога да забраня на хората да го правят. А имаше доста, пък и се изяде. На Коледа стават чудеса.
Вечерята е в Пловдив. На другия ден оредяваме. Само двама сме, а може и да е по-добре така. Идеята е за билна разходка, която приключва бързо заради бурен вятър. Температурата е само минус два, но вятърът е такъв, че за 40-50 минути успява да охлади дизел с кубатура 2.5 така, че парното се върна чак в полето. Компенсирахме разочарованието с разходка из Копривщица и корем чорба.
http://tortomanin.snimka.bg/mountain/koledno-iz-balkana.795106
Честита Коледа на всички! Мир , здраве и щастие!
|
|
|
Сря Дек 25, 2013 9:25 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|