ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Скакавица - Рилски езера

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Скакавица - Рилски езера
Автор Съобщение
katya

Мнение Скакавица - Рилски езера Отговорете с цитат
Здравейте!

Утре тръгваме по маршрут х.Скакавица-х.Рилски езера-ЦПШ Мальовица. От Зелени Преслап мислим да хванем пътеката за Скакавица. Имаме една нощувка и на сутринтак потегляме към Рилски езера. Вървяла съм по този маршрут през лятото, но тръгнахме по пътеката, която излиза на езеро Бъбрека. Четох в нета, че тази пътека е лавиноопасна през зимата и не ми се рискува да тръгнем по нея. Намерих информация за друга пътека, която е от входа на резерват Скакавица , но нещо се обърках докато четях. Това което ме обърка е „След около 1 час, по пътя вляво, отново се отделя пътека за хижа Пионерска. Малко след това пътят завива рязко надясно и изведнъж става по-стръмен”. Не ми стана ясно дали тръгваме по пътеката за хижа Пионерска. Моля, някой да ми даде съвет кой път да хванем за Рилски езера. Според Вас безопасно ли е да се опитаме да се изкачим директно на Бъбрека по лятната пътека? Имам и още един въпрос - иска ни се да видим и Скакавишко езеро. Там не съм била и ще се радвам ако споделите идеи за маршрут.

Благодаря Ви!
Пон Ное 18, 2013 4:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Re: Скакавица - Рилски езера Отговорете с цитат
katya написа:
Четох в нета, че тази пътека е лавиноопасна през зимата и не ми се рискува да тръгнем по нея.

Все още сме далече от зимата, така че в това отношение няма никакъв риск. В този район на Рила до над 2600 почти няма никакъв сняг.
Пон Ное 18, 2013 4:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dobrifin

Местожителство: Рилско

Мнение Re: Скакавица - Рилски езера Отговорете с цитат
katya написа:
Имам и още един въпрос - иска ни се да видим и Скакавишко езеро. Там не съм била и ще се радвам ако споделите идеи за маршрут.

Ако нощувката ви е на Скакавица , тръгнете по пътеката към водопада и на излизане от гората на входа на циркуса с водопада , там където има една голяаааама скала се отклонете надясно за да изкачите склона до място , от което видимо може да се подсече наляво в посока "горна станция на водопада":

това е вече след левия завой:

Вие си решете дали да отидете до самият водопад или да продължите по потока и така до езерото , което е наблизо , а от там към Бъбрека и т.н.

При този вариант не е удачно да ходите до х.Рилски езера Very Happy
Пон Ное 18, 2013 7:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
katya

Мнение Отговорете с цитат
Благодаря на всички, които се отзоваха.
1. След всички отговори, които получих мисля да хвана лятната пътека. Ще преценим какви са метео условията и така.
2. Маршрута е отдавна измислен, но тъй като изречението в червено ме объркваше, реших все пак да попитам какъв е алтернативния вариант. От Рилски се връщаме обратно към Зелени преспап и после с колата към ЦПШ-то Общо сме четирима, двама от които не искат да се претоварват много. За това и с колата. Мен ако питате само ходене пеша Smile . От Мальовица в зависимост какви са условията ще се опитаме да изкачим върха. Алтернативата е Йончево езеро и Страшно с евентуална нощувка на заслона.
3. В Скакавица имаме нощувка и от това, което чета може и да предприемем ходене до езерото.
Пон Ное 18, 2013 9:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.