Може ли да се качи Полежан от Джангалска порта?
Здравейте!
Планувам посещение на любимия Пирин и ме интересува дали може да се изкачи връх Полежан откъм Джангалска порта/ ще спим на Тевно езеро/през малък Полежан и ако не от къде?
Предварително благодаря!
Това съм го слизал и по едно време ми втръсна от толкова камънак, то бива, бива....
Чет Окт 10, 2013 7:28 pm
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
igurbev го е правил това май през това лято. Само че те слизаха от Полежаните към Валявишките или към Тевно не си спомням. Нета ми е бавен да търся пътеписа.
Чет Окт 10, 2013 7:34 pm
Gamina
loudidd написа:
Това съм го слизал и по едно време ми втръсна от толкова камънак, то бива, бива....
И аз съм го слизала, но лятно не съм, представям си какво подскачане по камънака е. Зимата е песен.
Йосарян написа:
igurbev го е правил това май през това лято. Само че те слизаха от Полежаните към Валявишките или към Тевно не си спомням. Нета ми е бавен да търся пътеписа.
Не, няма снимки
На път за Тевно малко след Малък полежан се бяхме спуснали в циркуса. Малко инцидентно след седмица-две пак се оказахме там и аз реших все пак да го мина цялото. Имаше май от телефон някви снимки.
При хубав сняг се минава с котки. Накрая, малко преди портата е по-криво. Но наистина снегът беше много ОК тогава - края на март 2012. Стават козирки обаче, първия път заради тях се спуснахме долу.
Не, няма снимки
На път за Тевно малко след Малък полежан се бяхме спуснали в циркуса. Малко инцидентно след седмица-две пак се оказахме там и аз реших все пак да го мина цялото. Имаше май от телефон някви снимки.
При хубав сняг се минава с котки. Накрая, малко преди портата е по-криво. Но наистина снегът беше много ОК тогава - края на март 2012. Стават козирки обаче, първия път заради тях се спуснахме долу.
А от портата продължихте посока Дженгал и оттам по билото покрай Момини двори към Тевно?
Извинявам се, ако спамя темата, но поне да се знае като човек слезе, зима-лято, накъде може да продължи..
Пет Окт 11, 2013 4:31 pm
Gamina
От портата си се върнахме към Безбог. Иначе от портата може да се продължи към Тевно и без да се качва Джангал - през валявишкия циркус, предполагам и през лятото е възможно:
http://www.gamina.eu/2012/04/heaven-on-earth-2012.html
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети