Автор |
Съобщение |
Алекс.Йо
|
Рилски манастир-Мусала |
|
Здравейте,
Имам един въпрос. Възможно ли е да се направи преход от Рилски манастир-х.Рибни езера-х.Грънчар-вр.Мусала и заслон Еверест за около 14 часа? Питам ви,защото един мой познат,стар планинар ми казва,че са го правели навремето. Та ми е интересно и вашето мнение.
|
|
|
Пет Авг 23, 2013 9:54 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Възможно е, аз съм правила Ястребец - Рибни за 11 без бързане.
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Съб Авг 24, 2013 9:04 am |
|
|
geriandiliq
|
|
|
хм.от къде си минал че за 11 часа си стигнал до рибни езера
|
|
|
Съб Авг 24, 2013 10:59 am |
|
|
Gamina
|
|
|
Съб Авг 24, 2013 1:30 pm |
|
|
geriandiliq
|
|
|
не съм минавал през Джанка.не го зная този път но явно е възможно за 11 часа да се мине това разтояние
|
|
|
Съб Авг 24, 2013 2:08 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
Съб Авг 24, 2013 2:09 pm |
|
|
geriandiliq
|
|
|
най труден поне за мен преход е от рибни езера през кобилено бранище ,попова капа,страшното езеро мальовица
|
|
|
Съб Авг 24, 2013 2:36 pm |
|
|
dobrifin
|
Re: Рилски манастир-Мусала |
|
|
|
Здравейте,
Имам един въпрос. Възможно ли е да се направи преход от Рилски манастир-х.Рибни езера-х.Грънчар-вр.Мусала и заслон Еверест за около 14 часа? Питам ви,защото един мой познат,стар планинар ми казва,че са го правели навремето. Та ми е интересно и вашето мнение. |
Не е трудно да се пресметне и от пътеводител или в нета , където има съответните часове между обектите . Рилски манастир - х.Рибни езера - около 5 часа. , х.РЕ - седл.Джанка - ок. 5ч. , Джанка - вр.Мусала - около 4 часа и общо - около 14часа.
Доста голям километраж е като цяло и най-страшното е да си представя как се катери южния склон на Мусала , след 13 часово изморително ходене (аз лично на себе си едва ли бих си причинил това) . А пък и в днешно време човек може да си спести ходенето или до Тиха Рила , или поне до Кирилова поляна.
|
|
|
Съб Авг 24, 2013 2:49 pm |
|
|
Алекс.Йо
|
Re: Рилски манастир-Мусала |
|
|
|
|
|
Здравейте,
Имам един въпрос. Възможно ли е да се направи преход от Рилски манастир-х.Рибни езера-х.Грънчар-вр.Мусала и заслон Еверест за около 14 часа? Питам ви,защото един мой познат,стар планинар ми казва,че са го правели навремето. Та ми е интересно и вашето мнение. |
Не е трудно да се пресметне и от пътеводител или в нета , където има съответните часове между обектите . Рилски манастир - х.Рибни езера - около 5 часа. , х.РЕ - седл.Джанка - ок. 5ч. , Джанка - вр.Мусала - около 4 часа и общо - около 14часа.
Доста голям километраж е като цяло и най-страшното е да си представя как се катери южния склон на Мусала , след 13 часово изморително ходене (аз лично на себе си едва ли бих си причинил това) . А пък и в днешно време човек може да си спести ходенето или до Тиха Рила , или поне до Кирилова поляна. |
И аз не бих си го причинил.
По пътеводител сметките излизат,но си е голямо блъскане този преход.
|
|
|
Нед Авг 25, 2013 10:12 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Нед Авг 25, 2013 10:18 pm |
|