ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Рилски манастир-Мусала

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Рилски манастир-Мусала
Автор Съобщение
Алекс.Йо

Местожителство: София

Мнение Рилски манастир-Мусала Отговорете с цитат
Здравейте,

Имам един въпрос. Възможно ли е да се направи преход от Рилски манастир-х.Рибни езера-х.Грънчар-вр.Мусала и заслон Еверест за около 14 часа? Питам ви,защото един мой познат,стар планинар ми казва,че са го правели навремето. Та ми е интересно и вашето мнение.
Пет Авг 23, 2013 9:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Възможно е, аз съм правила Ястребец - Рибни за 11 без бързане.

Съб Авг 24, 2013 9:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
geriandiliq

хм.от къде си минал че за 11 часа си стигнал до рибни езера Twisted Evil
Съб Авг 24, 2013 10:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Ястребец - Мусала - Джанка - Рибни, по магистралата, не сме слизали до Грънчар Rolling Eyes
ето и темичка за въпросното, до известна степен безсмислено, начинание.
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=2985&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ако не вярваш за часовете - виж снимките, първата след лифта е от 9.47, последната от слизането към Рибни - 20.46. И не е като да не сме спирали след Мусала, даже бира пихме на едно поточе Smile

п.с. минала

Съб Авг 24, 2013 1:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
geriandiliq

не съм минавал през Джанка.не го зная този път но явно е възможно за 11 часа да се мине това разтояние
Съб Авг 24, 2013 2:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Джанка е седловината, от която се слиза към Грънчар.

Съб Авг 24, 2013 2:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
geriandiliq

най труден поне за мен преход е от рибни езера през кобилено бранище ,попова капа,страшното езеро мальовица
Съб Авг 24, 2013 2:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrifin

Местожителство: Рилско

Мнение Re: Рилски манастир-Мусала Отговорете с цитат
Алексйо написа:
Здравейте,

Имам един въпрос. Възможно ли е да се направи преход от Рилски манастир-х.Рибни езера-х.Грънчар-вр.Мусала и заслон Еверест за около 14 часа? Питам ви,защото един мой познат,стар планинар ми казва,че са го правели навремето. Та ми е интересно и вашето мнение.

Не е трудно да се пресметне и от пътеводител или в нета , където има съответните часове между обектите . Рилски манастир - х.Рибни езера - около 5 часа. , х.РЕ - седл.Джанка - ок. 5ч. , Джанка - вр.Мусала - около 4 часа и общо - около 14часа.
Доста голям километраж е като цяло и най-страшното е да си представя как се катери южния склон на Мусала , след 13 часово изморително ходене (аз лично на себе си едва ли бих си причинил това) Laughing . А пък и в днешно време човек може да си спести ходенето или до Тиха Рила , или поне до Кирилова поляна.
Съб Авг 24, 2013 2:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Алекс.Йо

Мнение Re: Рилски манастир-Мусала Отговорете с цитат
dobrifin написа:
Алексйо написа:
Здравейте,

Не е трудно да се пресметне и от пътеводител или в нета , където има съответните часове между обектите . Рилски манастир - х.Рибни езера - около 5 часа. , х.РЕ - седл.Джанка - ок. 5ч. , Джанка - вр.Мусала - около 4 часа и общо - около 14часа.
Доста голям километраж е като цяло и най-страшното е да си представя как се катери южния склон на Мусала , след 13 часово изморително ходене (аз лично на себе си едва ли бих си причинил това) Laughing . А пък и в днешно време човек може да си спести ходенето или до Тиха Рила , или поне до Кирилова поляна.

И аз не бих си го причинил.
По пътеводител сметките излизат,но си е голямо блъскане този преход.
Нед Авг 25, 2013 10:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Зачестиха ком-еминейски мераци по Рила ми се струва...
Има раздел за спортни прояви.
Tooth

Нед Авг 25, 2013 10:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.