Интересно ли ви бе да попълните туристическата анкета?
Да
96%
[ 31 ]
Не
3%
[ 1 ]
Общо гласове : 32
Автор
Съобщение
Yogi
Планинарска онлайн анкета!
Здравейте,
На този линк: http://bit.ly/V9Kj76 имате възможност да попълните първата анкета с подобна тематика, провеждана у нас.
Тя е онлайн, автоматизирана, лека и приятна за попълване.
Активна е до 26-ти януари 2013 г. !
Основните ѝ цели са да установи:
• доколко познати са фирмите, организациите и лицата, предлагащи планински трекинг услуги на българския пазар;
• на какъв тип пешеходни екскурзии предпочитат да ходят туристите и каква сума са склонни да отделят за тази цел.
Проучването е насочено основно към хората ползващи подобни услуги, но ще бъда благодарен да я попълни и всеки друг, който обича и ходи сред природата и има впечатления и отношение към горните цели. Във втория случай ще му се визуализират само част от въпросите.
Ще се радвам ако я споделите и със свои приятели.
Предвидена е награда, която ще се изтегли на случаен принцип!
Благодаря и очаквам отговори!
Илиян,
Последната промяна е направена от Yogi на Пет Яну 18, 2013 3:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Ей, ама сте мераклии за безплатната расодка
И аз попълних с удоволствие, па белким имам късмет.... искам в Рила - по прекоречката пътека от яз. Бели Искър към Възела
Регистриран на: 27 Сеп 2010 Мнения: 84 Местожителство: София, България
С удоволствие бих изчел дипломната ти работа после... Стига да не е предмет на фирмена тайна ))
Вто Яну 22, 2013 10:52 am
Yogi
Анкетата вече не е активна !!!
Поради достигане на предварително ограничени от софтуера лимити, току що предсрочно се принудих да деактивирам анкетата.
Датата за обявяване на наградата ще бъде спазена.
Ако някой има някакви конкретни въпроси в областта на разработваната тема, то бих могъл да се пробвам да дам отговор. Разбира се, в рамките на възможностите и компетенциите ми.
Благодаря на всички, които ме подкрепиха и се отзоваха!
Сря Яну 23, 2013 5:25 pm
f(x)dx
Re: Анкетата вече не е активна !!!
Yogi написа:
Ако някой има някакви конкретни въпроси в областта на разработваната тема, то бих могъл да се пробвам да дам отговор. Разбира се, в рамките на възможностите и компетенциите ми.
аз, друже, имах няколко препоръки от професионално естество, но то вече свърши.
Примерно не позволяваше да се върнеш назад, евентуално да коригираш.
Или пък въпросът "какви агенции познавате" е малко крив, щото аз може да знам някоя, ама в момента не се сещам. По-добре да се изброят 10-15 и да се тиква.
Пък може и такива да са били възможностите на софтуера.
Имаше и други работи, но ги забравих. Явно не са важни
И пак чисто професионално ме интересува как ще си обработиш резултатите. С Ексел или някаква друга програма.
Иначе като гледах въпросите, мисля, че изтърваш една ниша с доста голям потенциал. А именно екскурзия до някой град в планината, където има СПА хотел и еднодневни турове из околността. Лично аз, зает човек, с две малки деца търся такива варианти. Оставям домочадието да се плацика в джакузито и обикалям околните чукари. На прима виста се сещам за Велинград, Рибарица, Вонеща вода, Доспат, Вършец като примери.
Сря Яну 23, 2013 6:46 pm
Yogi
Re: Анкетата вече не е активна !!!
f(x)dx написа:
Yogi написа:
аз, друже, имах няколко препоръки от професионално естество, но то вече свърши.
Примерно не позволяваше да се върнеш назад, евентуално да коригираш.
Или пък въпросът "какви агенции познавате" е малко крив, щото аз може да знам някоя, ама в момента не се сещам. По-добре да се изброят 10-15 и да се тиква.
Пък може и такива да са били възможностите на софтуера.
Имаше и други работи, но ги забравих. Явно не са важни
И пак чисто професионално ме интересува как ще си обработиш резултатите. С Ексел или някаква друга програма.
Иначе като гледах въпросите, мисля, че изтърваш една ниша с доста голям потенциал. А именно екскурзия до някой град в планината, където има СПА хотел и еднодневни турове из околността. Лично аз, зает човек, с две малки деца търся такива варианти. Оставям домочадието да се плацика в джакузито и обикалям околните чукари. На прима виста се сещам за Велинград, Рибарица, Вонеща вода, Доспат, Вършец като примери.
Все пак това ми беше първата онлайн анкета. Имаше и някои други дребни пропуски, но като цяло добре се получиха нещата.
1. За връщането "назад" уж бе активирана опцията, но и на мен ми направи впечатление, че не визуализира бутона.
2. По отношение на "фирмите, агенциите и лицата" идеята бе да не ограничавам избора, а чрез отворен въпрос евентуално да се появи информация, която е нова за мен. Самата анкета, заедно с обработката и анализа на резултатите представлява по-основната половина от практическата част на дипломната. Втората страна на монетата бе анализа на предлагането и тъй като все пак трябваше да се съобразя със срокове, то използвах като естествени граници на обхвата, именно получените отговори от този въпрос.
3. Самият софтуер е един от водещите, поне според интрото на самия продукт и според препоръките на някои познати маркетинг специалисти.
4. Преобладаващата част от резултатите ги обработих с готови инструменти от приложението. Предостатъчно възможни разрези ми осигури, както и удобни таблици и графики. Някои варианти директно ми ги прати в Word формат. Суровите данни ги свалих в .csv файл, който с някои настройки се отваря в Еxcel, а също и във SPSS формат. С последния софтуер е най-подходящо, но имам малък опит, така че нямах сега време да се упражнявам. В Еxcel по начина, по който ги "изсипва" доста трудно може да се използват.
5. Още много други въпроси бих искал да попитам, но трябваше да се фокусирам върху нещо конкретно и да не прекалявам с любопитството си, за да не бъда твърде отегчителен
Попълнил
Имам само...то не е и предложение/препоръка...просто коментар от мойта гледна точка.
1-во - едва ли някога ще си купя раница, по-голяма от 45л.Това предполага над 14-15 кила багаж, а аз не съм фен
2-ро - Това с палатките...бих разделил за море/къмпинг и планина - докато с раница за катерене, 'се ще избутам няколко дена преходи, то с палатка за море едва ли ще оцелея на 3000м - с една дума и 100 лева са много за спане на Карадере, а за високопланинско - сигурно и 300-400-500 са малко.Та така ... пак казвам - по никакъв начин не се и опитвам да препоръчвам нищо - просто по давление на скуката изказвам мнение без да са ми го поискали
_________________ Prefer a feast of friends to the giant family...
Пон Юли 15, 2013 2:06 pm
Gamina
Не, абсолютно прав си.. трябваше да го разделя на няколко секции, но... абе тая сутрин не ми беше ден за мислене
Приемете, че раницата е "тази с която бихте ходили най-често на планина", палатката е "тази, която бихте използвали най-често", затова има въпрос накрая дали къмпинг или туризъм е водещото за човека.
С палатка от 109лв, тип "за Карадере" съм спала много пъти над 2500, валяло я е по цели нощи, скрежасвала е, накрая обаче се наложи да я хвърля от високо и пострада... ма те - може. Не че го препоръчвам, най-малкото рейките са скапани, но ако се налага - става.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети