ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Планинарска онлайн анкета!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Планинарска онлайн анкета!

Интересно ли ви бе да попълните туристическата анкета?
Да
96%
 96%  [ 31 ]
Не
3%
 3%  [ 1 ]
Общо гласове : 32

Автор Съобщение
Yogi

Местожителство: София

Мнение Планинарска онлайн анкета! Отговорете с цитат
Здравейте,

На този линк: http://bit.ly/V9Kj76 имате възможност да попълните първата анкета с подобна тематика, провеждана у нас.

Тя е онлайн, автоматизирана, лека и приятна за попълване. Laughing

Активна е до 26-ти януари 2013 г. !

Основните ѝ цели са да установи:

• доколко познати са фирмите, организациите и лицата, предлагащи планински трекинг услуги на българския пазар;
• на какъв тип пешеходни екскурзии предпочитат да ходят туристите и каква сума са склонни да отделят за тази цел.

Проучването е насочено основно към хората ползващи подобни услуги, но ще бъда благодарен да я попълни и всеки друг, който обича и ходи сред природата и има впечатления и отношение към горните цели. Във втория случай ще му се визуализират само част от въпросите.

Ще се радвам ако я споделите и със свои приятели.

Предвидена е награда, която ще се изтегли на случаен принцип!

Благодаря и очаквам отговори!

Илиян, Wink

Последната промяна е направена от Yogi на Пет Яну 18, 2013 3:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Яну 18, 2013 3:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Попълних. Хубаво е, че не е дълга.

Пет Яну 18, 2013 3:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
irina

Добре си я направил, кратко и ясно!
Пет Яну 18, 2013 6:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Ей, ама сте мераклии за безплатната расодка Tooth
И аз попълних с удоволствие, па белким имам късмет.... искам в Рила - по прекоречката пътека от яз. Бели Искър към Възела Daz

Пет Яну 18, 2013 7:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kibik

Croc

видях ти снимката У ФБ и се сетих за тази
Пет Яну 18, 2013 10:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

За Yogi - Илиян, с удоволствие - един от добрите приятели-планинари Croc

Нед Яну 20, 2013 11:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Dido_

Хайде и от мен няколко отговора Наздраве!

Пон Яну 21, 2013 8:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гунди

Местожителство: Стара Загора

+1

Пон Яну 21, 2013 9:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
corbin

Местожителство: София, България

С удоволствие бих изчел дипломната ти работа после... Стига да не е предмет на фирмена тайна Smile))
Вто Яну 22, 2013 10:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Yogi

Мнение Анкетата вече не е активна !!! Отговорете с цитат
Поради достигане на предварително ограничени от софтуера лимити, току що предсрочно се принудих да деактивирам анкетата.

Датата за обявяване на наградата ще бъде спазена.

Ако някой има някакви конкретни въпроси в областта на разработваната тема, то бих могъл да се пробвам да дам отговор. Разбира се, в рамките на възможностите и компетенциите ми.

Благодаря на всички, които ме подкрепиха и се отзоваха!
Сря Яну 23, 2013 5:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
f(x)dx

Мнение Re: Анкетата вече не е активна !!! Отговорете с цитат
Yogi написа:
Ако някой има някакви конкретни въпроси в областта на разработваната тема, то бих могъл да се пробвам да дам отговор. Разбира се, в рамките на възможностите и компетенциите ми.

аз, друже, имах няколко препоръки от професионално естество, но то вече свърши.
Примерно не позволяваше да се върнеш назад, евентуално да коригираш.
Или пък въпросът "какви агенции познавате" е малко крив, щото аз може да знам някоя, ама в момента не се сещам. По-добре да се изброят 10-15 и да се тиква.
Пък може и такива да са били възможностите на софтуера.

Имаше и други работи, но ги забравих. Явно не са важни Very Happy

И пак чисто професионално ме интересува как ще си обработиш резултатите. С Ексел или някаква друга програма.

Иначе като гледах въпросите, мисля, че изтърваш една ниша с доста голям потенциал. А именно екскурзия до някой град в планината, където има СПА хотел и еднодневни турове из околността. Лично аз, зает човек, с две малки деца търся такива варианти. Оставям домочадието да се плацика в джакузито и обикалям околните чукари. На прима виста се сещам за Велинград, Рибарица, Вонеща вода, Доспат, Вършец като примери.
Сря Яну 23, 2013 6:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yogi

Мнение Re: Анкетата вече не е активна !!! Отговорете с цитат
f(x)dx написа:
Yogi написа:

аз, друже, имах няколко препоръки от професионално естество, но то вече свърши.
Примерно не позволяваше да се върнеш назад, евентуално да коригираш.
Или пък въпросът "какви агенции познавате" е малко крив, щото аз може да знам някоя, ама в момента не се сещам. По-добре да се изброят 10-15 и да се тиква.
Пък може и такива да са били възможностите на софтуера.

Имаше и други работи, но ги забравих. Явно не са важни Very Happy

И пак чисто професионално ме интересува как ще си обработиш резултатите. С Ексел или някаква друга програма.

Иначе като гледах въпросите, мисля, че изтърваш една ниша с доста голям потенциал. А именно екскурзия до някой град в планината, където има СПА хотел и еднодневни турове из околността. Лично аз, зает човек, с две малки деца търся такива варианти. Оставям домочадието да се плацика в джакузито и обикалям околните чукари. На прима виста се сещам за Велинград, Рибарица, Вонеща вода, Доспат, Вършец като примери.

Все пак това ми беше първата онлайн анкета. Имаше и някои други дребни пропуски, но като цяло добре се получиха нещата.

1. За връщането "назад" уж бе активирана опцията, но и на мен ми направи впечатление, че не визуализира бутона.
2. По отношение на "фирмите, агенциите и лицата" идеята бе да не ограничавам избора, а чрез отворен въпрос евентуално да се появи информация, която е нова за мен. Самата анкета, заедно с обработката и анализа на резултатите представлява по-основната половина от практическата част на дипломната. Втората страна на монетата бе анализа на предлагането и тъй като все пак трябваше да се съобразя със срокове, то използвах като естествени граници на обхвата, именно получените отговори от този въпрос.
3. Самият софтуер е един от водещите, поне според интрото на самия продукт и според препоръките на някои познати маркетинг специалисти.
4. Преобладаващата част от резултатите ги обработих с готови инструменти от приложението. Предостатъчно възможни разрези ми осигури, както и удобни таблици и графики. Някои варианти директно ми ги прати в Word формат. Суровите данни ги свалих в .csv файл, който с някои настройки се отваря в Еxcel, а също и във SPSS формат. С последния софтуер е най-подходящо, но имам малък опит, така че нямах сега време да се упражнявам. В Еxcel по начина, по който ги "изсипва" доста трудно може да се използват.
5. Още много други въпроси бих искал да попитам, но трябваше да се фокусирам върху нещо конкретно и да не прекалявам с любопитството си, за да не бъда твърде отегчителен Wink
Чет Яну 31, 2013 2:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Gamina

Да не пускам нова тема:
https://docs.google.com/forms/d/13rg7Ow6Nhhq3GvCW1gEw6M4aBoVN2HLxVIczGKXRxIg/viewform

Кратка анкетка, свързана с екипировката Smile

Пон Юли 15, 2013 12:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
georgetg

Местожителство: Варна

Попълнил Cool

Имам само...то не е и предложение/препоръка...просто коментар от мойта гледна точкаWink.
1-во - едва ли някога ще си купя раница, по-голяма от 45л.Това предполага над 14-15 кила багаж, а аз не съм фен Very Happy
2-ро - Това с палатките...бих разделил за море/къмпинг и планина - докато с раница за катерене, 'се ще избутам няколко дена преходи, то с палатка за море едва ли ще оцелея на 3000м - с една дума и 100 лева са много за спане на Карадере, а за високопланинско - сигурно и 300-400-500 са малко.Та така Smile... пак казвам - по никакъв начин не се и опитвам да препоръчвам нищо - просто по давление на скуката изказвам мнение без да са ми го поискали Cool

Пон Юли 15, 2013 2:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Не, абсолютно прав си.. трябваше да го разделя на няколко секции, но... абе тая сутрин не ми беше ден за мислене Laughing

Приемете, че раницата е "тази с която бихте ходили най-често на планина", палатката е "тази, която бихте използвали най-често", затова има въпрос накрая дали къмпинг или туризъм е водещото за човека.

С палатка от 109лв, тип "за Карадере" съм спала много пъти над 2500, валяло я е по цели нощи, скрежасвала е, накрая обаче се наложи да я хвърля от високо и пострада... ма те - може. Не че го препоръчвам, най-малкото рейките са скапани, но ако се налага - става.

Пон Юли 15, 2013 2:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.