|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Интересно ли ви бе да попълните туристическата анкета? |
Да |
|
96% |
[ 31 ] |
Не |
|
3% |
[ 1 ] |
|
Общо гласове : 32 |
|
Автор |
Съобщение |
Yogi
|
Планинарска онлайн анкета! |
|
Здравейте,
На този линк: http://bit.ly/V9Kj76 имате възможност да попълните първата анкета с подобна тематика, провеждана у нас.
Тя е онлайн, автоматизирана, лека и приятна за попълване.
Активна е до 26-ти януари 2013 г. !
Основните ѝ цели са да установи:
• доколко познати са фирмите, организациите и лицата, предлагащи планински трекинг услуги на българския пазар;
• на какъв тип пешеходни екскурзии предпочитат да ходят туристите и каква сума са склонни да отделят за тази цел.
Проучването е насочено основно към хората ползващи подобни услуги, но ще бъда благодарен да я попълни и всеки друг, който обича и ходи сред природата и има впечатления и отношение към горните цели. Във втория случай ще му се визуализират само част от въпросите.
Ще се радвам ако я споделите и със свои приятели.
Предвидена е награда, която ще се изтегли на случаен принцип!
Благодаря и очаквам отговори!
Илиян, 
Последната промяна е направена от Yogi на Пет Яну 18, 2013 3:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пет Яну 18, 2013 3:29 pm |
 |
 |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пет Яну 18, 2013 3:44 pm |
 |
 |
irina
|
|
|
|
Добре си я направил, кратко и ясно!
|
|
|
Пет Яну 18, 2013 6:44 pm |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4325 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Ей, ама сте мераклии за безплатната расодка
И аз попълних с удоволствие, па белким имам късмет.... искам в Рила - по прекоречката пътека от яз. Бели Искър към Възела 
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пет Яну 18, 2013 7:31 pm |
|
 |
kibik
|
|
|
|
видях ти снимката У ФБ и се сетих за тази
|
|
|
Пет Яну 18, 2013 10:23 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
За Yogi - Илиян, с удоволствие - един от добрите приятели-планинари 
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Нед Яну 20, 2013 11:04 pm |
 |
 |
Dido_
|
|
|
|
Хайде и от мен няколко отговора .gif)
_________________ Много са пътищата който водят към Бог един от тях е през планината но го знаят само тези който завинаги остават там |
|
|
Пон Яну 21, 2013 8:18 pm |
|
 |
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора |
|
|
Пон Яну 21, 2013 9:51 pm |
|
 |
corbin
Регистриран на: 27 Сеп 2010 Мнения: 84 Местожителство: София, България |
|
|
|
С удоволствие бих изчел дипломната ти работа после... Стига да не е предмет на фирмена тайна ))
|
|
|
Вто Яну 22, 2013 10:52 am |
|
 |
Yogi
|
Анкетата вече не е активна !!! |
|
Поради достигане на предварително ограничени от софтуера лимити, току що предсрочно се принудих да деактивирам анкетата.
Датата за обявяване на наградата ще бъде спазена.
Ако някой има някакви конкретни въпроси в областта на разработваната тема, то бих могъл да се пробвам да дам отговор. Разбира се, в рамките на възможностите и компетенциите ми.
Благодаря на всички, които ме подкрепиха и се отзоваха!
|
|
|
Сря Яну 23, 2013 5:25 pm |
 |
 |
f(x)dx
|
|
Re: Анкетата вече не е активна !!! |
|
 |
 |
Ако някой има някакви конкретни въпроси в областта на разработваната тема, то бих могъл да се пробвам да дам отговор. Разбира се, в рамките на възможностите и компетенциите ми. |
аз, друже, имах няколко препоръки от професионално естество, но то вече свърши.
Примерно не позволяваше да се върнеш назад, евентуално да коригираш.
Или пък въпросът "какви агенции познавате" е малко крив, щото аз може да знам някоя, ама в момента не се сещам. По-добре да се изброят 10-15 и да се тиква.
Пък може и такива да са били възможностите на софтуера.
Имаше и други работи, но ги забравих. Явно не са важни
И пак чисто професионално ме интересува как ще си обработиш резултатите. С Ексел или някаква друга програма.
Иначе като гледах въпросите, мисля, че изтърваш една ниша с доста голям потенциал. А именно екскурзия до някой град в планината, където има СПА хотел и еднодневни турове из околността. Лично аз, зает човек, с две малки деца търся такива варианти. Оставям домочадието да се плацика в джакузито и обикалям околните чукари. На прима виста се сещам за Велинград, Рибарица, Вонеща вода, Доспат, Вършец като примери.
|
|
|
Сря Яну 23, 2013 6:46 pm |
|
 |
Yogi
|
Re: Анкетата вече не е активна !!! |
|
 |
 |
 |
 |
Ако някой има някакви конкретни въпроси в областта на разработваната тема, то бих могъл да се пробвам да дам отговор. Разбира се, в рамките на възможностите и компетенциите ми. |
аз, друже, имах няколко препоръки от професионално естество, но то вече свърши.
Примерно не позволяваше да се върнеш назад, евентуално да коригираш.
Или пък въпросът "какви агенции познавате" е малко крив, щото аз може да знам някоя, ама в момента не се сещам. По-добре да се изброят 10-15 и да се тиква.
Пък може и такива да са били възможностите на софтуера.
Имаше и други работи, но ги забравих. Явно не са важни
И пак чисто професионално ме интересува как ще си обработиш резултатите. С Ексел или някаква друга програма.
Иначе като гледах въпросите, мисля, че изтърваш една ниша с доста голям потенциал. А именно екскурзия до някой град в планината, където има СПА хотел и еднодневни турове из околността. Лично аз, зает човек, с две малки деца търся такива варианти. Оставям домочадието да се плацика в джакузито и обикалям околните чукари. На прима виста се сещам за Велинград, Рибарица, Вонеща вода, Доспат, Вършец като примери. |
Все пак това ми беше първата онлайн анкета. Имаше и някои други дребни пропуски, но като цяло добре се получиха нещата.
1. За връщането "назад" уж бе активирана опцията, но и на мен ми направи впечатление, че не визуализира бутона.
2. По отношение на "фирмите, агенциите и лицата" идеята бе да не ограничавам избора, а чрез отворен въпрос евентуално да се появи информация, която е нова за мен. Самата анкета, заедно с обработката и анализа на резултатите представлява по-основната половина от практическата част на дипломната. Втората страна на монетата бе анализа на предлагането и тъй като все пак трябваше да се съобразя със срокове, то използвах като естествени граници на обхвата, именно получените отговори от този въпрос.
3. Самият софтуер е един от водещите, поне според интрото на самия продукт и според препоръките на някои познати маркетинг специалисти.
4. Преобладаващата част от резултатите ги обработих с готови инструменти от приложението. Предостатъчно възможни разрези ми осигури, както и удобни таблици и графики. Някои варианти директно ми ги прати в Word формат. Суровите данни ги свалих в .csv файл, който с някои настройки се отваря в Еxcel, а също и във SPSS формат. С последния софтуер е най-подходящо, но имам малък опит, така че нямах сега време да се упражнявам. В Еxcel по начина, по който ги "изсипва" доста трудно може да се използват.
5. Още много други въпроси бих искал да попитам, но трябваше да се фокусирам върху нещо конкретно и да не прекалявам с любопитството си, за да не бъда твърде отегчителен 
|
|
|
Чет Яну 31, 2013 2:27 pm |
 |
 |
Gamina
|
|
|
Пон Юли 15, 2013 12:16 pm |
 |
 |
georgetg
|
|
|
Попълнил
Имам само...то не е и предложение/препоръка...просто коментар от мойта гледна точка .
1-во - едва ли някога ще си купя раница, по-голяма от 45л.Това предполага над 14-15 кила багаж, а аз не съм фен
2-ро - Това с палатките...бих разделил за море/къмпинг и планина - докато с раница за катерене, 'се ще избутам няколко дена преходи, то с палатка за море едва ли ще оцелея на 3000м - с една дума и 100 лева са много за спане на Карадере, а за високопланинско - сигурно и 300-400-500 са малко.Та така ... пак казвам - по никакъв начин не се и опитвам да препоръчвам нищо - просто по давление на скуката изказвам мнение без да са ми го поискали 
_________________ Prefer a feast of friends to the giant family... |
|
|
Пон Юли 15, 2013 2:06 pm |
|
 |
Gamina
|
|
|
|
Не, абсолютно прав си.. трябваше да го разделя на няколко секции, но... абе тая сутрин не ми беше ден за мислене
Приемете, че раницата е "тази с която бихте ходили най-често на планина", палатката е "тази, която бихте използвали най-често", затова има въпрос накрая дали къмпинг или туризъм е водещото за човека.
С палатка от 109лв, тип "за Карадере" съм спала много пъти над 2500, валяло я е по цели нощи, скрежасвала е, накрая обаче се наложи да я хвърля от високо и пострада... ма те - може. Не че го препоръчвам, най-малкото рейките са скапани, но ако се налага - става.
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Пон Юли 15, 2013 2:30 pm |
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|