ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Няколко общи въпроса

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Няколко общи въпроса
Автор Съобщение
TheAbbott

Мнение Няколко общи въпроса Отговорете с цитат
Здравейте всички,

Съжалявам за тази малко глуповата тема, но мисля, че няма да имам време да изчета всичко изписано в последните месеци, а искам да попитам няколко много общи неща. Не бях в България седем месеца и сега, разбира се, ми се ходи на планина, но очевидно не съм стъпвал въобще това лято и странно, но никой познат или приятел не е бил скоро точно в Пирин. Като цяло ми се ще да знам как е положението с дъждовете - може ли да се вярва на прогнози поне донякъде, има ли места, които е препоръчително да се избягват, като например Кончето, има ли наводнени или затрупани пътеки, условията стават ли въобще за спане на палатка, по-малко хора ли има в планината сега, или през уикендите е обичайната навалица? И въобще вали ли в този край, както виждам, че вали в София, а и от двете страни на Балкана (защото ако ще очакваме 4-5 часови потопи, вероятно няма да вземем полуподготвени хора Very Happy )?

Ако някой сподели с две думи, ще е супер. =) Мерси предварително!
Съб Авг 02, 2014 3:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
бях сега от понеделник до четвъртък с палатка. В района на дебели рид, тевно, беговица. Не сме имали проблем с времето горе, но извадихме късмет. В сряда вечерта видяхме, че се скапва и спахме в беговица, ако бяхме опънали на Кукленското, както мислехме, щяхме да се видим в чудо. Трещя и валя няколко часа, на Тевно е имало и градушка.
Та по мое мнение става с палатка, но с едно наум и опция за изнасяне, ако не ти се рискува с някоя яка буря. Иначе вечерите бяха топли.
Пътеките бяха ок. Хора имаше доста и през седмицата.

Съб Авг 02, 2014 4:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
TheAbbott

Мерси за информацията. Smile
Нед Авг 03, 2014 11:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Ние преди 10 дни бяхме по Пирин и аз се ориентирах по прогнозата на Синоптик бг. като гледах времето за Вихрен и Тодорка както и в
най-близките населени места в ниското примерно Банско, Добринище и тн. и
Общо взето прогнозите се сбъднаха на 90%, даже последния ден от Тевно слязохме през Демяница а не през Типиците както го мислехме
тъй като го даваха лошо и в Банско и на Вихрен и така и стана в обяд градушка гръмотевици.

Нед Авг 03, 2014 12:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Петър Катранджиев

Здравейте зевзеци туристи!Може ли някой да ми предложи свидетелство за даване на планинарско име.На времето сме кръщавани по върховете и ни връчваха много добре изработени свидетелства.
Сря Авг 06, 2014 3:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Митак

Кръщенето не се ли правеше с вода (и дух планинский, който винаги витае по такива места)?
Сиреч, кротко да натопиш дупе в някое ледено езеро. И ако има наблизо папарак да те щракне - те ти свидетелство и половина.
Чет Авг 07, 2014 10:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петър Катранджиев

Чакам някой да ми прати копие на свидетелство за даване на планинарско име.
Пон Авг 11, 2014 10:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.