Съжалявам за тази малко глуповата тема, но мисля, че няма да имам време да изчета всичко изписано в последните месеци, а искам да попитам няколко много общи неща. Не бях в България седем месеца и сега, разбира се, ми се ходи на планина, но очевидно не съм стъпвал въобще това лято и странно, но никой познат или приятел не е бил скоро точно в Пирин. Като цяло ми се ще да знам как е положението с дъждовете - може ли да се вярва на прогнози поне донякъде, има ли места, които е препоръчително да се избягват, като например Кончето, има ли наводнени или затрупани пътеки, условията стават ли въобще за спане на палатка, по-малко хора ли има в планината сега, или през уикендите е обичайната навалица? И въобще вали ли в този край, както виждам, че вали в София, а и от двете страни на Балкана (защото ако ще очакваме 4-5 часови потопи, вероятно няма да вземем полуподготвени хора )?
Ако някой сподели с две думи, ще е супер. =) Мерси предварително!
Съб Авг 02, 2014 3:55 pm
Gamina
бях сега от понеделник до четвъртък с палатка. В района на дебели рид, тевно, беговица. Не сме имали проблем с времето горе, но извадихме късмет. В сряда вечерта видяхме, че се скапва и спахме в беговица, ако бяхме опънали на Кукленското, както мислехме, щяхме да се видим в чудо. Трещя и валя няколко часа, на Тевно е имало и градушка.
Та по мое мнение става с палатка, но с едно наум и опция за изнасяне, ако не ти се рискува с някоя яка буря. Иначе вечерите бяха топли.
Пътеките бяха ок. Хора имаше доста и през седмицата.
Ние преди 10 дни бяхме по Пирин и аз се ориентирах по прогнозата на Синоптик бг. като гледах времето за Вихрен и Тодорка както и в
най-близките населени места в ниското примерно Банско, Добринище и тн. и
Общо взето прогнозите се сбъднаха на 90%, даже последния ден от Тевно слязохме през Демяница а не през Типиците както го мислехме
тъй като го даваха лошо и в Банско и на Вихрен и така и стана в обяд градушка гръмотевици.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Нед Авг 03, 2014 12:36 pm
Петър Катранджиев
Здравейте зевзеци туристи!Може ли някой да ми предложи свидетелство за даване на планинарско име.На времето сме кръщавани по върховете и ни връчваха много добре изработени свидетелства.
Сря Авг 06, 2014 3:14 pm
Митак
Кръщенето не се ли правеше с вода (и дух планинский, който винаги витае по такива места)?
Сиреч, кротко да натопиш дупе в някое ледено езеро. И ако има наблизо папарак да те щракне - те ти свидетелство и половина.
Чет Авг 07, 2014 10:18 am
Петър Катранджиев
Чакам някой да ми прати копие на свидетелство за даване на планинарско име.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети