ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Помощ за вр. Вихрен и околностите :D

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Помощ за вр. Вихрен и околностите :D
Автор Съобщение
dar4o

Мнение Помощ за вр. Вихрен и околностите :D Отговорете с цитат
Здравейте!
В средата на юли с група от Бургас мислим да се качим на вр. Вихрен, вр. Кутело и да разгледаме езерата - Мурато, Попово, Бъндеришки, както и да се пробваме да качим Кончето. Моля да ни предложите маршрут с две нощувки в хижи. Не сме начинаещи планинари, но не сме и от най- опитните. Ще тръгнем от Бургас с кола сутринта и мислим да се настаним в х. Бъндерица или х. Вихрен по обяд, от там вече не знам ......изчетох много материал тук, но не мога да реша кое, как и кога. Ще Ви бъда благодарна ако ми помогнете.
Сря Юни 19, 2013 3:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Първо отворете една карта на Пирин, вижте къде е Попово езеро и се откажете от него.

Отивайки по обяд на бъндерица/вихрен може да си направите разходка из Бъндеришките езера. На следващия ден да минете през Кабата към Вихрен - Премката - Кутело - Кончето - Кутело - Премката и да се върнете през Казаните на хижата. Така Кончето може и да си го спестите, ако прецените, че започвате да се изморявате.
На третия ден сутринта се разходете до Муратово езеро и после по колите и в Бургас.

Сря Юни 19, 2013 3:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

Хм Вихрен мисля далеч не е мястото за големите гледки, поради спецификата на околните долини и баири.

Ако ви се гледат езера - качете се на Джангал (Момини двори), на Бъндеришки чукар, или траверсирайте билото в участъка от Башлийска порта до Мозговишка порта (или до Тевно езеро). Разбира се можете да се насладите и на перлата в Пиринската корона - Кременските (Джангалските) езера, гледани от връх Джано.

Сря Юни 19, 2013 3:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dar4o

dido написа:
Хм Вихрен мисля далеч не е мястото за големите гледки, поради спецификата на околните долини и баири.

Ако ви се гледат езера - качете се на Джангал (Момини двори), на Бъндеришки чукар, или траверсирайте билото в участъка от Башлийска порта до Мозговишка порта (или до Тевно езеро). Разбира се можете да се насладите и на перлата в Пиринската корона - Кременските (Джангалските) езера, гледани от връх Джано.

Идеята не е да гледаме езера / имаме си море/ въпреки че няма да откажем да изстудим бирата в някое от изброените Very Happy . Идеята ни е да качим Вихрен и Кутело, но и да поразгледаме околностите. Маршрута не е познат на никой от групата, така че всяка идея е добре дошла. ..... Сглупила съм като съм писала и Попово езеро, като го видях къде е на ......другият край на света ....... ама съм блонди ....моля да ме извините Cool
Сря Юни 19, 2013 3:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

dar4o написа:
ама съм блонди ....моля да ме извините Cool

А, супер, не съм само аз вече Laughing

Сря Юни 19, 2013 3:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dar4o

Gamina написа:
dar4o написа:

А, супер, не съм само аз вече Laughing

Добре, че сме пръснати иначе ........ Very Happy
Сря Юни 19, 2013 3:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

dar4o написа:

А, ами трябваше с това да започнеш.

Чисто и просто - от хижа Вихрен има едни мазки по камъните с червена и бяла боя. Следвате ги дословно, само нагоре. Те ще ви отведат до връх Вихрен.
След това внимателно се връщате по същия път Very Happy

Сря Юни 19, 2013 4:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dar4o

dido написа:
dar4o написа:

А, ами трябваше с това да започнеш.

Чисто и просто - от хижа Вихрен има едни мазки по камъните с червена и бяла боя. Следвате ги дословно, само нагоре. Те ще ви отведат до връх Вихрен.
След това внимателно се връщате по същия път Very Happy

Ха ха ха - уби ме.......
може да съм блонди, ама заведох един мъж до вр. Ботев и го върнах по зимната маркировка, за един ден ......... русото ми е само за прикритие Laughing
Сря Юни 19, 2013 4:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Иначе нещо като пряк отговор на въпроса ти.

Вариантите ви с нощувки и ходене в района на Вихрен не са много.
1-вият е х. Вихрен до в. Вихрен, Кутело, Кончето, заслона и обратно.
2-ият е х. Вихрен до в. Вихрен, Кутело, Кончето, заслона, траверсиране на билото и слизане през Суходола към х.Яворов.

Вторият вариант не е лек, принципно - каквито и да си ви опита и възможностите.

Сря Юни 19, 2013 4:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
todor__x

малко съм пристрастен."там някъде"има и Тодорка ,"очи "и Василашки езера.
Сря Юни 19, 2013 8:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.