Здравейте!
В средата на юли с група от Бургас мислим да се качим на вр. Вихрен, вр. Кутело и да разгледаме езерата - Мурато, Попово, Бъндеришки, както и да се пробваме да качим Кончето. Моля да ни предложите маршрут с две нощувки в хижи. Не сме начинаещи планинари, но не сме и от най- опитните. Ще тръгнем от Бургас с кола сутринта и мислим да се настаним в х. Бъндерица или х. Вихрен по обяд, от там вече не знам ......изчетох много материал тук, но не мога да реша кое, как и кога. Ще Ви бъда благодарна ако ми помогнете.
Сря Юни 19, 2013 3:05 pm
Gamina
Първо отворете една карта на Пирин, вижте къде е Попово езеро и се откажете от него.
Отивайки по обяд на бъндерица/вихрен може да си направите разходка из Бъндеришките езера. На следващия ден да минете през Кабата към Вихрен - Премката - Кутело - Кончето - Кутело - Премката и да се върнете през Казаните на хижата. Така Кончето може и да си го спестите, ако прецените, че започвате да се изморявате.
На третия ден сутринта се разходете до Муратово езеро и после по колите и в Бургас.
Хм Вихрен мисля далеч не е мястото за големите гледки, поради спецификата на околните долини и баири.
Ако ви се гледат езера - качете се на Джангал (Момини двори), на Бъндеришки чукар, или траверсирайте билото в участъка от Башлийска порта до Мозговишка порта (или до Тевно езеро). Разбира се можете да се насладите и на перлата в Пиринската корона - Кременските (Джангалските) езера, гледани от връх Джано.
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Юни 19, 2013 3:41 pm
dar4o
dido написа:
Хм Вихрен мисля далеч не е мястото за големите гледки, поради спецификата на околните долини и баири.
Ако ви се гледат езера - качете се на Джангал (Момини двори), на Бъндеришки чукар, или траверсирайте билото в участъка от Башлийска порта до Мозговишка порта (или до Тевно езеро). Разбира се можете да се насладите и на перлата в Пиринската корона - Кременските (Джангалските) езера, гледани от връх Джано.
Идеята не е да гледаме езера / имаме си море/ въпреки че няма да откажем да изстудим бирата в някое от изброените . Идеята ни е да качим Вихрен и Кутело, но и да поразгледаме околностите. Маршрута не е познат на никой от групата, така че всяка идея е добре дошла. ..... Сглупила съм като съм писала и Попово езеро, като го видях къде е на ......другият край на света ....... ама съм блонди ....моля да ме извините
Чисто и просто - от хижа Вихрен има едни мазки по камъните с червена и бяла боя. Следвате ги дословно, само нагоре. Те ще ви отведат до връх Вихрен.
След това внимателно се връщате по същия път
Сря Юни 19, 2013 4:06 pm
dar4o
dido написа:
dar4o написа:
ама съм блонди ....моля да ме извините
А, ами трябваше с това да започнеш.
Чисто и просто - от хижа Вихрен има едни мазки по камъните с червена и бяла боя. Следвате ги дословно, само нагоре. Те ще ви отведат до връх Вихрен.
След това внимателно се връщате по същия път
Ха ха ха - уби ме.......
може да съм блонди, ама заведох един мъж до вр. Ботев и го върнах по зимната маркировка, за един ден ......... русото ми е само за прикритие
Сря Юни 19, 2013 4:11 pm
dido
Иначе нещо като пряк отговор на въпроса ти.
Вариантите ви с нощувки и ходене в района на Вихрен не са много.
1-вият е х. Вихрен до в. Вихрен, Кутело, Кончето, заслона и обратно.
2-ият е х. Вихрен до в. Вихрен, Кутело, Кончето, заслона, траверсиране на билото и слизане през Суходола към х.Яворов.
Вторият вариант не е лек, принципно - каквито и да си ви опита и възможностите.
Сря Юни 19, 2013 4:25 pm
todor__x
малко съм пристрастен."там някъде"има и Тодорка ,"очи "и Василашки езера.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети