Приятели, през м. юли при връщане от преходи в Рила и Пирин, имам желание набързо да се кача до вр. Черни връх. Ще имам свободен 1 ден в София, преди да отпътувам. Въпросът ми е : как е транспорта до там ?, работят ли лифтовете ? нещо като разписание. С една дума как мога да се кача по най-бързия и "кашкавалски" начин, така че до 19 ч. да се върна до 19ч. в София.
Нед Май 19, 2013 6:53 pm
Emil
Имай предвид, че автобуса до Алеко се тътри минимум 1 час до там и слиза също за един час.
Тръгва от Зоологическата градина.
Навръщане, от спирката на зоологическата градина до последната метро станция на бул.Черни Връх пеш са 20-на минути. А с метрото до ЖП/авто-гарите е 10 мин и може да имаш 10-на чакане. То след време метрото ще стига и до спирката на 66, така че за в бъдеще ще бъде много удобно.
Иначе най-бързото качване до върха е, като тръгнеш от чешмата пред х.Алеко нагоре.
Някъде из темите за Витоша го писах това качване, но не помня къде. Ако ти се рови влез в профила ми, отвори мненията ми и търси из тези от юни месец мисля беше.
Ако драснеш кога ще минаваш от тука, и съм свободен, може да се кача теб, че да го разнообразим малко.
Нед Май 19, 2013 7:50 pm
dragoo
Най-бързо и "кашкавалско" е с кабинката (Симеоновски лифт), но не знам дали ще работи тогава. Той се качва до х. Алеко а от там до Черни връх е 1,5-2 часа в зависимост от темпото, с което се движиш.
_________________ "Marketing is becoming a battle bases more on information than on sales power.", Philip Kotler
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети