|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
dan
|
|
До вр. "Черни връх " |
|
Приятели, през м. юли при връщане от преходи в Рила и Пирин, имам желание набързо да се кача до вр. Черни връх. Ще имам свободен 1 ден в София, преди да отпътувам. Въпросът ми е : как е транспорта до там ?, работят ли лифтовете ? нещо като разписание. С една дума как мога да се кача по най-бързия и "кашкавалски" начин, така че до 19 ч. да се върна до 19ч. в София.
|
|
|
Нед Май 19, 2013 6:53 pm |
|
 |
Emil
|
|
|
Имай предвид, че автобуса до Алеко се тътри минимум 1 час до там и слиза също за един час.
Тръгва от Зоологическата градина.
Навръщане, от спирката на зоологическата градина до последната метро станция на бул.Черни Връх пеш са 20-на минути. А с метрото до ЖП/авто-гарите е 10 мин и може да имаш 10-на чакане. То след време метрото ще стига и до спирката на 66, така че за в бъдеще ще бъде много удобно.
Иначе най-бързото качване до върха е, като тръгнеш от чешмата пред х.Алеко нагоре.
Някъде из темите за Витоша го писах това качване, но не помня къде. Ако ти се рови влез в профила ми, отвори мненията ми и търси из тези от юни месец мисля беше.
Ако драснеш кога ще минаваш от тука, и съм свободен, може да се кача теб, че да го разнообразим малко.
|
|
|
Нед Май 19, 2013 7:50 pm |
 |
 |
dragoo
|
|
|
|
Най-бързо и "кашкавалско" е с кабинката (Симеоновски лифт), но не знам дали ще работи тогава. Той се качва до х. Алеко а от там до Черни връх е 1,5-2 часа в зависимост от темпото, с което се движиш.
_________________ "Marketing is becoming a battle bases more on information than on sales power.", Philip Kotler |
|
|
Нед Май 19, 2013 9:32 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|