Здравейте! Две момичета от Русе сме и сме решили това лято да ходим до Рила ( рилските езера и Мусала) към средата на юли ( става въпрос за 5-6 дена) Търсим си още хора, желаещи да посетят същите места ( по възможност от Русе, но не е проблем и от по - далеч... може да се чакаме някъде ). Тъй като не сме от най - опитните планинарки , приемаме съвети и предложения за маршрути, както и хижи където може да се спи.. Ще се радваме ако се запознаем с нови хора
Пет Май 17, 2013 2:07 pm
Emil
А къде сте ходили досега, и какъв опит имате, за да разберем какъв маршрут да ви предложим?
Че представите на за маршрут (време и терен) доста варират.
Пет Май 17, 2013 6:46 pm
sokoke
Ами досега сме били единствено в Стара планина. Качвали сме връх Ботев, били сме до Райското пръскало и до Амбарица. Това ще ни е третото ходене на планина. Това, че казахме, че нямаме много опит не означава, че няма да издържим физически, а по - скоро ни трябва човек, който все пак е ходил в Рила. Затова си търсим компания, идеята да тръгнем само 2-те не мисля, че е добра. Въпроса е дали за 5-6 дена ще успеем да обиколим езерата и да стигнем до върха, ако спим по хижи? ( нямаме палатки)
Нед Май 19, 2013 11:18 am
sokoke
Хахаха..доста се посмях особено като четох за 6-тия ден Мерси за примерния маршрут, звучи ми постижимо, освен ако нещо не се обърка с транспорта... Ще дообмислим това, което предложи. И все пак се надяваме да има желаещи да се присъединят към нас. By The Way не казваме РусИ, а Русйе
Нед Май 19, 2013 1:30 pm
Ilko
Здравейте,
мога да ли да се присъединя към вас? бил съм в Рила няколко пъти, и мога да кажа, че имам опит.
От София съм, лятото съм навит. Повече на ЛС
друга ми е мисълта, явно не съм се изразила правилно, но и румънци може, защо не
Няма лошо-калабалък да става...
Нед Май 19, 2013 10:31 pm
Gamina
Първото ми по-многодневно планинско ходене беше в Рила. Тръгнахме 5-тима, на Рибни трима се отказаха, накрая си го направихме само двамца, като 90% от трасето ни беше пълна мъгла, обаче е такава магистрала, че няма как да се затрие човек.
1 ден - от Боровец с лифта до Ястребец - Мусала - Грънчар, нощувка там
2 ден - Грънчар - Рибни
3 ден - Рибни - х. Мальовица
4 ден - х. Мальовица - х. Вазов
5 ден - х. Вазов - Раздела - през част от Седемте езера - Скакавица - Паничище, здравей цивилизация.
Еее хайде сега... ориентацията не била най силната страна. Ако стане фал и се загубим( макар че се съмнявам като знам каква навалица е лятото на тези езера.. ), то ще е защото не познаваме мястото и не сме били там. Нали затова я пишем тази тема, търсим още хора, иначе отдавна да бяхме решили да ходим сами
Пон Май 20, 2013 6:13 pm
Gamina
ZCEZBPM написа:
Люси те са на три дена туристки(знаем че при жените ориентацията не е най-силната страна ) и ако тръгнат сами ще се изпозагубят от Рибни до Мальовица, иначе ако има кой да ги заведе най-добре ще е пеша от началото до края без разни врътки с автобуси и т.н.
Аз като го правих това да не би да съм била кой знае колко в час
Освен това бях с още по-неориентиран и доста притеснен от височини човек... Обаче не намерих място между Рибни и Мальовица, където да може да се заблудиш - маркировката очите ти ще извади.
Дълго е - факт, но напълно постижимо... тръгнахме по някое време - около 7-7,30 да е било, пристигнахме към 17ч на Мальовица - с болки в краката, но живи, здрави и неизгубени.
Пък и има два заслона по пътя, а стигнат ли Страшното - може да останат да спят там, дори и да не носят чували - все още има одеала в заслона.
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
х. Рибни езера до х. Мальовица за един ден
И аз мисля че е много дълго като за втори стъпки в планината. От ЦПШ до Кобилино бранище на нас ни отне 6 часа, и русото момичето с нас се беше поизморило, а е ходила доста - така е който работи в офис . На другия ден ходихме през Рибните езера, по Рилецкото било до Дяволските езера за 11 часа. До Рибни мисля че стигнахме за 8/9 часа, темпото беше леко бавно.
Освен това този дълъг преход е в края на приключението и вероятно ще сте уморени.
От друга страна вярно е, че в тази посока е по трудно, а във вашата - на обратно ще е по - лесно и по - бързо.
Пон Май 20, 2013 8:43 pm
Gamina
На нас ни се е вързало 9,30 часа, без бързане и с две почивки по 35-45 минути на двата заслона. По "книга" го дават 8,30 Рибни - Мальовица, та сме си били съвсем във времето.
И пак казвам - не съм била нито в някаква страховита форма (буквално и аз - извадена от офиса, тръгнахме на първия ден от отпуската ми), нито с кой знае какъв опит, другарчето - хептен пък с никакъв. Типични, абсолютни, неориентирани пишман туристи, единия малко по-пишман. Ма така пишмански си откарахме 5 дена в ходене от хижа на хижа, без абсолютно никакъв проблем.
Всичко това с уговорката, че случихме на време - нито капчица дъжд, само един ден с лека мъглица и не беше чак адския пек.
Пиша ги тия неща за да е ясно, че не е нужно да си някаква нинджа, че да го извървиш това разстояние, дали ще поискат да го правят - те си решават.
здравейте аз и още един приятел тръгваме за рила на 25 ако всичко е по план две момчета сме имаме доста голям опит с рила и планините ако можете по това време ще се радваме да се присаединим към вас за повече инфо пишете на имеила
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети