ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Юли месец в Рила за 5-6 дена

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Юли месец в Рила за 5-6 дена
Автор Съобщение
sokoke

Мнение Юли месец в Рила за 5-6 дена Отговорете с цитат
Здравейте! Две момичета от Русе сме и сме решили това лято да ходим до Рила ( рилските езера и Мусала) към средата на юли ( става въпрос за 5-6 дена) Търсим си още хора, желаещи да посетят същите места ( по възможност от Русе, но не е проблем и от по - далеч... може да се чакаме някъде ). Тъй като не сме от най - опитните планинарки Smile , приемаме съвети и предложения за маршрути, както и хижи където може да се спи.. Ще се радваме ако се запознаем с нови хора Smile Smile
Пет Май 17, 2013 2:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
А къде сте ходили досега, и какъв опит имате, за да разберем какъв маршрут да ви предложим?
Че представите на за маршрут (време и терен) доста варират.
Пет Май 17, 2013 6:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
sokoke

Ами досега сме били единствено в Стара планина. Качвали сме връх Ботев, били сме до Райското пръскало и до Амбарица. Това ще ни е третото ходене на планина. Това, че казахме, че нямаме много опит не означава, че няма да издържим физически, а по - скоро ни трябва човек, който все пак е ходил в Рила. Затова си търсим компания, идеята да тръгнем само 2-те не мисля, че е добра. Въпроса е дали за 5-6 дена ще успеем да обиколим езерата и да стигнем до върха, ако спим по хижи? ( нямаме палатки)
Нед Май 19, 2013 11:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sokoke

Хахаха..доста се посмях особено като четох за 6-тия ден Very Happy Мерси за примерния маршрут, звучи ми постижимо, освен ако нещо не се обърка с транспорта... Ще дообмислим това, което предложи. И все пак се надяваме да има желаещи да се присъединят към нас. By The Way не казваме РусИ, а Русйе Very Happy
Нед Май 19, 2013 1:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ilko

Местожителство: България

Здравейте,

мога да ли да се присъединя към вас? бил съм в Рила няколко пъти, и мога да кажа, че имам опит.
От София съм, лятото съм навит. Повече на ЛС Smile
Нед Май 19, 2013 9:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Re: Юли месец в Рила за 5-6 дена Отговорете с цитат
sokoke написа:
по възможност от Русе, но не е проблем и от по - далеч

От Русе до Рила-няма как от по-далеч-трябва да са от Румъния Very Happy

Последната промяна е направена от fena73 на Нед Май 19, 2013 10:30 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Май 19, 2013 10:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sokoke

друга ми е мисълта, явно не съм се изразила правилно, но и румънци може, защо не Very Happy
Нед Май 19, 2013 10:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

sokoke написа:
друга ми е мисълта, явно не съм се изразила правилно, но и румънци може, защо не Very Happy

Няма лошо-калабалък да става... Laughing
Нед Май 19, 2013 10:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Първото ми по-многодневно планинско ходене беше в Рила. Тръгнахме 5-тима, на Рибни трима се отказаха, накрая си го направихме само двамца, като 90% от трасето ни беше пълна мъгла, обаче е такава магистрала, че няма как да се затрие човек.

1 ден - от Боровец с лифта до Ястребец - Мусала - Грънчар, нощувка там
2 ден - Грънчар - Рибни
3 ден - Рибни - х. Мальовица
4 ден - х. Мальовица - х. Вазов
5 ден - х. Вазов - Раздела - през част от Седемте езера - Скакавица - Паничище, здравей цивилизация.

http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=1146

Пон Май 20, 2013 12:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
sokoke

Еее хайде сега... ориентацията не била най силната страна. Ако стане фал и се загубим( макар че се съмнявам като знам каква навалица е лятото на тези езера.. Smile ), то ще е защото не познаваме мястото и не сме били там. Нали затова я пишем тази тема, търсим още хора, иначе отдавна да бяхме решили да ходим сами Razz
Пон Май 20, 2013 6:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

ZCEZBPM написа:
Люси те са на три дена туристки(знаем че при жените ориентацията не е най-силната странаSmile ) и ако тръгнат сами ще се изпозагубят от Рибни до Мальовица, иначе ако има кой да ги заведе най-добре ще е пеша от началото до края без разни врътки с автобуси и т.н.

Аз като го правих това да не би да съм била кой знае колко в час Laughing

Освен това бях с още по-неориентиран и доста притеснен от височини човек... Обаче не намерих място между Рибни и Мальовица, където да може да се заблудиш - маркировката очите ти ще извади.
Дълго е - факт, но напълно постижимо... тръгнахме по някое време - около 7-7,30 да е било, пристигнахме към 17ч на Мальовица - с болки в краката, но живи, здрави и неизгубени.

Пък и има два заслона по пътя, а стигнат ли Страшното - може да останат да спят там, дори и да не носят чували - все още има одеала в заслона.

Пон Май 20, 2013 6:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Мнение х. Рибни езера до х. Мальовица за един ден Отговорете с цитат
И аз мисля че е много дълго като за втори стъпки в планината. От ЦПШ до Кобилино бранище на нас ни отне 6 часа, и русото момичето с нас се беше поизморило, а е ходила доста - така е който работи в офис . На другия ден ходихме през Рибните езера, по Рилецкото било до Дяволските езера за 11 часа. До Рибни мисля че стигнахме за 8/9 часа, темпото беше леко бавно.
Освен това този дълъг преход е в края на приключението и вероятно ще сте уморени.
От друга страна вярно е, че в тази посока е по трудно, а във вашата - на обратно ще е по - лесно и по - бързо.
Пон Май 20, 2013 8:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

На нас ни се е вързало 9,30 часа, без бързане и с две почивки по 35-45 минути на двата заслона. По "книга" го дават 8,30 Рибни - Мальовица, та сме си били съвсем във времето.

И пак казвам - не съм била нито в някаква страховита форма (буквално и аз - извадена от офиса, тръгнахме на първия ден от отпуската ми), нито с кой знае какъв опит, другарчето - хептен пък с никакъв. Типични, абсолютни, неориентирани пишман туристи, единия малко по-пишман. Ма така пишмански си откарахме 5 дена в ходене от хижа на хижа, без абсолютно никакъв проблем.
Всичко това с уговорката, че случихме на време - нито капчица дъжд, само един ден с лека мъглица и не беше чак адския пек.

Пиша ги тия неща за да е ясно, че не е нужно да си някаква нинджа, че да го извървиш това разстояние, дали ще поискат да го правят - те си решават.

Вто Май 21, 2013 10:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ceckoivanov

Местожителство: софия

здравейте аз и още един приятел тръгваме за рила на 25 ако всичко е по план две момчета сме имаме доста голям опит с рила и планините ако можете по това време ще се радваме да се присаединим към вас за повече инфо пишете на имеила
Сря Юли 17, 2013 6:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.