|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
The Christian
|
Въпрос за пещера до с. Гинци |
|
Здравейте! Има едно място по пътя през прохода Петрохан, което винаги ме е пленявало. Става дума за една скална "дъга", която се открива точно на влизане в село Гинци - от лявата страна на пътя в посока София - Монтана. Изглежда посредата има вход на пещера. Въпросът ми е има ли пътека, която да стига до там, или пък, ако няма, някакъв сравнително лесен начин да се достигне до тази скална дъга и по-специално до входа на пещерата. Признавам си, че вече втори път ходих там и не успях да намеря начин да го достигна. Пускам и една снимка на мястото. От мястото, от което направих снимката (близо до шосето), скалите изглеждат доста близо, но трябва да се прекоси р. Нишава и да се катери съмнително стръмен склон през гората. Но ако това е най-лесният начин, съм склонен да пробвам следващия път. Ще съм благодарен за всяка информация, която предоставите.
P.S. В този район се намира пещерата Кривата пещ, но предполагам това не е тя, поне според GPS координатите тя е на около 550 м западно.
Снимката:

|
|
|
Съб Юли 20, 2013 8:06 pm |
|
 |
vladofff
|
|
|
|
Потърси от някъде лицето Атанас Русев/т.нар. клуб Екстрем/. Той, съответно ако благопожелае, може да ти даде повече информация, отколкото очакваш.
|
|
|
Съб Юли 20, 2013 9:17 pm |
|
 |
trix
|
|
|
|
Наскоро бях наблизо, минах от Гинци към Годеч през поляните. На гпс-а има отбелязани две пещери: Диневата пещ и Кривата пещ, на разстояние около 600-700 метра една от друга. Не се сещам какво точно те "пленява", но аз не изпитах никакво желание да се завирам в някоя от пещерите, дори не съм ги търсил, макар, че прекарах ноща на няколкостотин метра.
Има чешма със монети, наричат я Кукина - странно име, имах и снимка, но вече нямам .
Мисля, че си познал с Кривата Пещ, защото реката е на 50 метра, според OFRM. А и това горе си е кривина.
_________________ Враг няма, спокойно. Всичко е вече зомбирано. |
|
|
Съб Юли 20, 2013 9:23 pm |
|
 |
dobber
|
|
|
|
 |
 |
Това е входа на Кривата Пещ. Първите няколко десетки метра са доста широки, но след това става като свински черва. Тази пещера ме отказа от пещерното дело. |
Оказва се, че съм объркал. Четете надолу.
Последната промяна е направена от dobber на Пет Юли 26, 2013 6:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Съб Юли 20, 2013 10:31 pm |
|
 |
The Christian
|
|
|
Благодаря ви за отговорите. Изглежда координатите на Кривата пещ, които съм гледал, са неточни, защото точката излиза в гъстата гора до тези скали.
|
|
|
Съб Юли 20, 2013 10:31 pm |
|
 |
kepoff
|
|
|
Здравейте,
Днес се регнах в сайта и съм впечатлен, че има тема и за моето село
Кристияне, пещерата е силно казано - пещера. Нищо особено, води се на три етажа, ама...дупката е дълга 10-12 метра и това е.
Слиза се на площада на селото и се тръгва по моста в посока юг, асфалтов път е. След 150 метра се стига до мост, който те връща на главния път София -Монтана, а ние преди моста тръгваме в дясно. Върви се само направо докато се стигне до малка махала. Минаваме и през нея и излизаме на едни поляни. над нас в дясно е и първата дупка ( Динена пещ ). Продължаваме под скалите на юг и минаваме две пещери, които са скрити ако не ги знаеш ( Светата стъпка и Кривата пещ ). След 40 мин издран от трънаци, ако не си се отказал ще стигнеш до твоята пещера - Веджата.
_________________ Обичаш ли Counter Strike http://cs-rs.info/ |
|
|
Вто Юли 23, 2013 8:47 pm |
|
 |
The Christian
|
|
|
Ясно, мерси, kepoff! Първия път бяхме пробвали покрай скалите, но не бяхме много екипирани и решихме, че надали това е пътят. Стигнахме до един кръст и бяхме дотам. 
|
|
|
Вто Юли 23, 2013 8:53 pm |
|
 |
kepoff
|
|
|
Давай смело само под скалите Но пак ти казвам, не е нищо особено. 10-12 метра е дупката.
_________________ Обичаш ли Counter Strike http://cs-rs.info/ |
|
|
Вто Юли 23, 2013 9:04 pm |
|
 |
trix
|
|
|
|
Усетих, че нещо не е правилно още като отговарях - снимката на Кривата пещ не би могла да бъде направена от шосето. Добре е да имаме навигационни уреди, че като ни заблудят мисълта поне север да знаем накъде е.
_________________ Враг няма, спокойно. Всичко е вече зомбирано. |
|
|
Чет Юли 25, 2013 9:34 pm |
|
 |
kepoff
|
|
Вто Авг 13, 2013 10:58 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|