ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Геопарк „Искър-Панега“
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Геопарк „Искър-Панега“
Автор Съобщение
raskoll

Мнение Геопарк „Искър-Панега“ Отговорете с цитат
Не съм сигурен дали е за "Стара Планина" или не.... ))

Arrow http://blog.raskoll.com/2010/04/1550

Сря Апр 14, 2010 9:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Ааа, супер. Това уникално природно творение го видях за сефте наскоро и аз, наистина е забележително Very Happy Ето малко снимки - http://mountain.bajhui.org/main.php?g2_itemId=6073&g2_page=3

Сря Апр 14, 2010 9:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
JWalker

Местожителство: Ботевград

На Карлуково има и доста други неща да се видят, освен голямата пещера. Заслужава си районът да бъде сканиран подробно.
Сря Апр 14, 2010 9:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
raskoll

да, има доста неща, не успях да ги видя Wink хижата не работи...но ще се върна някой ден )
Сря Апр 14, 2010 9:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loudidd

Колко отнема от паркинга на геопарка до въпросното "кафе" под скалите и обратно, че ще водя там едни приятели тип "и до WC-то ходя с колата", да съм подготвен колко ще мрънкат? Благодаря Smile
Вто Апр 02, 2013 5:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Svetlix

Местожителство: Плевен

Грубо 40 минути с ходене от пишман-туристи в едната посока. Ходи се само по равното. Гледайте само да не е валяло предния ден, защото реката тотално губи красотата си, става една мътилка и е голяма кал.

Хижата последно работеше. Човекът който я стопанисва говори с руски акцент и спомена, че приема турсити само през топлата част на полугодието, поради липса на отопление.

В пещерата Проходна е единственото място в България, където можете да скочите с бънджи в пещера.

В този район има около 600 пещери Smile
Вто Апр 02, 2013 8:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loudidd

Благодаря, Svetlix Smile

А за каньон "Калето" близо до с.Реселец, нещо да знаете - в нета е пълно с инфо за първа копка на нова еко-пътека опреди 9 месеца и дотам...Друго няма Smile
Вто Апр 02, 2013 8:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tanjai

Местожителство: София

Има ли сега такса вход?
Че де що има интересно и достъпно го заградиха, сложиха надпис "Екопътека" и искат пари да го разгледаш.
Иначе е прекрасно място, аз по-рано съм ходила, преди 15 години и пак му се каня.
Сря Апр 03, 2013 3:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Svetlix

tanjai, ако питаш за Искър-Панега - няма вход за нищо. Оставяш колата на паркинга (безплатен е) и отиваш да се разхождаш.

loudidd, за Реселец нямам никакво инфо. Чувал само разкази от приятели, че било много красиво. Чакам малко да се раззелени гората и отиваме Smile
Сря Апр 03, 2013 6:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tanjai

Svetlix, благодаря ти за отговора и за информацията за безплатния паркинг!
Сря Апр 03, 2013 7:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Mariana1000

Мнение Re: Геопарк „Искър-Панега“ Отговорете с цитат
raskoll написа:

Точно за тук си е Smile
Много е красиво в района на Реселец, а и ако имате късмет може да откриете съкровището на Цар Шишман, което е скрито там Wink
Проходна е много красива, но на мен ми беше по-интересно да вляза в една от другите пещери, даже пълзях в един тесняк Very Happy
Също така е хубаво човек да се качи при каменните фигури и да види камъка с дупката - провъртеник.
(А някой ходил ли е на пионерски лагер при Профилакториума до Реселец? Имам много хубави спомени оттам Very Happy )

Сря Апр 03, 2013 10:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Svetlix

Mariana1000 написа:
raskoll написа:

Точно за тук си е Smile
Много е красиво в района на Реселец, а и ако имате късмет може да откриете съкровището на Цар Шишман, което е скрито там Wink

Да не бъркаш каньоните? Върти ми се, че това съкровище е в каньона на р. Чернелка Smile
Чет Апр 04, 2013 9:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Svetlix написа:

Да не бъркаш каньоните? Върти ми се, че това съкровище е в каньона на р. Чернелка Smile

Може и да бъркам, доста време мина откак го закопахме с бай Шишман, позабравила съм вече Rolling Eyes Ама след това ядохме лучник с прочутия реселешки лук и лют пипер, та край Реселец ще да е било Wink Laughing

А каква е легендата за р. Чернелка? Това е близо до Плевен, нали? Smile

Чет Апр 04, 2013 10:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tito

Там е. Провъртеникът там е вертикален тунел поне 20м в скалата на място, където реката е издълбала дълбок подмол. Не съм сигурен дали е легенда, но доколкото си спомням е от турско време и е издълбан от монаси от някогашен манастир в околността за да си набавят вода от реката, защото им е било забранено да слизат в каньона.

Чет Апр 04, 2013 10:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Tito написа:
Там е. Провъртеникът там е вертикален тунел поне 20м в скалата на място, където реката е издълбала дълбок подмол.

Къде там? Реселец или р. Чернелка, защото се обърках? Защото Провъртеникът край Реселец е един камък с дупка, който се вижда даже от влака. Не е тунел.

Пет Апр 05, 2013 12:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.