ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Дайте съвет за връх Вихрен

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Дайте съвет за връх Вихрен
Автор Съобщение
jikjik

Мнение Дайте съвет за връх Вихрен Отговорете с цитат
Някой ако драсне един ред за връх Вихрен
Миналото лято се качих на Ботев за първи път, като това лято смятам да посетя и връх Вихрен
тежък ли е маршрута? и откъде се тръгва?
Сря Мар 13, 2013 2:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Мнение Re: Дайте съвет за връх Вихрен Отговорете с цитат
jikjik написа:
Някой ако драсне един ред за връх Вихрен
Миналото лято се качих на Ботев за първи път, като това лято смятам да посетя и връх Вихрен
тежък ли е маршрута? и откъде се тръгва?

Аз като новобранец в Пирин да ти подам ръка. Най- лесно е от хижа Вихрен, която е на 1950м надм. височина и до нея има асфалтов път, както и туристическа пътека от Банско. После ти остават само още 1000м денивелация и за 4 часа умерено ходене си на върха. Маркировката е добра ,червена на цвят, по-краткия път е през Кабата. Разклонението към Кабата е на 30-40 мин над хижата и е добре обозначено с табели и червени стрелки на голям камък, точно, където се пресича един поток - /Вихренска вода/. Като се качиш на върха можеш да слезеш по пътеката по северната страна, много е приятна, стига да не те е страх от високо и после през Премката между Вихрен и Кутело и циркуса Казана пак по червената маркировка ще се върнеш обратно на хижа Вихрен.
Нaй-добре си купи една карта на Пирин, издание на Домино, мащаб 1:50000 и я поразгледай малко. Продават ги по бензиностанциите , супермаркетите, книжарниците и т.н.
Под снимките съм писал за маркировката и прочее.

Снимки: https://plus.google.com/photos/100300943884381466514/albums/5651843631717698161?banner=pwa[/b]
Сря Мар 13, 2013 3:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
И аз мисля - качване от х. Бъндерица през Казаните и слизане през Кабата към х. Вихрен.
И непременно отбиване до Кутело, ако има време - влюбена съм в гледката оттам, а качването е лесно, въпреки че не изглежда така.
Маршрута не е тежък, ще се изненадаш колко много и какви хора се качват. Лятото е магистрала, така че ако имаш възможност се качи през седмицата.
И си вземи повече вода и слънцезащитен крем, че като напече слънцето ония камъни...

П.П Висша форма на блаженство е лежането на Премката, отделете си време и по едно шалтенце Wink

Сря Мар 13, 2013 7:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Не се напъвайте да давате обяснения на jikjik.

Човека си прави регистрация след регистрация, за да рекламира хотели и вили чрез подписа си. Хич не му и дреме за Вихрен.

Сря Мар 13, 2013 7:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
jeffpitters

а сега по това време подходящо ли е за качване ?
иначе за човека с регистрациите мисля , че бан по IP работи сравнително добре за отърваване от такива гадове Smile
Сря Мар 13, 2013 7:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Тогава рекламата му е залудо работи, залудо не стой. Хич не съм я отразила Laughing
Да е жив и здрав, все на някой може да послужи информацията Smile

jeffpitters написа:
а сега по това време подходящо ли е за качване ?

Не че имам кой знае какъв опит, но миналата година горе-долу по това време го качвахме, така че мисля че да. Само трябва следене на прогнозата за времето и лавинната опасност. Smile

Сря Мар 13, 2013 8:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alexander86

Много мерси за информацията, без да съм я поискал. Имало смисъл от рекламите на човека, лятото мисля да качвам бащата на Вихрен. Smile
Пет Мар 15, 2013 12:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Нети Дим

И аз благодаря! Така и не съм се качила на Вихрен още, минавала съм само "покрай него", мисля , че си го пазя за десерт Smile! Минавала съм по пътя през Казаните после Кончето и към хижа Яворов. Не е и съвсем лесно качването на Вихрен, не е за съвсем "пишман" туристите.
Много хора четат тука и информацията си е от полза във всеки случай.
Пет Мар 15, 2013 11:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.