Някой ако драсне един ред за връх Вихрен
Миналото лято се качих на Ботев за първи път, като това лято смятам да посетя и връх Вихрен
тежък ли е маршрута? и откъде се тръгва?
Сря Мар 13, 2013 2:47 pm
Plamen К
Re: Дайте съвет за връх Вихрен
jikjik написа:
Някой ако драсне един ред за връх Вихрен
Миналото лято се качих на Ботев за първи път, като това лято смятам да посетя и връх Вихрен
тежък ли е маршрута? и откъде се тръгва?
Аз като новобранец в Пирин да ти подам ръка. Най- лесно е от хижа Вихрен, която е на 1950м надм. височина и до нея има асфалтов път, както и туристическа пътека от Банско. После ти остават само още 1000м денивелация и за 4 часа умерено ходене си на върха. Маркировката е добра ,червена на цвят, по-краткия път е през Кабата. Разклонението към Кабата е на 30-40 мин над хижата и е добре обозначено с табели и червени стрелки на голям камък, точно, където се пресича един поток - /Вихренска вода/. Като се качиш на върха можеш да слезеш по пътеката по северната страна, много е приятна, стига да не те е страх от високо и после през Премката между Вихрен и Кутело и циркуса Казана пак по червената маркировка ще се върнеш обратно на хижа Вихрен.
Нaй-добре си купи една карта на Пирин, издание на Домино, мащаб 1:50000 и я поразгледай малко. Продават ги по бензиностанциите , супермаркетите, книжарниците и т.н.
Под снимките съм писал за маркировката и прочее.
И аз мисля - качване от х. Бъндерица през Казаните и слизане през Кабата към х. Вихрен.
И непременно отбиване до Кутело, ако има време - влюбена съм в гледката оттам, а качването е лесно, въпреки че не изглежда така.
Маршрута не е тежък, ще се изненадаш колко много и какви хора се качват. Лятото е магистрала, така че ако имаш възможност се качи през седмицата.
И си вземи повече вода и слънцезащитен крем, че като напече слънцето ония камъни...
П.П Висша форма на блаженство е лежането на Премката, отделете си време и по едно шалтенце
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
а сега по това време подходящо ли е за качване ?
иначе за човека с регистрациите мисля , че бан по IP работи сравнително добре за отърваване от такива гадове
Сря Мар 13, 2013 7:46 pm
Mariana1000
Тогава рекламата му е залудо работи, залудо не стой. Хич не съм я отразила
Да е жив и здрав, все на някой може да послужи информацията
jeffpitters написа:
а сега по това време подходящо ли е за качване ?
Не че имам кой знае какъв опит, но миналата година горе-долу по това време го качвахме, така че мисля че да. Само трябва следене на прогнозата за времето и лавинната опасност.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Сря Мар 13, 2013 8:36 pm
alexander86
Много мерси за информацията, без да съм я поискал. Имало смисъл от рекламите на човека, лятото мисля да качвам бащата на Вихрен.
Пет Мар 15, 2013 12:33 am
Нети Дим
И аз благодаря! Така и не съм се качила на Вихрен още, минавала съм само "покрай него", мисля , че си го пазя за десерт ! Минавала съм по пътя през Казаните после Кончето и към хижа Яворов. Не е и съвсем лесно качването на Вихрен, не е за съвсем "пишман" туристите.
Много хора четат тука и информацията си е от полза във всеки случай.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети