ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Сухото езеро - Средния връх(въпрос)

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Сухото езеро - Средния връх(въпрос)
Автор Съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Сухото езеро - Средния връх(въпрос) Отговорете с цитат
От Сухото езеро (дето е край Семково) към Средния връх на BGMountains картата е дадена наченка на пътека. Има ли човешко качване от там? Някой да го е минавал?
Чет Ное 22, 2012 1:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lubitel

Мнение Отговорете с цитат
Около Сухото езеро има доста клек. Съществува пътека, която отива към "магистралата" за х. Грънчар, по която сме минавали лятно време. Над клека може да се тръгне към Средния връх.
Виждал съм хора да се катерят покрай реката в средата на снимката, но не съм обикалял езерото, за да видя има ли някаква маркировка.

П.П. Сега, като стана дума, ми изглежда интересен този маршрут и догодина ще го пробвам...
Чет Ное 22, 2012 2:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

lubitel написа:
Съществува пътека, която отива към "магистралата" за х. Грънчар, по която сме минавали лятно време. Над клека може да се тръгне към Средния връх.

Мерси! Това е добър вариант, и аз нещо такова си представях. То в крайна сметка целта е да излезем горе. Само не разбрах вие по споменатата пътека ли сте минавали или по магистралата?
Чет Ное 22, 2012 3:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pux

Минавал съм по тази пътека доста пъти през годините и в двете посоки - като че ли по-лесно се следи отдолу нагоре. В различни периоди е била различно обрасла, но не дотолкова, че да се забуташ безвъзвратно в клека Very Happy. От езерото пътеката започва от полянката, най-вдясно на снимката. По-нагоре в големи пасажи върви успоредно на потока, като го пресича на няколко места. Последно минах миналата есен - пътеката ми се стори учудващо проходима - дори бих казал, че в по-добро състояние не си я спомням...

Поздрави
Чет Ное 22, 2012 3:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lubitel

Ние се качихме директно от Сухото езеро към "магистралата". В този албум, снимки 29 до 47 са от въпросното качване. Началото на пътечката, маркирана с каменни пирамидки, започва в дясно, над белия камък :
.
Имай предвид, че инфо-то ми е малко поостаряло, както и това, че пътечката не е от най-леките....май, последното беше излишно, като гледам през какво сте минали за Албутин... Laughing.
Чет Ное 22, 2012 3:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Благодаря! Изглежда съвсем приемливо. Smile Живот и здраве ще го разследваме в събота.
Чет Ное 22, 2012 4:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
igurbev

Мнение Семково - Сухото езеро - Грънчар - Нехтеница - Семково Отговорете с цитат
Първо по въпроса: след получените съвети, успяхме да намерим търсената пътека (то аз май вече се похвалих с това де Smile). Има я в приложения трак.

Ето и цялото ходене:

Снимки, текст и трак.
Пон Дек 03, 2012 1:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
peca

Местожителство: Пловдив

Прекрасни снимкки Exclamation
Shocked

Пон Дек 03, 2012 10:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Pagane

Мнение к Отговорете с цитат
Браво на вас ! много хубава разходка !
Пон Дек 03, 2012 10:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Valio

Местожителство: София, Враца

Мнение Рила - 24-25.11.12г. Отговорете с цитат
Малко снимки и от мен:

пътеката от Сухото езеро до билото е много добре маркирана с каменни пирамиди и е прочиствана през клека наскоро...

залезът ни завари малко преди връх Ковач...

Юрушки чал, вр. Песоклива вапа, хижа Грънчар на сутринта…

панорама на северозапад от връх Суа вапа

най-отзад - Славов връх в Родопите…

Всички снимки:
Пет Дек 28, 2012 3:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JWalker

Местожителство: Ботевград

Мнение Re: Рила - 24-25.11.12г. Отговорете с цитат
Valio написа:
Малко снимки и от мен:

най-отзад - Славов връх в Родопите…

Ама Славов връх, от другата страна на язовир Белмекен си е в Рила...

Пет Дек 28, 2012 6:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.