Автор |
Съобщение |
igurbev
|
Сухото езеро - Средния връх(въпрос) |
|
От Сухото езеро (дето е край Семково) към Средния връх на BGMountains картата е дадена наченка на пътека. Има ли човешко качване от там? Някой да го е минавал?
|
|
|
Чет Ное 22, 2012 1:54 pm |
|
|
lubitel
|
|
|
Около Сухото езеро има доста клек. Съществува пътека, която отива към "магистралата" за х. Грънчар, по която сме минавали лятно време. Над клека може да се тръгне към Средния връх.
Виждал съм хора да се катерят покрай реката в средата на снимката, но не съм обикалял езерото, за да видя има ли някаква маркировка.
П.П. Сега, като стана дума, ми изглежда интересен този маршрут и догодина ще го пробвам...
|
|
|
Чет Ное 22, 2012 2:58 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Съществува пътека, която отива към "магистралата" за х. Грънчар, по която сме минавали лятно време. Над клека може да се тръгне към Средния връх. |
Мерси! Това е добър вариант, и аз нещо такова си представях. То в крайна сметка целта е да излезем горе. Само не разбрах вие по споменатата пътека ли сте минавали или по магистралата?
|
|
|
Чет Ное 22, 2012 3:15 pm |
|
|
pux
|
|
|
|
Минавал съм по тази пътека доста пъти през годините и в двете посоки - като че ли по-лесно се следи отдолу нагоре. В различни периоди е била различно обрасла, но не дотолкова, че да се забуташ безвъзвратно в клека . От езерото пътеката започва от полянката, най-вдясно на снимката. По-нагоре в големи пасажи върви успоредно на потока, като го пресича на няколко места. Последно минах миналата есен - пътеката ми се стори учудващо проходима - дори бих казал, че в по-добро състояние не си я спомням...
Поздрави
|
|
|
Чет Ное 22, 2012 3:53 pm |
|
|
lubitel
|
|
|
Ние се качихме директно от Сухото езеро към "магистралата". В този албум, снимки 29 до 47 са от въпросното качване. Началото на пътечката, маркирана с каменни пирамидки, започва в дясно, над белия камък :
.
Имай предвид, че инфо-то ми е малко поостаряло, както и това, че пътечката не е от най-леките....май, последното беше излишно, като гледам през какво сте минали за Албутин... .
|
|
|
Чет Ное 22, 2012 3:54 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Благодаря! Изглежда съвсем приемливо. Живот и здраве ще го разследваме в събота.
|
|
|
Чет Ное 22, 2012 4:09 pm |
|
|
igurbev
|
Семково - Сухото езеро - Грънчар - Нехтеница - Семково |
|
Първо по въпроса: след получените съвети, успяхме да намерим търсената пътека (то аз май вече се похвалих с това де ). Има я в приложения трак.
Ето и цялото ходене:
Снимки, текст и трак.
|
|
|
Пон Дек 03, 2012 1:39 pm |
|
|
peca
|
|
|
Прекрасни снимкки
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Пон Дек 03, 2012 10:46 pm |
|
|
Pagane
|
к |
|
Браво на вас ! много хубава разходка !
|
|
|
Пон Дек 03, 2012 10:46 pm |
|
|
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца |
|
Рила - 24-25.11.12г. |
|
Малко снимки и от мен:
пътеката от Сухото езеро до билото е много добре маркирана с каменни пирамиди и е прочиствана през клека наскоро...
залезът ни завари малко преди връх Ковач...
Юрушки чал, вр. Песоклива вапа, хижа Грънчар на сутринта…
панорама на северозапад от връх Суа вапа
най-отзад - Славов връх в Родопите…
Всички снимки:
|
|
|
Пет Дек 28, 2012 3:21 pm |
|
|
JWalker
Регистриран на: 21 Авг 2007 Мнения: 282 Местожителство: Ботевград |
|
Re: Рила - 24-25.11.12г. |
|
|
|
Малко снимки и от мен:
най-отзад - Славов връх в Родопите…
|
Ама Славов връх, от другата страна на язовир Белмекен си е в Рила...
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org |
|
|
Пет Дек 28, 2012 6:07 pm |
|
|
|