Автор |
Съобщение |
igurbev
|
Хижа Марица (вятър, сняг и малко снимки) |
|
Като се замисля, ако някой друг беше тръгнал да се хвали с подобен преход, аз лично нямаше да съм сред впечатлените Но какво да се прави - не винаги спори.
Ако не друго има някои клюкини около хижа Марица и пресен изглед към снега на около 2000 метра в Рила.
Снимки, трак, текст.
|
|
|
Вто Дек 11, 2012 2:05 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Вто Дек 11, 2012 2:27 pm |
|
|
peca
|
|
|
Хижата ми изглежда нещо обновена отвън, кажи вътре как е
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Вто Дек 11, 2012 6:47 pm |
|
|
Emil
|
|
|
Страхотни снимки са станали и такава красота.
Падането на първия сериозен сняг тази година, като че ли навсякъде беше съпроводен с лошо ветровито време.
А кръгчето през Марица и Мусала и аз неможах да го направя преди две седмици, че не стигна времето, но цялата зима е пред нас.
|
|
|
Вто Дек 11, 2012 7:27 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Снимката с покрива много ми хареса
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Вто Дек 11, 2012 9:06 pm |
|
|
Pagane
|
. |
|
това"лош късмет " :-0) си е 4иста емоция , 4удесно сте изкарали IGurbev , снимките го доказват
|
|
|
Вто Дек 11, 2012 11:30 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Хижата ми изглежда нещо обновена отвън, кажи вътре как е |
Ми, големи стаи, по десетина легла на по 20 см. едно от друго, избушени пружини .. Както би било редно да бъде в хижа, останала в наследство от ведомствена станция. Да се надяваме, че ремонта ще засегне и интериора. Все пак минали само няколко месеца във владение на новите арендатори.
|
|
Навяванията от последната снимка изглеждат доста дълбочки. Поне метър. |
Това е на пътя, точно преди поляната на шугавите откъм Саръгьол. Много ефектно, изглеждат както вълни и още по-интересното е, че предния ден нямаше дори наченки от тях. Но нямат метър със сигурност
|
|
А кръгчето през Марица и Мусала и аз неможах да го направя преди две седмици, че не стигна времето, но цялата зима е пред нас. |
Между другото на мен това ми е втори опит да стигна до Заврачица през Чакъра на 8-ми декември - и двата завършили с преспиване на Марица. (Първият беше онази прословута година (2007-ма), дето се говореше, че имало 2 метра сняг). Не мисля да се пробвам повече този живот
Иначе врътката съм я правил, но си е тегаво зимата, а и трябва да случиш на време.
|
|
|
Вто Дек 11, 2012 11:59 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Малее то в Рила си е било за снегоходки вече бре!И вас хубаво ви е обрулило ушите значи...
|
|
|
Сря Дек 12, 2012 9:19 am |
|
|
Todor
|
|
|
|
|
|
......Между другото на мен това ми е втори опит да стигна до Заврачица през Чакъра на 8-ми декември - и двата завършили с преспиване на Марица. (Първият беше онази прословута година (2007-ма), дето се говореше, че имало 2 метра сняг). Не мисля да се пробвам повече този живот
Иначе врътката съм я правил, но си е тегаво зимата, а и трябва да случиш на време. |
Това в какъв смисъл? През Чакъра ли е трудно или въобще? През Черната скала по-добре ли е? Че ми се въртят в главата едни зимни разходки по околните върхове с нощувки в хижата..... Аз в иситнски снежна зима не съм ходил и не знам кое как е.
|
|
|
Сря Дек 12, 2012 10:00 am |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Това в какъв смисъл? През Чакъра ли е трудно или въобще? През Черната скала по-добре ли е? |
Не, не, друго имах предвид - личен малшанс, точно на това място, точно на 8-ми декември. През Черната скала много се обикаля. През Чакъра си е екстра, а прехода Боровец - Заврачица си се прави спокойно в светлата част и на най-малкия ден - стига да няма други усложнения.
Между другото разрових се и намерих снимки от прехода - Боровец - Заврачица - Мусала - Боровец от януари 2010. Тогава тръгнахме към Заврачица след 5 вечерта от Боровец - направо по тъмно.
Ето ги и снимките.
|
|
|
Сря Дек 12, 2012 10:21 am |
|
|
Todor
|
|
|
|
Охаааа.... ако ни се случи такъв готин фирн..... да се отпънем до Белмекен или до Грънчар....
|
|
|
Сря Дек 12, 2012 4:23 pm |
|
|
Emil
|
|
|
|
|
|
|
А кръгчето през Марица и Мусала и аз неможах да го направя преди две седмици, че не стигна времето, но цялата зима е пред нас. |
Между другото на мен това ми е втори опит да стигна до Заврачица през Чакъра на 8-ми декември - и двата завършили с преспиване на Марица. (Първият беше онази прословута година (2007-ма), дето се говореше, че имало 2 метра сняг). Не мисля да се пробвам повече този живот
Иначе врътката съм я правил, но си е тегаво зимата, а и трябва да случиш на време. |
[/quote]
Е недей да ставаш фаталист, въпреки че е добре да усеща нещата, кога трябва и кога не.
Да не забравяме, че планината трябва да ни пусне, не само ние да решим да минем от там.
|
|
|
Сря Дек 12, 2012 8:22 pm |
|
|
|