ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Хижа Марица (вятър, сняг и малко снимки)

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Хижа Марица (вятър, сняг и малко снимки)
Автор Съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Хижа Марица (вятър, сняг и малко снимки) Отговорете с цитат
Като се замисля, ако някой друг беше тръгнал да се хвали с подобен преход, аз лично нямаше да съм сред впечатлените Smile Но какво да се прави - не винаги спори.

Ако не друго има някои клюкини около хижа Марица и пресен изглед към снега на около 2000 метра в Рила.

Снимки, трак, текст.
Вто Дек 11, 2012 2:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
А ма че приключение! Иначе голяма красота по снимките

Вто Дек 11, 2012 2:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
peca

Местожителство: Пловдив

Хижата ми изглежда нещо обновена отвън, кажи вътре как е Question

Вто Дек 11, 2012 6:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Emil

Местожителство: Sofia

Страхотни снимки са станали и такава красота.
Падането на първия сериозен сняг тази година, като че ли навсякъде беше съпроводен с лошо ветровито време.
А кръгчето през Марица и Мусала и аз неможах да го направя преди две седмици, че не стигна времето, но цялата зима е пред нас. Very Happy
Вто Дек 11, 2012 7:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Mariana1000

Снимката с покрива много ми хареса Smile

Вто Дек 11, 2012 9:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pagane

Мнение . Отговорете с цитат
това"лош късмет " :-0) си е 4иста емоция , 4удесно сте изкарали IGurbev , снимките го доказват Smile
Вто Дек 11, 2012 11:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

peca написа:
Хижата ми изглежда нещо обновена отвън, кажи вътре как е Question

Ми, големи стаи, по десетина легла на по 20 см. едно от друго, избушени пружини .. Както би било редно да бъде в хижа, останала в наследство от ведомствена станция. Smile Да се надяваме, че ремонта ще засегне и интериора. Все пак минали само няколко месеца във владение на новите арендатори.
ZCEZBPM написа:
Навяванията от последната снимка изглеждат доста дълбочки. Поне метър.

Това е на пътя, точно преди поляната на шугавите откъм Саръгьол. Много ефектно, изглеждат както вълни и още по-интересното е, че предния ден нямаше дори наченки от тях. Но нямат метър със сигурност Cool
Emil написа:
А кръгчето през Марица и Мусала и аз неможах да го направя преди две седмици, че не стигна времето, но цялата зима е пред нас.

Между другото на мен това ми е втори опит да стигна до Заврачица през Чакъра на 8-ми декември - и двата завършили с преспиване на Марица. (Първият беше онази прословута година (2007-ма), дето се говореше, че имало 2 метра сняг). Не мисля да се пробвам повече този живот Smile
Иначе врътката съм я правил, но си е тегаво зимата, а и трябва да случиш на време.
Вто Дек 11, 2012 11:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Малее то в Рила си е било за снегоходки вече бре!И вас хубаво ви е обрулило ушите значи... Very Happy
Сря Дек 12, 2012 9:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

igurbev написа:
......Между другото на мен това ми е втори опит да стигна до Заврачица през Чакъра на 8-ми декември - и двата завършили с преспиване на Марица. (Първият беше онази прословута година (2007-ма), дето се говореше, че имало 2 метра сняг). Не мисля да се пробвам повече този живот Smile
Иначе врътката съм я правил, но си е тегаво зимата, а и трябва да случиш на време.

Това в какъв смисъл? През Чакъра ли е трудно или въобще? През Черната скала по-добре ли е? Че ми се въртят в главата едни зимни разходки по околните върхове с нощувки в хижата..... Аз в иситнски снежна зима не съм ходил и не знам кое как е.
Сря Дек 12, 2012 10:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
igurbev

Todor написа:
Това в какъв смисъл? През Чакъра ли е трудно или въобще? През Черната скала по-добре ли е?

Не, не, друго имах предвид - личен малшанс, точно на това място, точно на 8-ми декември. Sad През Черната скала много се обикаля. През Чакъра си е екстра, а прехода Боровец - Заврачица си се прави спокойно в светлата част и на най-малкия ден - стига да няма други усложнения.

Между другото разрових се и намерих снимки от прехода - Боровец - Заврачица - Мусала - Боровец от януари 2010. Тогава тръгнахме към Заврачица след 5 вечерта от Боровец - направо по тъмно.

Ето ги и снимките.
Сря Дек 12, 2012 10:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Todor

Охаааа.... ако ни се случи такъв готин фирн..... да се отпънем до Белмекен или до Грънчар....
Сря Дек 12, 2012 4:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Emil

Местожителство: Sofia

Цитат:
Emil написа:
А кръгчето през Марица и Мусала и аз неможах да го направя преди две седмици, че не стигна времето, но цялата зима е пред нас.

Между другото на мен това ми е втори опит да стигна до Заврачица през Чакъра на 8-ми декември - и двата завършили с преспиване на Марица. (Първият беше онази прословута година (2007-ма), дето се говореше, че имало 2 метра сняг). Не мисля да се пробвам повече този живот Smile
[/quote]

Е недей да ставаш фаталист, въпреки че е добре да усеща нещата, кога трябва и кога не. Very Happy
Да не забравяме, че планината трябва да ни пусне, не само ние да решим да минем от там.
Сря Дек 12, 2012 8:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.