Автор |
Съобщение |
stanimir
|
з.Страшното езеро- вода за пиене в близост до заслона |
|
Привет ! През почивните дни съм се запътил към з.Страшното езеро. Та имам едно питане . Имали вода за пиене в близост до заслона ? Благодаря предварително
|
|
|
Вто Сеп 04, 2012 5:14 pm |
|
|
excalibur
|
Re: з.Страшното езеро- вода за пиене в близост до заслона |
|
|
|
Привет ! През почивните дни съм се запътил към з.Страшното езеро. Та имам едно питане . Имали вода за пиене в близост до заслона ? Благодаря предварително |
Има...На една скала пише ВОДА. Пътеката за Кобилино бранище минава над мястото където е "хваната" водата. Когато заслона ти е в гръб и си с лице към Страшното езеро водата е ниско вляво. Не можеш да не я намериш.Успех!
|
|
|
Вто Сеп 04, 2012 5:25 pm |
|
|
Vicky
|
|
|
Хихи, ние като ходихме за първи път някак пропуснахме възможността табелката "ВОДА" да означава, че наблизо има вода и я открихме чак на сутринта, когато проследихме колегите чехи, които групово се миеха там. Между другото ние ще сме на Страшното в четвъртък вечерта, може да се видим явно : )
|
|
|
Вто Сеп 04, 2012 10:07 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3374 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Да не би Страшното езеро да е пресъхнало, та се опасявате от липса на вода? Или името му "Страшното" идва от това, че водата е негодна за пиене?
|
|
|
Сря Сеп 05, 2012 7:22 am |
|
|
баир–будала
|
|
|
|
Май имаше едни минерални води в посока х.Мальовица.Ма те пък са далеч от заслона.
_________________ to be continued... |
|
|
Чет Сеп 06, 2012 2:27 pm |
|
|
Vicky
|
|
|
Aбе много си е хубава водичката до заслона. Пихме миналата година, пихме и снощи, и днес..и освен че след време пак ожадняваме, други оплаквания няма. Покъртително много хора се мотаят около ЦПШ, хижата и върха, но към Страшното потокът е доста по-ограничен. Спахме с 4ма свежари от Добрич и беше веселба, но аз съм много обезпокоена, тъй като цяла нощ не чух мишока нито веднъж!
|
|
|
Пет Сеп 07, 2012 10:23 pm |
|
|
tzezko
|
|
|
|
|
но аз съм много обезпокоена, тъй като цяла нощ не чух мишока нито веднъж! |
на 31.08 си беше там заедно с група израелци които ми повярваха в 22,00 ч., че заслонът се затваря за санитарен полуден, виждайки метлата и лопатата, закачени на раницата ми. Дръвцата, качени на гръб от Йончевото, подпомогнати от тройно дестилираната огнена вода, сплотиха дружбата между народите.
После, обаче, билното траверсче се оказа ма-а-а-лко тегавичко - 9 часа до Урдините.
|
|
|
Пон Сеп 10, 2012 2:10 pm |
|
|
sergey_v
|
|
|
|
|
Да не би Страшното езеро да е пресъхнало, та се опасявате от липса на вода? Или името му "Страшното" идва от това, че водата е негодна за пиене? |
Аз пих от поточето, тръгващо от езерото, но малко по-надолу - за да се аерира водата. Все още съм жив!
|
|
|
Пон Сеп 10, 2012 5:33 pm |
|
|
|