з.Страшното езеро- вода за пиене в близост до заслона
Привет ! През почивните дни съм се запътил към з.Страшното езеро. Та имам едно питане . Имали вода за пиене в близост до заслона ? Благодаря предварително
Вто Сеп 04, 2012 5:14 pm
excalibur
Re: з.Страшното езеро- вода за пиене в близост до заслона
stanimir написа:
Привет ! През почивните дни съм се запътил към з.Страшното езеро. Та имам едно питане . Имали вода за пиене в близост до заслона ? Благодаря предварително
Има...На една скала пише ВОДА. Пътеката за Кобилино бранище минава над мястото където е "хваната" водата. Когато заслона ти е в гръб и си с лице към Страшното езеро водата е ниско вляво. Не можеш да не я намериш.Успех!
Вто Сеп 04, 2012 5:25 pm
Vicky
Хихи, ние като ходихме за първи път някак пропуснахме възможността табелката "ВОДА" да означава, че наблизо има вода и я открихме чак на сутринта, когато проследихме колегите чехи, които групово се миеха там. Между другото ние ще сме на Страшното в четвъртък вечерта, може да се видим явно : )
Вто Сеп 04, 2012 10:07 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3580 Местожителство: София, кв. „Овча купел"
Да не би Страшното езеро да е пресъхнало, та се опасявате от липса на вода? Или името му "Страшното" идва от това, че водата е негодна за пиене?
Сря Сеп 05, 2012 7:22 am
баир–будала
Май имаше едни минерални води в посока х.Мальовица.Ма те пък са далеч от заслона.
_________________ to be continued...
Чет Сеп 06, 2012 2:27 pm
Vicky
Aбе много си е хубава водичката до заслона. Пихме миналата година, пихме и снощи, и днес..и освен че след време пак ожадняваме, други оплаквания няма. Покъртително много хора се мотаят около ЦПШ, хижата и върха, но към Страшното потокът е доста по-ограничен. Спахме с 4ма свежари от Добрич и беше веселба, но аз съм много обезпокоена, тъй като цяла нощ не чух мишока нито веднъж!
Пет Сеп 07, 2012 10:23 pm
tzezko
Vicky написа:
но аз съм много обезпокоена, тъй като цяла нощ не чух мишока нито веднъж!
на 31.08 си беше там заедно с група израелци които ми повярваха в 22,00 ч., че заслонът се затваря за санитарен полуден, виждайки метлата и лопатата, закачени на раницата ми. Дръвцата, качени на гръб от Йончевото, подпомогнати от тройно дестилираната огнена вода, сплотиха дружбата между народите.
После, обаче, билното траверсче се оказа ма-а-а-лко тегавичко - 9 часа до Урдините.
Пон Сеп 10, 2012 2:10 pm
sergey_v
stefan_iliev38 написа:
Да не би Страшното езеро да е пресъхнало, та се опасявате от липса на вода? Или името му "Страшното" идва от това, че водата е негодна за пиене?
Аз пих от поточето, тръгващо от езерото, но малко по-надолу - за да се аерира водата. Все още съм жив!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети