ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Маршрут от яз. Белмекен до вр. Мусала

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Маршрут от яз. Белмекен до вр. Мусала
Автор Съобщение
Ivan40_

Мнение Маршрут от яз. Белмекен до вр. Мусала Отговорете с цитат
Привет на всички ,нов съм във форума а и като цяло начинаещ в планинарството. Наскоро посетихме с приятели язовир Белмекен , и понеже сме запалени по колоезденето решихме че би ни допаднало да изкачим връх Мусала с колелата като за отправна точка ни послужи язовир Белмекен. Идеята ми е на 17,09,12г да достигнем с кола до яз.Белмекен да нощуваме на палатка на язовира, на 18,09 рано сутринта да тръгнем с колелата към Мусала. Но тъй като не познаваме добре района бих желал по опитните планинари да препоръчат подходящ маршрут. Имам две идеи ,едната е да отидем с колелата до хижа Заврачица или х. Марица(където е по подходящо),да ги оставим там,пеша до Мусала,спускаме обратно до Заврачица и нощуване там, на 19,09,12 завръщане до Белмекен. Другото което ми се върти е от яз.Белмекен с колелата до х. Грънчар и от там изкачване на Мусала. Как ви се струва това и дали мога да се впиша във времето което съм предвидил,дали е възможно за един ден изкачването на Мусала от яз. Белмекен смесено с колела и пеша и въобще подходящи ли са тези маршрути за колела.И другото за което искам да попитам е дали е необходимо да си резервираме нощувки в хижите?
Благодаря.
Вто Авг 07, 2012 11:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Мнение Отговорете с цитат
Има път до Грънчар, който върви основно по водохващането на н.в. 1900м. От Грънчар до Мусала е много яко - към 4-5 часа и не много по-малко на връщане. Това е за бързаци де - на нас ни излиза и повече с почивките.
От Заврачица е по-близо. Ще трябва обаче да тикате велосипедите от спортното градче докато излезете на билото под Каменити, и после пак на 1-2 места но вече по-кратко.
Не съм специалист по велосипедите, но предполагам, че билото е доста равно и подходящо.
През средата на септември вече няма нужда да се резервират хижи.
Съб Авг 11, 2012 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ivan40_

Благодаря ти. Объркал съм датите,става въпрос за август.Тази жеяер ще обсъждаме точния маршрут. Мисля да е през заврачица. А през грънчар по стръмно ли е?
Пон Авг 13, 2012 7:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ivan40_

Мнение резултата Отговорете с цитат
Ето и равносметката-първи опит за изкачване на в. Мусала -неуспешенSad. Решихме да го направим по следния маршрут: яз. Белмекен -х. Грънчар по пътя върху канала, и същия ден да качим мусала. Мислех че този път ще ни отнеме 2 часа, но се оказа че всичките 38 км са каменист път който е много неприятен за колоездене и ни отне 7 часа, пристигнахме късно в х. Грънчар и за това не тръгнахме към Мусала. На следващия ден трябваше да се прибираме и решихме да пробваме маршрута от х. грънчар към х. заврачица отклонението към х.белмекен и отклонението към спортна база белмекен 28 км много беше красиво,само да не бяхме с колелата,маршрута въобще не е подходящ за колела,може би само феновете на downhill биха му се зарадвали - отне ни 7 часа като 15%карахме колелата, останалите 85% бутахме.
Замисли ли сме следващата година да покорим мусала но този път без колелаSmile
Пон Авг 20, 2012 6:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Нищо де - ще успеете! С колелетата е трудно вероятно. Защо държите да тръгнете от Белмекен? Ако ползвате теснолинейката до Якоруда, от там до Тръщеник са 15 км. асфалт, от там до Нехтеница още 3-4 км. асфалт. После до Грънчар са 5-6 км. макадам, по който карат всякакви коли. От там имате идеална стартова позиция за Мусала.
Пон Авг 20, 2012 9:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.