ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Въпрос за маршрут.

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Въпрос за маршрут.
Автор Съобщение
marin6789

Местожителство: София

Мнение Въпрос за маршрут. Отговорете с цитат
Здравейте.Смятам тези почивни дни да мръдна до Рила.Ще ми се да тръгна от ЦПШ,оттам през хижа и връх Мальовица,Раздела,Зелени рид,Яворова поляна,ЦПШ.Моля,бихте ли ме ориентирали приблизително колко време биха ми отнели отсечките между всяка една от споменатите точки.Може и в обратна посока. Ще бъда с палатка.Благодаря.
Чет Юли 12, 2012 7:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Отговорете с цитат
Ще кажа"по книга",че вече ми излезе име на бързоходец Very Happy
ЦПШ-х.Мальовица-50мин.
хижата-в.Мальовица-2.30-3ч
в.Мальовица-Раздела-около 2.30-3ч.
по Зелени рид не съм минавал-предполагам че е към 3ч.,като гледам качването ми през циркуса колко беше....
Яворова поляна-ЦПШ-40-50мин.
Щом ще носиш палатка-напълно постижимо за 2 дена!Дано случиш хубаво време,че вчера срещнах един,дето "спал"на палатка на Еленино езеро в гръмотевична буря(аз бях на Иван Вазов) и каза че доста зор видял вечерта...
Чет Юли 12, 2012 8:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vicky

Ще използвам вече направената тема, защото заглавието доста добре описва и моя повод за писане, дано собственикът няма против. Smile
Ще ми се в идния прекрасен вторник да се поскиторя из Рила от Костенец (ж.п. гара->Вили Костенец) до Белмекен (хижата и върха). Май има маршрутки от гарата до Вики Костенец. Потърсих из нета и излиза, че от Вили Костенец е около 4,5-5 часа до х. Белмекен, това относително вярно ли е? Иска ми се за един ден да се отърча до там и обратно и ако е толкова, ще успея предполагам. А и доколкото разбирам има вариант да стигна до хижата през върха-за предпочитане ли е и има ли нещо, което трябва да се знае за пътеката Костенец-х. Белмекен? Smile
Благодаря ви!
Чет Юли 12, 2012 9:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Мнение Еднодневен преход до х. и вр.Белмекен и обратно Отговорете с цитат
Доколкото се сещам, че последно минах от там през 2008, бяхме първата група спали там след ремонта, пътеката отдолу нагоре първо си е път асфалт, после черен планиснки и някъде в средата на маршрута се отклонява пътеката през гора а после и през клек. И така на хижата. 4 часа със сигурност ще направиш до хижата нагоре, даже за по-сигурно ги брой 5ч.
Да минеш първо през върха на път за хижата е малко странно от тази посока откъдето идваш , но от хижата е на около 1 час. На около час и половина от хижата е и вр. Острец с неговия скален ръб и въжета. И от двата върха има хубави гледки.
Като се има предвид, че сега Слънцето изгрява към 6,00 и залязва към 21,00 разполагаш с около 15-16ч. Само не знам транспорта с мрашрутките (ако ги има) кога ще те качат до изходната точка. Така че най-много да отидеш до вр.Белмекен, което всичкото общо няма да е под 12 ч. Very Happy
Пет Юли 13, 2012 12:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Vicky написа:
Ще използвам вече направената тема, защото заглавието доста добре описва и моя повод за писане, дано собственикът няма против. Smile
Ще ми се в идния прекрасен вторник да се поскиторя из Рила от Костенец (ж.п. гара->Вили Костенец) до Белмекен (хижата и върха). Май има маршрутки от гарата до Вики Костенец. Потърсих из нета и излиза, че от Вили Костенец е около 4,5-5 часа до х. Белмекен, това относително вярно ли е? Иска ми се за един ден да се отърча до там и обратно и ако е толкова, ще успея предполагам. А и доколкото разбирам има вариант да стигна до хижата през върха-за предпочитане ли е и има ли нещо, което трябва да се знае за пътеката Костенец-х. Белмекен? Smile
Благодаря ви!

За връщане от върха може да пробвате жълта марка,която според картите слиза към черния път покрай з.Помочена поляна и надолу за х.Гургулица,но не знам в какво състояние е пътеката-не съм я минавал!Пробвали сме тази през змийската пътека и з.Крайна и мога да кажа че е много зле!!!
Пет Юли 13, 2012 9:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

районът ми е любим и съм минавал многократно през всичките възможни пътеки там, лете, зиме, нощем, в лошо и хубаво време. та моят съвет е да не ходиш по долината на Чавча към хижата защото е продължително и скучно, няма и никаква панорама. най- добре е ако има таксист, да го навиеш да те качи на гургулица и от там през вр.Плевнята да изкачиш Белмекен и от там по жалоните да слезеш към хижата, вярно дениевлацията е сериозна но ако тръгнеш пеш от Гургулица имаш едно предимство, а и от време на време се разкриват известни панорами. този маршрут е най-добър през зимата при много сняг, защото на Плевнята клекът се скрива и ходиш отгоре по иначе невъзможни за преминаване участъци/естествено поне със снегоходки/.
Пет Юли 13, 2012 9:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

fena73 написа:
Vicky написа:
Благодаря ви!

За връщане от върха може да пробвате жълта марка,която според картите слиза към черния път покрай з.Помочена поляна и надолу за х.Гургулица,но не знам в какво състояние е пътеката-не съм я минавал!Пробвали сме тази през змийската пътека и з.Крайна и мога да кажа че е много зле!!!

Пътеката с жълтата маркировка (през Помочена поляна) преди няколко години беше добра, бяха направени просеки в клека, имаше само едно място, където се губеше маркировката - като се излезе от клека, но билото вече се вижда и човек може да излезе направо на него между Соколов връх и Белмекен. Гледките към язовира са страхотни, имаше и много цветя. Ние тогава се качихме по жълтата, а слязохме по зелената маркировка, но за един ден ми се вижда много такова ходене, макар и без багаж. Има много хубави полянки за палатка, ако на човек не му се спи в хижата Wink

Пет Юли 13, 2012 10:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.